Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Komandējums uz Ķīnu :))) К списку тем

Inga.ru 31.08.2005 17:01
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Ответы (16)
nu man jau liekas, ja vinji netic, tad lai iet un pashi tulko. bet kaa tad iisti ir ja nav LB noteikta kursa juaņiem. man nav zinaams mainas kurss. vai es varu nemt piemeeram pasaules bankas noteikto kursu uz noreekinu apstiprinaashanas dienu?

Inga.ru 01.09.2005 11:09
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Ja darbiniekam deva uz komandējumu dolārus, lai viņi atsklaitas dolāros un pieliek čeku par valūtas maiņu Ķīnā. Katra čekā otrā pusē lai vīņi uzraksta kas tas ir par čeks. Protams čekam jābūt pamotatam, lai viņu apmaksātu.
a mi ih zasudim, tagda :))
Klepa darbiniekam neko nedeva, vinjam uz Visa karti pārskaitīja avansu un vinjsh Ķīnā ņēma nost naudiņu juaņos. lūk tā!
Klepa darbiniekam neko nedeva, vinjam uz Visa karti pārskaitīja avansu un vinjsh Ķīnā ņēma nost naudiņu juaņos. lūk tā!

Inga.ru 01.09.2005 15:59
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Nu tad vispar nav problēmas
Ņemiet pēc valūtas konvertācijas kursa un viss. Saprotu ka Visa karte pieder firmai? Ja darbiniekam, tad lai viņš atnes bankas izdruku, no kuras var redzēt konvertācijas kurss.

Prātīga doma Klepa, tik zin kā ar tiem darbiniekiem ir- jāiet, jālūdz, jāatgādina katru dienu! :)) bet neko darīt , nekas cits jau laikam neatliek. un vēl viens papildjautājums. es pareizi izprotu- lai izmaksātu dienas naudu par papildizdevumiem noteikto normu apmēros ir nepieciešami attaisnojuma dokumenti? Ja?

Inga.ru 01.09.2005 16:24
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Neīpaši saprotu jautājumu. Ja pareizi saprotu jautājumu, tad summu izmaksātu virs dienas naudas normas, pielika pie algas un aplieka ar nodokļiem. Bet izdevumus par transpotu, telefona sarunām vai tam lidz. var apmaksāt saskaņā ar iesniegtiem čekiem.
par izmaksāto dienas naudu ir vajadzīgi attaisnojuma dokumenti, proti, čeki, kvītis u.t.t, kas parāda kā šī nauda tika iztērēta?

Inga.ru 02.09.2005 11:19
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
За суточные чеками отчитываться не надо, т.к. суточные выдаются по норме. Документы об оплате нужны за гостиницу и проезд.
A! Tagad saprotu. Dienas naudu aprēķina par katru pavadīto komandējumā dienu. Vienīgais pamatojums izmaksai - rīkojums par komandējumu un darbinieka atskaite par to, ka komandējuma mērķis ir ispildīts (vai nav izpildīts) pilna mērā.
jociigi sanaak! man šis darbinieks par visiem pakalpojumiem un papildusizdevumiem arii nodeva čekus, proti par ēšanu, pārtiku u.t.t. un sanāk, ka viņš bija (ir) komandējuma laikā iztērējis mazāk nekā sanāk pēc noteiktās dienas naudas normas. tātad es tos čekus varu vienkārši izmest un izmaksāt viņam vairāk nekā viņš ir iztērējis? :))

Inga.ru 02.09.2005 15:10
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Nu jā : )). Tāpēc darbiniekiem bieži patik braukt uz komandējumu, jo ar to var vairāk naudas nopēlnīt, ja netērēt padaudz dienas naudu

paldies, skaidrs pilnībā!

Inga.ru 02.09.2005 16:53
533 сообщения на сайте
533 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть