Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

SIA divi līdzīpašnieki - vai var iztikt bez grāmatveža un kasiera К списку тем

SIA divi līdzīpašnieki - vai var iztikt bez grāmatveža un kasiera
Mēs esam divi līdzīpašnieki. UR ir, ka vīrs ir valdes priekšsēdētājs, es - valdes locekle. Reāli pamatā strādāju es - uztaisījām darba līgumu kā uzņēmuma vadītājai. Reāli arī mēģinu tikt galā ar grāmatveža un kasiera pienākumiem.

Vīram darba līgums uz pāris stundām mēnesī par konsultantu.

Jautājums - vai es drīkstu veikt grāmatveža pienākumus oficiāli? Jeb vīrs drīkst būt grāmatvedis, es - vadītāja un kasiere?
Vinnijpuks
Vinnijpuks 13.09.2005 21:23
9 сообщений на сайте

Ответы (11)

Если Вы оформлены как руководитель, то можете попутно исполнять обязанности кассира, но не бухгалтера.
Irena22
Irena22 13.09.2005 21:31
42998 сообщений на сайте
Мужа можете назначить бухгалтером.
Albina
Albina 13.09.2005 21:51
64743 сообщения на сайте
Uzņēmuma vadītājs nedrīkst būt grāmatvedis (izņemot IU, ZS, IK utml) - likums "Par grāmatvedību". Ja jau esat reģistrējuši UR, ka vīrs ir valdes pr.-js, tad kāpēc iekšēji atkal visu mainat? Tad labāk veikt izmaiņas valdē - un salikt visu kā vajag, jo tagad jums sanāk pretrunas. Bet par kasieri var būt uzņēmuma vadītājs.
Kristinec
Kristinec 14.09.2005 12:06
41 сообщение на сайте
"Reāli arī mēģinu tikt galā ar grāmatveža un kasiera pienākumiem."

Vinnijpuks, bet vai Jums ir reāli grāmatveža izglītība?
Cleo
Cleo 14.09.2005 12:09
19234 сообщения на сайте
Jā, vienmēr jau uzņēmumu īpašnieki domā, ka iztiks bez grāmatvežiem, tikai ļoti bieži pārs mēnešu laikā ievāra tādu putru, ka pēc tam strēbj gadiem un maksā reālas soda naudas!
Tiggra123
Tiggra123 14.09.2005 12:34
435 сообщений на сайте
Просто они считают, что бухгалтером может быть любой, что нет в бухгалтерии ничего сложного
Irena22
Irena22 14.09.2005 16:24
42998 сообщений на сайте
Liels paldies par atbildēm!

Man reāli grāmatveža izglītības nav, bet ir cilvēks, kas reāli strādā par grāmatvedi, un piepalīdz ar konsultācijām.

Es saprotu Jūsu aizvainojumu, kad kāds iedomājas iztikt bez profesionāļiem (es to pašu domāju par skonieciņiem, kas domā, ka ir baigie programmētāji, ja māk programmai pirmo un pēdējo rindiņu uzrakstīt).

Bet es pašlaik nejaudāju tik daudz nopelnīt, lai samaksātu grāmatvedim, jo es netirgojos, kas ienes naudu relatīvi ātri. Man tā tik drīz neienāks, jo darbiņs prasa pariekšu ieguldīt krietnu strēķīti laika un smadzeņu. Bet grāmatvedis prasa reālu naudu jau tagad, turklāt par gada pārskatiem cenas ir ojojojjj!!!

Tāpēc pašlaik mēģinu tik galā ar divu cilvēku algu mēnesī, dažiem līgumiem vairāku mēnešu laikā un dažiem čekiem, kur sapirkts papīrs, plaukts un vēl šis tas, kas nu mazajam zaļajam briesmonītim programmētājam vajadzīgs.

Un šajā brīdī domāju, ka tas nevarētu būt nekas tik vājprātīgs, lai ar konsultāciju palīdzību galā netiktu. Es apzināti izvairos no jebkādiem "likumiem ar līkumu", man ir vienveidīgi darījumi. Un es neesmu absolūti stulba. Lūdzu piedodiet, ja tas izklausās augstprātīgi, nav tā domāts.

Es netaisos sevi uzdot par grāmatvedības guru. Tāpēc jau uzdodu jautājumus Jums, kas tādi esat vai drīz taisāties par tādiem kļūt. Es ceru. :-?
Vinnijpuks
Vinnijpuks 26.09.2005 10:33
9 сообщений на сайте
Iesaku Jums atrast kādu grāmatvedi, kas par20-40LS sakārto visu sākot ar metodiku un kontu plānu. Ticiet man, sanāks lētāk nekā pašai tērēt laiku tam visam.P.S. Nezinu,kāpēc par bilanci jāprasa papildus nauda, jo, ja regulāri strādā, tad nav problēmu to uztaisīt, ja nestrādā - tad, atvainojiet, par ko tiek saņemta nauda visu gadu.
Kice
Kice 26.09.2005 19:49
196 сообщений на сайте
bet ir cilvēks, kas reāli strādā par grāmatvedi, un piepalīdz ar konsultācijām. - PAVISAM PAR VELTI?

Piekritu Kicei. Ja Jūs planojot tik maz nopelnīt, ko nevarāt atrast 20-40 Ls grāmatvedei, nedrīkst tad veikt tādu biznesu.

Es paņēma vienu firmu, kur bija tikai grāmatvede-konsultantsbez algas un direktore pati veida grāmatvede. Tad mēs samaksājam daudz kavējumu naudu par nodokļiem. tikai tapēc ka nodokļi bija pārskaitīti uz citiem kontiem. Ne IIN, bet uz UIN. Bilance par 3 mēnesiem nenodot, tapēc ka tā vār/Bet pēc 12 mēnesiem mēs maksājām no 30 līdz 70 lati menesī UIN avansi (0.5% no apgrozījuma) un vēl daudz kaut ko. Bilance par 15 mēnesiem izdevas izdarīt tikai 28 aprīlī. Vot tāda ekonomija!
Julijatim
Julijatim 27.09.2005 10:30
8799 сообщений на сайте
Piedodiet -pati veida grāmatvedību
Julijatim
Julijatim 27.09.2005 10:31
8799 сообщений на сайте
Vēlreiz paldies visiem, kas atsaucās!

Lai Jums laba diena!
Vinnijpuks
Vinnijpuks 28.09.2005 11:18
9 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.