Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Anuleta PPR un Kredītrēķini К списку тем
Anuleta PPR un Kredītrēķini
Sveiki,
ludzu palidzet
1)Ka pareizi noformejat anuletas PPR? Es ierakstu žurnala, ka PPR anuleta, sniedzu atskaiti VID par anuletam PPR, bet vai pietiek ar to, ka uz PPR ir uzrakstits - : ANULET!/ Paraksts un viss?
Ответы (18)
es rakstu aktu, un aktā norādu anulēšanas iemeslu, PPR visus eksemplārus pārsvītroju, uzrakstu anulēts! un iegrāmatoju arī PPR reģistrācijas žurnālā.
Anulēšanas iemeslu rakstu uz pašas pavadzīmes.Iemeslam noteikti jābūt uzrādītam.
Otrs jautajums ir tads par Kreditrekiniem:
Ja musu uznemuma SIA "XX" tika piestadits rekins par avansa maksajumu, tad veicu gramatojumu:
D2190
D5721
K5310
D5310
K2620
Tagad avanss tika atgriezts un vai pareizi veicu gramatojumu:
D2620
K2190
K5721
PVN summu paradu PVN deklr.57.rin., bet pie PVN dekl.40.rindasneskaitu klat Konta 2190 pamatsummu!
LUDZU PALABOJIET, ja nav ta ka vajag?
Avansi vispār nav jāgrāmato . Grāmato vai nu kad saņem preci vai kad samaksā naudu.
Nauda tika samaksat un ari PVN
dekl.esto rekinu paradiju!
P.S. es saliku tas temas kopa, jo man sava laika bija teikts, ka Anuletajam PPR jaraksta KREDITREKINI un es ta ari dariju, bet...
Tagad kreditrekini man shaja uznemuma tiek izmantoti ka piem., darijuma atcelshanai un avansau atgrieshanai!
Vai visas darbības veiktas vienā taksācijas periodā vai dažādos?
Grāmatotu D 2190 D 5721 K Naudasl. Atgriežot otrādi un deklarācijā tad būtu kā uzskaitīts un samaksāts PVN ar visām ailēm 40.,41.,52.,60.,61.Ja nu tiešām ir samaksāts avanss.
Jā šeit jāskatās taksācijas periodi , ja nesakrīt periodi , tad korekcijās 57.rinda
uz pašas pavadzīmes arī parasti norādu anulēšanas iemeslu.
Darījums ir ES vai iekšzemē?
Avans tika samaksats Maja, bet tagad augusta ir Kreditrekins!
Grāmatojums:
D2620
K2190
K5721
Augusta PVN deklarācijā avana saņemšana atpakaļ preču (pakalpojumu) savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai saņemšanas iekšzemē gadījumos:
PVN deklarācijas 57.rindā - iepriekš priekšnodolī uzrādītā PVN summas samazinājums. Pirms gada deklarācijas PVN4 iesniegšanas nosaka priekšnodoklī uzrādāmo PVN, ievērojot samaksātā avansa summas samazinājumu.
rastu labots, taalaak kas, kad, kapeec (laboshanas iemesls), paraksts un paraksta atshifreejums (kas anuleeja)
un labotam ticeet
viss
Darijumi ir Latvijas robezhas!
Sakiet,
1) ,ja ANULETAS PPR ir anuletas, jo piem., printeris nepareizi izdrukaja vai tikai 1/2 izdrukaja, kluda summa utml. parrakstishanas kludas -
Kml - saprotu Jus ari rakstat uz PPR?
2) PVN dekl. 67. un 57 rinda tiek paradita tikai labota PVN summa, ja izrakstita REKINA vai PPR periodi nesakrit un tagad darijums tiek atcelts vai nenotiks vispar?
jĀ ARĪ TAD TĀ ARĪ UZ ppr uzrzkstu Anulēta un kā iemeslu - printera kļūda. PVN tikai labotā summa parādās korekcijās.
Ja periodi sakristu un avans būtu atgriezts pilnībā, tad avans PVN deklarācijā neuzrādītos.
Ja periodi sakristu un avans tiktu atgriezts daļēji, tad PVN uzrādītos deklarācijas 62.rindā un pārskatā PVN 1 daļā (priekšnodoklis par samaksāto avansu, ievērojot tā samazinājumu). Tā kā jums ir dažādi taksācijas periodi jums ir jāizmanto 57.rinda
jaa, sho visu informaaciju noraadu uz PPR, ljoti neipluustu paskaidrojumaa, piem rakstu-nepareizi noradiiita summa, vai nepareizi noradiits adresaats un viss
vismaz lasot likumu, taa es sapratu
Закрыть
Краткое описание нарушения