Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Saistītie uzņēmumi К списку тем

Saistītie uzņēmumi
Labdien! Man būtu tāds jautājums. Pēc kādiem kritērijiem nosaka vai divi uzņēmumi ir radniecīgie vai asociētie?
Amerika
Amerika 09.08.2005 10:37
52 сообщения на сайте

Ответы (29)

Ja, valde mēdz būt cilvēki, kam nepieder uzņēmuma kapitāldaļas. Man ir gadījies saskarties ar to.
Irena22
Irena22 17.08.2005 09:13
42998 сообщений на сайте
Tā kā man ir daudz saistīto uzņēmumu, es tos likumus lasīju tā un šitā un secināju, ka jāskatās ne tikai uz vienu fizisko personu, bet, ja tās ir vairākas un atkārtojas apmēram vienādās kombinācijās, tad tos visus ir jāskaita kopā. Bieži ir tād situācijas - valdē ir, bet nav īpašnieks. Palsiet likumu, tur ir vienlīdzīgi gan īpašnieki, gan valdes locekļi.
Bima
Bima 25.08.2005 10:03
722 сообщения на сайте
Ir firma -šis firma ipašnieks (dēls)100%. Tika atverta otra firma - šīs firmas īpašniece māte- 100%

Vai šīs divas firmas ir saistītas?
Ilzer
Ilzer 28.08.2005 14:52
321 сообщение на сайте
Jā.
Martinas
Martinas 28.08.2005 19:18
38532 сообщения на сайте
Man gan liekas, ka nē. Tās jau ir divas dažādas fiziskās personas.
Elizabetepaula
Elizabetepaula 28.08.2005 19:33
87 сообщений на сайте
Likums "Par UIeN" :

(3) Saistīti uzņēmumi - šā likuma izpratnē divi vai vairāki uzņēmumi, ja:

3) vairāk nekā 50 procenti no pamatkapitāla vai uzņēmuma daļu vērtības katrā no šiem diviem vai vairākiem uzņēmumiem pieder vai ar līgumu vai citādi ir nodrošināta izšķiroša ietekme šajos divos vai vairākos uzņēmumos (ir balsu vairākums):

a) vienai un tai pašai personai un šīs personas radiniekiem līdz trešajai pakāpei vai šīs personas laulātajam, vai ar šo personu svainībā esošiem līdz otrajai pakāpei,

b) vai vairākām, bet ne vairāk kā 10 vienām un tām pašām personām,

c) vai uzņēmumam, kurā fiziskajai personai (vai tās radiniekiem līdz trešajai pakāpei, vai laulātajam, vai ar šo personu svainībā esošiem līdz otrajai pakāpei) pieder vairāk nekā 50 procenti no šī uzņēmuma pamatkapitāla vai daļu vērtības;
Martinas
Martinas 28.08.2005 19:37
38532 сообщения на сайте
Pārliecinājāt!
Elizabetepaula
Elizabetepaula 28.08.2005 19:38
87 сообщений на сайте
Paldies
Ilzer
Ilzer 29.08.2005 12:51
321 сообщение на сайте
Un kas ar "saistīto uzņēmumu" jādara? jāliek kautkur cita uzņēmuma bilancē? vai kā citādi jākonsolidē? Kāda ir "asociētā uzņēmuma" definīcija?

Kā arī ja man pieder 100% no uzņēmuma un manam brālim 100% no cita uzņēmuma,šie uzņēmumi ir saistītie??? (radniecība ļīdz trešajai pakāpei)
Blumberga
Blumberga 04.02.2008 19:06
18 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.