Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Kases žurnāls К списку тем

Dluk 23.09.2005 09:55
396 сообщений на сайте
396 сообщений на сайте
Ответы (16)
1) Кассовый журнал - документ кассы КА
2) Кассовая книга - документ кассы предприятия.
2) Кассовая книга - документ кассы предприятия.

Inst 23.09.2005 09:57
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Kāpēc nav vajadzīgs?

Pahom4ik 23.09.2005 09:59
72 сообщения на сайте
72 сообщения на сайте
Если нет бухпрограммы сделайте в ехеле

Fatum 23.09.2005 10:05
613 сообщений на сайте
613 сообщений на сайте
Man arī interesanti:)

Aivareno 23.09.2005 14:53
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Man arī būtu jautājums par kases žurnālu. Es tik nezinu vai šī tēma vel darbojās. Esmu jauniņā un tā īsti vēl nesaprotu kā te viss darbojās. Ja kāds mani tomēr sadzird būšu ļoti priecīga

Candi 21.10.2005 13:17
17 сообщений на сайте
17 сообщений на сайте
Candi atveriet jaunu tēmu kādā no sadaļām nospiežot Jauna tēma un ievietojiet savu jautājumu. Vēlams jaunu tēmu vērt tieši tajā sadaļā, kas attiecas uz jautājuma būtību.
domāju, ka cilvēks neprecīzi uzrakstīja, noteikti bija domāts,ka nevajag kases grāmatu aizpildīt ar roku.

Indrina 21.10.2005 13:29
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jautājums būtu par kases grāmatas noformēšanu. Ar kases žurnālu būtu it kā skaidrs, ir veiktas operācijas, taisam Z-atskaiti, inkasāciju un veicam ierakstu. Bet vai kases grāmatu arī jāraksta katru dienu? Veikala ieņēmumi dienā sastāda maksimums 20 Ls. Kaut gan gadās kādreiz ka uz banku aiznes kādus 100 Ls. Respektīvi-vai drīkst apvienot vairāku dienu ieņēmumu un izdevumu orderus kases grāmatas vienā lapā par konkrētu periodu?

Candi 21.10.2005 13:52
17 сообщений на сайте
17 сообщений на сайте
4. Kases grāmatu kārto katru dienu, bet šo noteikumu 5.punktā minētajā gadījumā – katru nedēļu (turpmāk – attiecīgais periods), kad uzņēmumam bijušas kases operācijas, izdarot šādus ierakstus:
4.1. skaidrās naudas atlikums kasē (ja tāds ir) attiecīgā perioda sākumā;
4.2. visas kases operācijas attiecīgajā periodā, nodalot skaidrās naudas saņemšanu un izsniegšanu;
4.3. skaidrās naudas atlikums kasē (ja tāds ir) attiecīgā perioda beigās.
5. Ja uzņēmuma vidējie dienas skaidrās naudas ieņēmumi kasē nav lielāki par 100 latiem, uzņēmums kases grāmatu kārto reizi nedēļā. Vidējos dienas skaidrās naudas ieņēmumus kasē aprēķina, saskaitot katrā iepriekšējā kalendāra mēneša darbdienā saņemtos skaidrās naudas maksājumus kasē un iegūto kopsummu dalot ar minētā kalendāra mēneša darbdienu skaitu.
http://www.fm.gov.lv/image/file/kases_oper_uzsk_not.doc
4.1. skaidrās naudas atlikums kasē (ja tāds ir) attiecīgā perioda sākumā;
4.2. visas kases operācijas attiecīgajā periodā, nodalot skaidrās naudas saņemšanu un izsniegšanu;
4.3. skaidrās naudas atlikums kasē (ja tāds ir) attiecīgā perioda beigās.
5. Ja uzņēmuma vidējie dienas skaidrās naudas ieņēmumi kasē nav lielāki par 100 latiem, uzņēmums kases grāmatu kārto reizi nedēļā. Vidējos dienas skaidrās naudas ieņēmumus kasē aprēķina, saskaitot katrā iepriekšējā kalendāra mēneša darbdienā saņemtos skaidrās naudas maksājumus kasē un iegūto kopsummu dalot ar minētā kalendāra mēneša darbdienu skaitu.
http://www.fm.gov.lv/image/file/kases_oper_uzsk_not.doc
Liels, liels PALDIES

Candi 21.10.2005 14:31
17 сообщений на сайте
17 сообщений на сайте
Es saprotu, ka jautājums ir par kases grāmatu nevis EKA žurnālu. Jūs varat to kārtot elektroniski, bet raugaties lai būtu ievērotas visas likumā noteiktas prasības attiecība uz kases gramatas kārtošanas prasībām. Vienkārši pa punktiem izlasiet MK noteikumus "Kases operāciju uzskaites noteikumi" un salīdziniet vai datorprogramma to visu dod. Ne visas datorprogrammas to pieļauj. Tas Jums būs visvieglākais variants, savādāk viens teiks to otrs to. Nēsmu izsekojusi pēdējām izmaiņām, bet tie varētu būt MK 584-21.10.2003.

Mdaina 21.10.2005 16:32
250 сообщений на сайте
250 сообщений на сайте
Ja ir runa par EKA žurnālu, tad rīkojietie tā pat.

Mdaina 21.10.2005 16:36
250 сообщений на сайте
250 сообщений на сайте
Isti nesapratu atbildes. Ja ir EKA ,tad vai tad nav katras dienas EKA ieņēmumi jāatspoguļo ar tās pašas dienas kases ieņēmumu orderi kases grāmatā? T.i , ja ir katru dienu EKA ieņēmumi , tad arī būs katru dienu ieraksts kases grāmatā ar ieņēmumu orderi no EKA?
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть