Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Priekshlaiciiga pensioneeshanaas К списку тем

Priekshlaiciiga pensioneeshanaas
Situaacija: bijushais darbinieks patlaban dziivo Krievijaa un veelas priekshlaiciigi pensioneties. Straadaajis muusu iestaadee no 1982.-1994.gadam Vinjsh atsuutiija izzinju, kas darbavietai jaaaizpilda. Ieluukojos darba graamatinjas kopijaa, tajaa rakstiits - atbriivots ar 02.08.1994, saliidzinaaju ar riikojumu - tajaa atbriivots asr 15.07.1994. Kuram ierakstam ticeet?

Zvaniiju uz VSAA, tur man atbildeejam lai nelauzu galvu - ja darbiniekam ir uz rokas darba graamatinja, lai vinjsh meklee notaaru, tas iztulko un attieciigaas Krievijas iestaades lai ar darba graamatinjas tulkojumu apmierinaas. Respektiivi, no darbavietas man nekas nav jaasniedz.

Kaada ir juusu pieredze shai sakaraa?
Viinodzinja
Viinodzinja 19.07.2005 22:36
127 сообщений на сайте

Ответы (5)

Я бы помогла человеку. Взяла бы дату из трудовой книжки.
Albina
Albina 19.07.2005 22:45
64740 сообщений на сайте
DL 129.pantsnosaka, ka darba devējam ir pienākums izsniegt izziņu par darba tiesisko attiecību ilgumu, bet tajā izziņas veidlapā, ko prasa Krievija ir бред какой та. Lielāko daļu es nemaz nevaru pamatot ar lietvedībā esošiem dokumentiem un tā kā tai laikā es vēl deldēju dibenu skolas solā, man nākas paļauties uz sveša cilvēka vārdiem. Īstas ticības arī nav darbinieka piestādītajāai darba grāmatiņas kopijai. Tai laikā strādājošie taču nebija tik dumi, lai rīkojumā un darba grāmatiņā būtu novirze tevi par 2 nedēļām.

Manuprāt uzrakstīšu standarta izziņu, kā dodam savējiem (strādāja no tāda līdz tādam par to un to, nodokļi nomaksāti), lai iet pie notāra, iztulko un Krievija apmierinās.
Viinodzinja
Viinodzinja 20.07.2005 09:23
127 сообщений на сайте
Mums arī bija tāds gadījums, ka darba kolēģe aizbrauca uz Krieviju dzīvot un, kad sāka kārtot pensijas lietas, kādus tik dokumentus viņai tur nepieprasīja, mēs pusotra gada sūtījām viņai gan vēstules, gan faksus, tad viņiem vajadzēja vidējo algu, tad pa mēnešiem, tad pa vienu periodu, tad otru, tad krievu rubļos, tad dolāros, viņa nekad nebūtu saņēmusi pensiju, ja mēs visas viņu kaprīzes nebūtu pildījuši, jo ļoti gribējās cilvēkam palīdzēt.

Nu uzrakstiet viņiem visu ko prasa, vai tad jums grūti, nemokat cilvēku.
Ambera
Ambera 20.07.2005 09:57
21759 сообщений на сайте
Tā jau būs arī jādara. Vienīgā neskaidrība atlikusi par atbrīvošanas datumu. Atsūtītā kopija no darba grāmatiņas par atbrīvošanu 02.08.2005 nebūt neliecina, ka tā ir tieši tā cilvēka darba grāmatiņas kopija (nekur neparādās vārds, uzvārds un nav notariāla apstiprinājuma kopijai). Bet mums lietvedības dokumentos uzrādās - atbrīvots 15.07.1994.
Viinodzinja
Viinodzinja 20.07.2005 11:24
127 сообщений на сайте
tb ar 02.08.1994
Viinodzinja
Viinodzinja 20.07.2005 11:26
127 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.