Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
izpildraksti
Labdien, vajadzīga konsultācija - atnacis izpildraksts par ietur;ejumu no algas ( 50%apm'ērā). Vai jāietur tik cik norāda tiesu izpildītājs, vai arī ir noteikta norma ar likumu?
Pateicos jau iepriekš.
Ответы (7)
Ir jāietur tik, cik ir noteikts izpildrakstā, ja šis ieturējums ir saistīts ar uzturlīdzekļu piedziņu nepilngadīgu bērnu uzturēšanai.
80.pants No darba samaksas izdarāmo ieturējumu ierobežojumi
(1) Visu ieturējumu kopsumma nedrīkst pārsniegt 20 procentus, bet Civilprocesa likumā īpaši paredzētajos gadījumos — 50 procentus no darbiniekam izmaksājamās mēneša darba samaksas. Jebkurā gadījumā darbiniekam saglabājama minimālā darba alga.
(2) Šā panta pirmajā daļā noteiktie ierobežojumi neattiecas uz uzturlīdzekļu piedziņu nepilngadīgu bērnu uzturēšanai.
(3) Ja ar ieturamo summu nepietiek, lai apmierinātu visus prasījumus, jāievēro Civilprocesa likumā noteiktais vairāku prasījumu apmierināšanas secīgums.
(4) Aizliegts izdarīt ieturējumus no atlaišanas pabalsta, atlīdzības par darbinieka izdevumiem un citām darbiniekam izmaksājamām summām, uz kurām saskaņā ar Civilprocesa likumu nedrīkst vērst piedziņu.
man arī tiko pastniece atnesa izpildrakstu par ieturējumiem no direktora algas, tema pašā laikā.
Uh! kas būs kad atnaks direktors uz darbu
Tā viņiem vajag! Direktoriņi tādi!
Jūs tikai paziņojiet tiesu izpildītajam, ka esat saņēmuši šo rakstu. Man bija gadījums, ka saņēmu rakstu un veicu tikai ieturējumus. Un tad saņēmu zvanu no tiesu izpildītāja, ka man pienākas administratīvais sods, ka neesmu paziņojusi par izpildreksta saņemšanu. Uzmanīgi izlasiet, vai tur nav kaut kas tāds pa vidu ierakstīts.
mums viņi atsūtīja ierakstītā vēstulē, labi tāpat pazvanīšu viņiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения