Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN
situācija ir diezgan amizanta...
1. tika izrakstīts uz ES uzņēmums A rēķins, bez PVN 0 % pāris mēnešus atpakaļ;
2. pēkšni rēķinu apmaksā saistītais uzņēmums Latvijā B (AR pvn 0%);
3. tagad uzņēmums A un uzņēmums B - prasa, lai "pārrakstam" rēķinu uz uzņēmumu B ar visu PVN
Ko Jūs kolēģi teiktu par - kredītrēķinu uzņēmumam A un jaunu rēķinu uzņēmumam B?
Ответы (14)
Manas privātas domas ir - ka varētu gan.Betcik tas būtu likumīgi es nezinu.Esmutikai VGK bērnudārza audzēknis.
Es domāju, ka tā var izdarīt.
es jau ar apgūstu tikai VGK daudz jaunas lietas, bet mani tik tiešām vairāk interesē, kā tas izskatās no likumīgās puses? :-?
Un kāpēc tas nebūtu līkumīgi?
jo PVN attiecas uz vecum vecu periodu
Vai tad "pāris mēnešus atpakaļ"- ir vecum vecs periods?
nu veseli četri
Nu jā es jau ar tā domāju.Izrakstat ar 0%, kredītrēķins ar 0%.Izrakstat jaunu rēķinu ar visu PVN.Nodokļus nomaksājat un viss kārtībā!
Vecumvecs periods būtu skaitāms gados nevis mēnešos:)))
Un PVN deklarācijas par iepriekšējiem mēnešiem vajadzēs labot.
bez vai tad nevar izmantot korekcijas ailes?
А счет на фирму В от вас хотят задним числом, как я понимаю?
А сами между собой они не могут договориться? У вас же 18% ПВНа вылезет задним числом.
Ja A uzņēmums ir ES dalIbvalsts PVN maksātājs un rēķins tika izrakstīts ar 0% likmi, tad Jums ir jāizrakstā A uzņēmumām kredīrēķins, savukārt, uzņēmumām B izrakstisiet nodokļu rēķins ar 18%, bet ar to datumu, ar kūru ir izrakstīts kredītrēķins. Savadāk, ja rēķins vienkārši pārrakstīsiet uz B, tad PVN summu var iekļaut kārtējā PVN deklarācijā, samaksājot PPP un nok.nauduno tā mēneša kad bija jāmaksā.
Закрыть
Краткое описание нарушения