Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
EKA nelietošana
Lasot MK 361.noteikumuspunktā 6.1.minēts,ka EKA var nelietot, ja saimniecisko darbību veic un samaksu par veiktajiem darījumiem saņem ārpus pastāvīgās darbības vietas.
Tātad,ja pasūtītājs pasūta preci caur i-netu un maksā,tad kad viņam to piegādā, tad pietiek ar darījumu apliecinošo kvīti,kurā ieraksta,ka EKA nelieto saskaņā ar MK 361.noteik.6.1. punktu.
Vai tā ir ? Vai arī es kaut ko jaucu? No VID taču nekādu citu atļauju nevajag?
Paldies.
Ответы (4)
Mums VID paskaidroja , ka šādā gadījumā obligāti jābūt Pieteikumu reģistra grāmatai , kuru var kārtot brīvā formā , bet jābūt par katru klientu , kur izbrauc pie tā uz vietas ierakstītai klienta adresei , lai pierādītu , ka pārdošana ir notikusi izbraucot pie klienta uz vietas ( ārpus pastāvīgās darbības vietas ) . Un jābūt VID reģistrētai kvītij.
Kvītis es jau reģistrēju VIDā
Pieteikumu reģistra grāmata ?? Vai tur jābūt arī klienta parakstam??? Adreses es jau pati varu sarakstīt
Par klienta parakstu nez vai , tas jau būs arī uz kvīts. Protams , ka adreses var sarakstīt pats.Tikaijāsakrīt ar kvītī esošo. Tas manuprāt ir labs veids kā nelietojot kases aparātu pārdot preci . Nu protams pilnīgi visu nez vai vedīsiet uz vietām.Bet reģistru grāmata būs pierādījums tam , ka prece ir vesta pie klienta.Taikā man teica jābūt obligāti.
Paldies. Ieviesīšu to reģistra grāmatu, lai mana sirds mierīga
Закрыть
Краткое описание нарушения