Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Personas karte D-2 К списку тем

Personas karte D-2
Добрый день! Подскажите, нужно ли заводить карточку D-2 в учете отдела кадров (ведь она противоречит закону, в котором запрещается узнавать о личных данных работника, как национальность, семейное положение и т.п..)

Каким образом оформляются данные истории о работе (н-р, отпуск, перемещения по службе, изменения в окладе)работника в течение его работы и после его увольнения.

За ранее благодарю
Astrid
Astrid 12.08.2005 12:32
3 сообщения на сайте

Ответы (43)

Спасибо большое, жаль что хватает согласия субьекта, кто ж не согласится, если у дира возжа под хвост попала.
Xan
Xan 12.08.2005 14:00
4878 сообщений на сайте
ja nemaldos tad tā veidlapa ir apstiprināta ar centrālās statistikas pārvaldes 1998.gada16.septembra lēmumu Nr.29, vai lēmums ir spēkā - nezinu. Bet kopš 2001.gadastrādāju neesmu tādas kartītes redzējusi nevienā.

Varbūt juristi tiešām šo leitu izskaidros mums, jo es tomēr uzskatu, ka Fizisko personu datu aizsardzības likums, kas ir pieņemts Saeimā 2000.gada23.martā ir ar lielāku spēku nekā CSP lēmums.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:02
19234 сообщения на сайте
Es gan nedomāju, ka ar piekrišanu vien pietiek....

22.pants (1) Šā likuma 21.pantā minētās institūcijas un personas, kas vēlas uzsākt personas datu apstrādi un izveidot personas datu apstrādes sistēmu, iesniedz Datu valsts inspekcijai reģistrācijas pieteikumu, kurā ir iekļauta šāda informācija:....

(3) Reģistrējot personas datu apstrādes sistēmu, Datu valsts inspekcija izsniedz sistēmas pārzinim vai viņa pilnvarotajai personai personas datu apstrādes sistēmas reģistrācijas apliecību23.pants. Datu valsts inspekcija var atteikties reģistrēt personas datu apstrādes sistēmu, ja:

1) nav iesniegta visa šā likuma 22.pantā norādītā informācija;

2) pārbaudot personas datu apstrādes sistēmu, konstatēti pārkāpumi.

24.pants (1) Datu valsts inspekcija personas datu apstrādes sistēmu reģistrā iekļauj šā likuma 22.pantā minēto informāciju. Reģistrs ir publiski pieejams.

(2) Informāciju par reģistrētajām personas datu apstrādes sistēmām publicē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

26.pants Personas datu apstrādes sistēmas aizsardzības obligātās tehniskās un organizatoriskās prasības nosaka Ministru kabinets
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:06
19234 сообщения на сайте
21.pants. (1) Visas valsts un pašvaldību institūcijas, citas fiziskās un juridiskās personas, kas veic vai vēlas uzsākt personas datu apstrādi un veido personas datu apstrādes sistēmas, reģistrē tās šajā likumā noteiktajā kārtībā, ja likumā nav noteikts citādi.

(2) Šajā likumā noteiktā reģistrācijas kārtība neattiecas uz personas datu apstrādi, ko sabiedriskās drošības, noziedzības apkarošanas vai valsts drošības un aizsardzības jomā veic speciāli ar likumu pilnvarotas institūcijas.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:06
19234 сообщения на сайте
Es jau sen arī nepildu šīs kartiņas, bet padzirdēju, ka darba inspekcija prasot. Taisos tagad sarakstīt, tāpēc mani arī tas ļoti interesē.
Meek
Meek 12.08.2005 14:08
5685 сообщений на сайте
un atgriežoties pie sākuma 5) personas datu apstrādes sistēma — jebkādā formā fiksēta strukturizēta personas datu kopa, kas ir pieejama, ievērojot attiecīgus kritērijus;

tātad lai fiksētu, izmantotu glabātu utt. šo informāciju(fizisko personu datus) ir jāreģistrējas!
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:08
19234 сообщения на сайте
Meek, lai prasa, es viņiem parādītu fizisko personu datu aizsardzības likumu, kur teikts, ka man kā darba devējam nemaz nav tiesību šādu informāciju glabāt, kur nu vēl izpaust trešajām personām.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:09
19234 сообщения на сайте
http://www.likumi.lv/doc.php?id=68315

13. Izteikt 21.pantaotro daļu šādā redakcijā:

“(2) Šajā likumā noteiktā reģistrācijas kārtība neattiecas uz personas datu apstrādi grāmatvedības un personāla uzskaites vajadzībām, ja personas dati netiek uzkrāti elektroniskā veidā, kā arī uz Civillikumā minēto konfesiju reliģisko organizāciju veidotām personas datu apstrādes sistēmām.”

u.t.t.

jālas visus grozījumus
Meek
Meek 12.08.2005 14:21
5685 сообщений на сайте
Es savā laikā pētīju, vai manējiem nav jāreģistrējas datu valsts inspekcijā un paralēli arī šo jautājumu.
Meek
Meek 12.08.2005 14:24
5685 сообщений на сайте
Meek, bet es jau arī to saku- vai Jums grāmatvedības vajadzībām vajag zināt darbinieka bērnus un ģimenes stāvokli piemēram?
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:25
19234 сообщения на сайте
Ņemot vērā šos grozījumus, ir jāpilda Statistikas pārvaldes noteikumus
Meek
Meek 12.08.2005 14:25
5685 сообщений на сайте
vai arī personālu uzskaitāt pēc tautības??? Atšķirīgas attieksmes izpaušanos piemēram arī aizliedz, ja nemaldos likums, tā, ka nevarētu būt nepieciešamība personāla uzskaites vajadzībām zināt teiksim tautību.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:26
19234 сообщения на сайте
negribētu piekrist, ka D-2 veidlapa būtu obligāta, jo tā satur informāciju, kas nekādā ziņā nav izmantojama grāmatvedības vajadzībām.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:28
19234 сообщения на сайте
Cleo, man ļoti gribas Jums piekrist, var būt pagaidīsim juristu komentārus. Man tagad pēc mēneša atskaitēm tieši šis darbiņš ieplānots, un arī es taisījos nepildīt šīs ailes.

Tomēr mani interesē juristu viedoklis - kā būtu pareizi.
Meek
Meek 12.08.2005 14:32
5685 сообщений на сайте
pagaidīsim ko teiks juristi, bet personīgi es nepildu to veidlapu, jo man grāmatvedības vajadzībām nepieciešamā informācija ir darbinieka Vārds, Uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese un ja ir nodokļu grāmatiņas ar apgādājamo skaitu.
Cleo
Cleo 12.08.2005 14:35
19234 сообщения на сайте
Arī jau pieminētais personas kods un adrese varētu būt uzskatāms kā personas dati!?
Ingota
Ingota 12.08.2005 15:32
13 сообщений на сайте
Mums uzņēmumā bija atnākusi pārbaudē Darba inspekcija un lika obligāti aizpildīt šīs D-2 kartiņas, jo līdz šīm aizpildīju tikai personīgo kontu.
Frauenburga
Frauenburga 12.08.2005 15:34
33 сообщения на сайте
По моему мнению, многое внашем кадровом учете пропитано советским духом. В советское время нужна была подробная информация о человеке, делалось массу отчетов по разным признакам и категориям, все было под колпаком у государства.

Объясните мне, пожалуйста, ЗАЧЕМ вам паспортные данные???

Зачем вам копия паспорта???
Jfl
Jfl 12.08.2005 17:35
7767 сообщений на сайте
Лично мне не надо, но дир желает иметь на каждого персональное дело, хотелось "отбрыкаться", видимо не получится.
Xan
Xan 12.08.2005 17:40
4878 сообщений на сайте
У меня были печальные случаи, когда использовались мои паспортные данные

Я никогда не позволяю делать копии с моего паспорта.
Jfl
Jfl 12.08.2005 17:57
7767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.