Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Personas karte D-2
Добрый день! Подскажите, нужно ли заводить карточку D-2 в учете отдела кадров (ведь она противоречит закону, в котором запрещается узнавать о личных данных работника, как национальность, семейное положение и т.п..)
Каким образом оформляются данные истории о работе (н-р, отпуск, перемещения по службе, изменения в окладе)работника в течение его работы и после его увольнения.
За ранее благодарю
Ответы (43)
Я отражаю это в карточке персонального счета работника. В конце года распечатываю карточку каждого работника. Такие карточки должны хранится 75 лет.
Я заважу и пишу, то что знаю (в паспорте написана национальность, есть ли гражданство), катигорию он вам приносит и дипломы, если нет, то не пишите, но имя, фамилие, персональнай год, номер паспорта, где выдан и живет вы же знаете, так в чем вопрос.
эти карточки у нас требовала для проверки только тудовая инспекция,у меня они частично заполнены(какие данные о себе работник не давал,тех нет)инспекцию удовлетворило
Kartiņas aizpildu, kad darbinieks jau ir pieņemts darbā, un tad vairs nav aizliegts uzzināt visu informāciju.
Un vēl tur vajag reģistrēt informāciju par izmantoto atvaļinājumu, lai varētu aprēķināt neizmantoto. Kaut gan, personīgi man, tam ir atsevišķa tabula Excelī.
un priekš kam darba vajadzībām vajadzīga visa tā informācija - ģimenes stāvoklis, bērnu vārdi utml... Darba devējam jāzina tikai Vārds, uzvārds, personas kods un dzīvesvietas adrese. Apgādājamo skaits ir nodokļu grāmatiņā. Cita informācija darba vajadzībām nav nepieciešama.
kas attiecas uz informāciju par at'vaļinājumiem, tad es lieku rīkojumus par atvaļinājuma piešķiršanu kabatiņā pie darbinieka darba līguma.
Ingota- kur Jūs izlasījāt, ka tad vairs nedarbojas fizisko personu datu aizsardzības likums, ja darbinieks pieņemts darbā?????
Ingota nevis Jums aizliegts to informāciju uzzināt, bet gan glabāt bez speciālas uz to atļaujas/
Tādas formas aizpildīšana bija noteikta, ka obligāta, vecos Statistikas pārvaldes noteikumos. Uz sitienu neatceros kuros un nevaru pateikt, vai tie vēl ir spēkā.
ja noteikumi iet pretrunā ar likumu, tad tiek piemērots pēc hierarfijas augstākais normatīvais akts - Likums.
Cleo, šo informāciju ir aizliegts glabāt elektroniskā veidā, bet tikai kartiņā un tikai grāmatvedības un lietvedības vajadzībām var, tas jābūt atrunāts darba līgumā vai koplīgumā.
1.pants. Šā likuma mērķis ir aizsargāt fizisko personu pamattiesības un brīvības, it īpaši privātās dzīves neaizskaramību, attiecībā uz fiziskās personas datu (turpmāk — personas dati) apstrādi.
3) personas dati — jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu;
4) personas datu apstrāde — jebkuras ar personas datiem veiktas darbības, ieskaitot datu vākšanu, reģistrēšanu, ievadīšanu, glabāšanu, sakārtošanu, pārveidošanu, izmantošanu, nodošanu, pārraidīšanu un izpaušanu, bloķēšanu vai dzēšanu;
"jebkuras ar personas datiem veiktas darbības" te nav teikts, ka tikai elektroniskā veidā.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=4042
5) personas datu apstrādes sistēma — JEBKĀDĀ FORMĀ FIKSĒTA strukturizēta personas datu kopa, kas ir pieejama, ievērojot attiecīgus kritērijus;
Grāmatvedības vajadzībām Jums ie nepieciešams zināt tikai:
- vārdu
- uzvārdu
- personas kodu
- dzīvevietas adresi
Cleo, šobrīd neuzņemos diskutēt, daudz darba. Savā laikā es arī izpētīju šos dokumentus un biju Datu valsts inspekcijā Rīgā ar šo jautājumu, bet nevaru šobrīd pamatot ar dokumentiem savu teikto.
Var būt mūsu juristi pateiks kaut-ko šajā jautājumā. Es arī labprāt paklausītos ko teiks kompetentās personas
Meek, man jau nevajag pamatot, vienkārši grāmatvedības vajadzībām nav jāzina darbinieka ģimenes stāvoklis, bērnu vārdi, vīra vārdi utml. informācija, kas atspoguļojas tajā D-2 formā. Personīgi es nevēlētos, lai mans darba devējs zinātu šo informāciju. saskaņā ar šo likumu "6.pants. Ikvienai fiziskajai personai ir tiesības uz savu personas datu aizsardzību." man ir tiesība nesniegt darba devējam šo lieko informāciju. Lai darba devējs glabātu un apstrādātu šos datus viņam ir jāsaņem vispirms mana piekrišana.
Meek, es un Jūs mēs taču esam grāmatveži un labi zinam cik daudz informācijas ir nepieciešams zināt, lai sastādītu darba līgumu, personas konta karti, atskaites, nekur no šīm lietām nav nepieciešmas ģimenes stāvoklis, tautība, izglītība....
Клео, пожалуйста подскажите, а ксерокопии свидетельств об образовании можно хранить?
А то мой начальник совсем с дуба рухнул, при устройстве ни у кого ничего практически не спрашивал, а теперь требует со всех ксерокопии паспортов, свидетельств об образовании, СV, да еще, чтоб каждый "писульку" заполнил о фактическом месте жительства и контактных персонах с их телефонами на случай если что случится! Хочет сегодня же на каждого как бы личное дело сделать. А закон этот сегодня копать совсем не хочется, может вы на память помните?
7.pants. Personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem:
1) ir datu subjekta piekrišana;
2) datu apstrāde izriet no datu subjekta līgumsaistībām;
3) datu apstrāde nepieciešama sistēmas pārzinim viņa likumīgo pienākumu veikšanai;
4) datu apstrāde nepieciešama, lai aizsargātu datu subjekta vitāli svarīgas intereses, tajā skaitā dzīvību un veselību;
5) datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati ir nodoti sistēmas pārzinim vai pārraidīti trešajai personai;
6) datu apstrāde ir nepieciešama, lai, ievērojot datu subjekta pamattiesības un brīvības, realizētu sistēmas pārziņa vai tās trešās personas likumiskās intereses, kurai personas dati atklāti.
iespējams mani uzskati nav pareizi, bet grāmatvedības vajadzībām šādas kserokopijas nav nepieciešamas. Darba devējs intervija un sastādot darba līgumu ja nemaldos var iepazīties ar šiem dokumentiem: pase, izglītības dokumenti, bet to kaut arī kopiju glabāšana manā izpratnē ir tie paši dati, par kuru glabāšanu jāiegūst vismaz tās personas piekrišana.
Закрыть
Краткое описание нарушения