Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

ПНН от продажи недвижимости К списку тем

ПНН от продажи недвижимости
Самозанятое лицо. Хозяйственная деятельность -управление недвижимостью. Теперь новые сделки. Покупка-продажа квартир в стоящемся доме. Правильно ли я считаю. Что даже если продажа состоится через 12 месяцев, то разница между доходами и расходами будет облагатся 25%. Так как налицо хоз.деятельность.

К сожалению ни в Законе о ПНН, ни в методичке я не нашла четкого определения хоз.деятельности физ.лица.
Julijatim
Julijatim 19.08.2005 13:38
8799 сообщений на сайте

Ответы (50)

Как пример - отлично подходит!
Martinas
Martinas 23.08.2005 16:40
38532 сообщения на сайте
Только если на уровне примера :). Слышала, что теми, кто регулярно от своего имени продает машины, СГД очень интересуется.
Irena22
Irena22 23.08.2005 16:43
42998 сообщений на сайте
Es arī gribu nedaudz piebilst klāt pie Martinas. Ja fiziskā persona iegādājas īpašumu un tas netiek izmantots saimnieciskajā darbīa, t.i. netiek iznomāts, tad pēc gada to pārdodot nekāds nodoklis nav jāmaksā. Turpretī, ja īpašums bija iznomāts, tad pēc 12 mēnešiem ,aprēķinot IIeN, tas jārēķina no starpības starp pārdošanas un iegādes cenu klāt pieliekot iepriekšējos periodos atskaitīto nolietojumu. Ar VID varētu rasties problēma tikai tad, ja visi dzīvokļi tiktu pārdoti vienā atskaites periodā vai arī, ja fiziskās personas saimnieciskā darbība būtu nekustamo īpašumu iegāde un pārdošana, jo tādā gadījumā pārdošana būtu traktējama kā saimnieciskā darbība, kas apliekama ar 25% nodokli.
Bima
Bima 25.08.2005 09:47
722 сообщения на сайте
"Turpretī, ja īpašums bija iznomāts, tad pēc 12 mēnešiem ,aprēķinot IIeN, tas jārēķina no starpības starp pārdošanas un iegādes cenu klāt pieliekot iepriekšējos periodos atskaitīto nolietojumu." - nolietojuma pielikšanai es piekrītu, bet tomēr tā ir personīga manta, un nodoklis nav jārēķina no starpības.
Martinas
Martinas 25.08.2005 10:01
38532 сообщения на сайте
JĀ MARTINA!!! Es jau paspēju nedaudz aizmirst! Es vadījos pēc tā, kā būtu jāmaksā nerezidentam, ja tas pārdotu iegādāto īpašumu.
Bima
Bima 25.08.2005 12:50
722 сообщения на сайте
Ātri, ātri aizmirstas! Pie labāka var vel atrāk pierast!
Martinas
Martinas 25.08.2005 12:59
38532 сообщения на сайте
MARTINA!!!!! nu pavisam sajauci man galvu. Ja nekustamā īpašuma pārdošana ir saimnieciskā darbība, tad arī izdevumi, kas ar to saistīti ir attaisnotie. Tāpēc arī jāapliek tikai starpība.
Bima
Bima 25.08.2005 13:06
722 сообщения на сайте
Ja pirkšana-pārdošana ir saimn.darbība, tad protams. Bet te runa bija par to, kādi darījumi var tikt uzsatīti par saimniecisko darbību un kādi - par personiskas mantas pārdošanu.
Martinas
Martinas 25.08.2005 13:12
38532 сообщения на сайте
Всерьез. Машину у меня под окном на ночь ставятся. Я не заметила, Но старушки с нашего двора мне "доложили". Очень их "все про все" интересует.
Jfl
Jfl 25.08.2005 14:30
7767 сообщений на сайте
Тотем, зайдите на топик http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=4&tid=24502&pg=2
там про заборы и недвижимость добрые люди рассказывают.
Jfl
Jfl 25.08.2005 14:32
7767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.