Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Dāvanu karšu derīguma termiņš К списку тем

Dāvanu karšu derīguma termiņš
Sveicināti!

Mums uz veikalu atnāca pircēja ar dāvanu karti (DK), kura pārdota 2000. gadā un vēlējās saņemt preci. Uz DK minēts, ka tās derīguma termiņš ir viens gads. Pircēja teica, ka esot likums, kur teikts, ka DK drīkst izmantot 10 gadus.

Es par tādu likumu neesmu dzirdējusi un nekā neatradu. Varbūt kādam ir viedoklis šai jautājumā.

Paldies!
Erika
Erika 28.09.2005 15:07
5 сообщений на сайте

Ответы (6)

Klients bija iepazīstināts ar noteikumiem, jo uz karters tak ir rakstīts ka derīguma termiņš, šjā sakarā uzņēmums pats nosaka termiņu.
Dluk
Dluk 28.09.2005 15:11
396 сообщений на сайте
Про давану карты закона не видела. Есть общий Гражданский закон, по которому срок давности требования составляет 10 лет.
Maija
Maija 28.09.2005 15:12
28223 сообщения на сайте
Mans viedoklis.Dāvanu kartes ir iespēja piedāvāt pircējam citādu iepirkšanās veidu.Dāvanu kartes domāju ar likumu netiek reglamentētas.Ja reiz uz tām ir derīguma termiņš, tad tās noteiktajā termiņā ir jāizmanto.Ja Jums ir iespēja un vēlme šo dāvanu karti apkalpot - tad izdariet to - vadoties no :"klientam vienmēr taisnība".Klients aizies apmierināts un neviens nebūs ar negatīvām emocijām.
Aivareno
Aivareno 28.09.2005 15:14
6641 сообщение на сайте
Aivareno! Laba padoma, ja neņemt vērā to, ka šo dāvanu karti pēc tam neatmaksas.
Klepa
Klepa 28.09.2005 15:41
6789 сообщений на сайте
Klepa, Es nesapratu Jūsu apgalvojumu.Jūsu veikalam ir samaksāts par šo Davanu karti un ja pareizi esat noformējuši dāvanu kartes pārdošanu, tad grāmatvedībā visu laiku ir bijis avansa grāmatojums par šo summu.Tātad tagad ir iespēja atprečot šo dāvanu karti un avansa summa pazudīs.Varbūt esmu pārkarsis rudens saulē, bet es šo lietu saprotu tā:)
Aivareno
Aivareno 28.09.2005 15:48
6641 сообщение на сайте
Nu ja karti izsniedza mūsu veikals, tad prblēmu protams var mierīgi rīsināt, kaut jāņēm vērā arī inflāciju. Bet karti varētu pārdot cita firma, kura pēc pirkuma samaksa atdot naudu firmai kur notika pirkums. Un ta firma var uzskatīt savadāk un neatdot naudu par karti, kurai beidzas derīguma termiņš.
Klepa
Klepa 28.09.2005 16:13
6789 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.