Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Finanšu ministrijas vēstules VID К списку тем

Finanšu ministrijas vēstules VID
Vai kāds nezin, kur var dabūt vēstules, ko Finašu ministrija sūta VID. Esot 1 vēstule, kur Finanšu ministrija skaidro, kā VID būtu pareizi jāpiemēro sods par nedeklarētiem skaidras naudas darījumiem
Sunusene
Sunusene 14.07.2005 11:07
21 сообщение на сайте

Ответы (1)

Вот выдержка из него

Ja nav deklarēti skaidrā naudā veiktie darījumi, kuru summa pārsniedz 1000 latu, maksājama soda nauda 5 procentu apmērā no nedeklarēto darījumu kopsummas.

Likuma 30.pantaotrajā daļā ir noteikts, ja minētie darījumi pārsniedz 3000 latu, maksājama soda nauda 10 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas; ja šie darījumi nav deklarēti likuma 30.pantapirmās daļas noteiktajā kārtībā, - 15 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas, ja 30.pantā nav noteikts citādi.

Ministru kabineta 2001.gada24.jūlija noteikumu Nr.329 "Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumi" (turpmāk – noteikumi) 3.punktā ir noteikts, ka deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem (noteikumu pielikums) darījuma dalībnieki iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē atbilstoši attiecīgā darījuma dalībnieka juridiskajai adresei ne vēlāk kā līdz pārskata mēnesim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam.

Gadījumos, kad nodokļu maksātājs ar nokavēšanos iesniedz deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem, piemērojama ir likuma 30.pantapirmajā vai otrajā daļā minētā sankcija. Soda nauda jāaprēķina attiecīgi 5 vai 15 procentu apmērā no skaidrās naudas darījumu kopsummas.
Amuil
Amuil 14.07.2005 11:19
26356 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.