Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājuma nauda....
Palīdziet.Lieta tāda cilvēks iet atvaļinājuma no 1.08.05 -19.08.05.Unviņš negrib ka atvaļinājuma nauda tiek izmaksāta tagad bet grib to saņemt algas dienā.
Jautājums vai esmu to tiesīga darīt izmaksāt atvaļinājuma naudu vēlak kā vēlas to darbinieks?
paldies
Ответы (12)
По моему, работнику достаточно написать заявление.
Lai viņš to pieraksta savā iesniegumā un domāju, ka nekādu citu problēmu nevajag būt.
Šādā situācijā Jums jādomā kā aizsargāt sevi, jo daži darbinieki mēdz aizmirst, ko paši prasījuši.
Tādēļ Jums jābūt viņa rakstiskam iesniegumam - kaut vai uz iesnieguma par atv. piešķiršanu (ja tādi tiek rakstīti jūsu uzņēmumā).
Kaut gan šajā gadījumā arī var nepalīdzēt rakstisks iesniegums, jo darba likumā nav atrunāts, ka naudu var arī neizmaksāt aizejot atvaļinājumā. Manā uzņēmumā strādā 180 strādājošo, un labi ja puse vēlas saņemt naudu uzreiz, bet augstākstāvošā iestāde kategoriski mums noliedz uz šādu rakstisku iesniegumu pamata atvaļinājumu naudu maksāt vēlāk.
algu sakarā vēlos uzdot šādu jautājumu: Kā jūs savos uzņēmumos organizējat darbinieku iepazīstināšanu ar algu aprēķiniem? Man kaut kā neizdodas tādu sakarīgu sistēmu ieviest...
Drukājiet ļipiņas un izsniedziet.
Ļipinās - viss aprēķins, domāju, ka datoristam tas nesagādās grūtības izgudrot algoritmu.
Mums pavisam vienkārši.Izdrukāju lapiņas.Izsniedzu cilēkiem un piekodinu ja kādi jautājumi lai nāk prasa.Sākumā pirms nebijasaprašanas daudzi nāca jautāja interesējās.Vismaz tagad viņiem priekštats kā veidojas viņu aldziņa un kas tiek atvilkts.
tas der ja uzņēmums nav liels bet ja ir 180 cilvēku .. hm nestādos priekšā kā būtu vispareizāk to izdarīt.
Nu protams, ka tās algas lapiņas jau es izsniedzu, bet kā kaut kādā strīdus situācijā varu pierādīt, ka to lapiņu esmu izsniegusi? Darbinieki man izkaisīti pa visu Latviju.Manivienkārši mulsina tas DL 71.pants... tur jau gandrīz velk uz to, ka man tās lapiņas jāizsniedz pret parakstu.......
71.pants. Darba samaksas aprēķins
Izmaksājot darba samaksu, darba devējs izsniedz rakstveidā sagatavotu darba samaksas aprēķinu. Pēc darbinieka pieprasījuma darba devējam ir pienākums šo aprēķinu izskaidrot
No tā nu gan neizriet, ka jāizsniedz pret parakstu un arī nekas nav jāpierāda strīdu gadījumā, darbinieks taču par saņemto algu parakstās algu sarakstā. Aprēķins viņām tiek izsniegts tikai lai informētu.
Bet ja alga tiek pārskaitīta uz kontiem, tad taču darbinieks neparakstās nekur.....
tad uztaisiet sarakstu ar darbiniekiem mīļā sirdsmiera labad un ailīti - "ar algu aprēķinu iepazinos" un lai parakstās.
galu galā ja alga ir aprēķināta saskaņā ar darba līgumu un darba laika uzskaites tabeli, tad kādas domstarpības šai sakarā var rasties? Uztaisiet vienu tādu kā instruktāžu, kurā miniet, ka darbinieki tika informēti par to, kas ir uz darba algas aprēķina lapiņas un lai instruktāžā piedalījušies darbinieki parakstās. Vai Jums viņi tik piekasīgi tie darbinieki?
Diemžēl jā... ir gan piekasīgi! Valsts iestāde - naktsstundas, virsstundas darbs svētkos u.t.t.
Ik pa laikam sūdzības ceļo gan uz Civildienestu u.c. instancēm. Bet par to instruktāžu, paldies par ideju - vajadzēs pamēģināt!
Закрыть
Краткое описание нарушения