Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

preču saņemšanas vietas adrese? К списку тем

preču saņemšanas vietas adrese?
Ludzu PPR tiek rakstita pie precu sanemeja

preču saņemšanas vietas adrese

Ta ir ta pati jureidiska adrese - Ko JUS tur rakstat?
Sindija
Sindija 03.10.2005 09:41
988 сообщений на сайте

Ответы (16)

Rakstiet to adresi, uz kurieni vedīsiet preci - ja uz juridisko, tad to arī uzrādiet.
Ok
Ok 03.10.2005 09:43
нет сообщений на сайте
У меня было письмо СГД по этому поводу, так вот ониписали , что пишется адрес получения, т.е. адрес по которому эта накладная будет зарегистрирована в журнал регистрации товара.
Amuil
Amuil 03.10.2005 09:48
26363 сообщения на сайте
Man tieshi tas jau ari te ir tas stridigais jautajums, jo es ka gramatvedis pat gala rezultata nezinu kur tas auto nonaks, jo mes esam starpnieki un...

patreiz es aizdomajos, ka VID parbaude varetu pie ta piesieties, jo ieprieksheja gramatvede lavusi rakstit musu uznemuma jur.adresi bet es savukart pieprasiju, lai raksta preces sanemeja - t.i. tas kuram pardodam prece, neskatoties, kas iz gala pateretajs uin kur ta tiks nogadata -

JURIDISKO ADRESI !

KA PAREIZI?
Sindija
Sindija 03.10.2005 09:51
988 сообщений на сайте
Как это Вы не знаете куда едет машина? Вы должны ОБЯЗАТЕЛЬНО знать куда, для этого Вы должны всю информацию узнать у Вашего покупателя, т.е. какие реквизиты вписывать в накладную.
Amuil
Amuil 03.10.2005 09:53
26363 сообщения на сайте
vai tad tagad pavadzīmes jau noformē uz starpniekiem? Cik zinu, kad mēs pērkam ciršanas tiesības ar starpnieku palīdzību, tad ciršanas tiesību pārdevējs noformē KTPR uz mūsu firmas vārda (pircēja), bet starpnieks noformē parastu rēķinu par strapniecības pakalpojumiem mums, ka viņš ir atradis ciršans tiesību pārdevēju un mēs no viņa pērkam. Respektīvi mēs maksājam ciršanas tiesību vērtību tieši pārdevējam un starpniekam - starpniecības pakalpojumu vērtību.
Cleo
Cleo 03.10.2005 09:58
19235 сообщений на сайте
Nu ir ta, ka ta firma nodarbojas ar auto tirdzniecibu un tiek izrakstita PPR piem., Unilizingam vai kadai citai Lizinga kompanijai, jo vinai mes to auto pardodam, bet gala to auto sanem fiziska vai juridiska persona.

Bet tas uz mums neattiecas, jo fiziska vai juridiska persona nem sho auto uz nomaksu pie kreditiestades.

Tad nu luk jautajums ir par to, jo pardodam jau mes piem., Unilizingam, bet prece uzreiz aiziet pie ta klineta (t.i.fiziska vai juridiska personas).

Pasakiet Jusu ka Jus aprotat?
Sindija
Sindija 03.10.2005 10:27
988 сообщений на сайте
pati pirku caur Parex līzingu veļas mašīnu. Veikals man izrakstīja PPR kur preču nosūtītājs ir pats veikals, bet preču saņēmējs esmu es (fiz.persona). Tālāk Parex līzingfs noformē aizdevuma līgumu un norāda sevi kā aizdevēju, mani kā aizņēmēju, un veikalu kā pakalpojumu sniedzēju (bet tur rēķina nav ir aizdevuma līgums ar maksājumu grafiku).
Cleo
Cleo 03.10.2005 10:32
19235 сообщений на сайте
Bet piem. Unilīzings atkal ar PPR saņem preci no pārdevēja . Un atkal savukārt raksta savu PPR savā vārdā preces gala saņēmējam.
Ilma
Ilma 03.10.2005 10:39
30495 сообщений на сайте
Nezinu kā līzingam, bet VID tematiskajā pārbaudē man aizrādīja, ka preču saņemšanas adresi rakstu partnera veikalu, ja reāli prece tika nodota manā noliktavā, manā gadījumā gan izsniegšanas gan saņemšanas vieta esot jānorāda mana adrese...
Biiitls
Biiitls 03.10.2005 10:42
11 сообщений на сайте
VID savu viedokli arī bieži maina, un pēdējais viņu viedoklis vismaz es tiku dzirdējusi tādu pašu formulējumu kā Amuil - ka saņemšanas vietas adrese ir tā adrese, kur prece nonāk un kur reģistrē šo PPR pat ja preci pircējs saņem pārdevēja noliktavā, jo pārdevēja noliktavā taču nestāvēs Jūsu nopirktā prece un pārdevējs nereģistrēs šo PPR kā ienākošo preču pavaddokumentu.
Cleo
Cleo 03.10.2005 10:45
19235 сообщений на сайте
ar tām līzinga kompānijām vispār nav skaidrs, ko viņi dara. Ja jau PPR veikals izraksta Unilīzingam, tad iznāk Unilīzings nopērk preci un reģistrē pie sevis preču pavaddokumentu reģistrācijas žurnālā (likums visiem viens) un tālāk izraksta savu PPR (stingrās uzskaites) un realizē jau šo preci tālāk pircējam uz nomaksu.

Kā nu kura līzinga kompānija - citas formē to kā aizdevumu un slēdz aizdevuma līgumu ar pircēju, naudu pārskaitot uzreiz preces pārdevējam - citas iznāk, ka pērk (pēc būtības es tā to saprotu ja noformē PPR uz Līzinga kompāniju un tad tā atkal jaunu PPR uz pircēju), tad nu līzinga kompānija darbojas manuprāt nevis kā aizdevējs, bet kā pārpircējs un pārdevējs uz nomaksu
Cleo
Cleo 03.10.2005 10:49
19235 сообщений на сайте
Pēc būtības piekrītu Cleo, taču toreiz (tas bija 2004.g) VID pārbaudīja to firmu (pircēju), un piekasījās viņiem par to ka ceļa zīme bija rakstīta uz mūsu noliktavu(preču saņemšana), kaut gan PPR esot skaidri rakstīts, ka preces piegādātas taisni uz viņu veikalu
Biiitls
Biiitls 03.10.2005 10:50
11 сообщений на сайте
pilnīgi pareizi piekasījās, ja jau saņemšanas adrese norādīta pārdevēja noliktava, bet preci ved uz pircēja veikalu. Tāpēc jau ir tas VID formulējums, ka preces saņemšanas adrese ir pircēja veikala (noliktavas) vai juridiskā adrese, kur tiks reģistrēta tā saņemtā PPR.
Cleo
Cleo 03.10.2005 10:55
19235 сообщений на сайте
jo preces saņemānas vietas adrese ir tā adrese, kur prece tiks saņemta nevis tā no kuras prece paņemta.
Cleo
Cleo 03.10.2005 10:58
19235 сообщений на сайте
Nu tas jau ir ar tam Lizinga kompanija, ka vinam jau pasham reali piem., fiziska auto novietoshanas placa ta nav.

Es °pat domaju, ka ierakstihu sava gramatvedibas politika, jo, ja musu SIA pardod auto Lizinga kompanijai un izraksta gan Precu pavadzimi, gan tiek noslegts ligums, gan pienemshanas nodoshanas akts, tad es noradu Lizinga kompanijas juridisko adresi, jo man nav citas informacijas.

PPR ari paraksta menedzeris, kurs karto sho darijumu.

Talak Lizinga kompanija pardod juridiskai vai fiziskai personai uz PPR pamata un pievieno maksajuma grafiku.

Vairakiem iegades ligumiem piem., mums ir ta, ka seko atpakalpirkuma ligums - t.i. piem., musu uznemums apnemas atpirkt auto, ja tas ir operativais lizings - ppiem., 2010.gadaar tadu summas atlikumu.
Sindija
Sindija 03.10.2005 11:29
988 сообщений на сайте
Es piegaju shim jautajumam ta ka raksta Cleo, ka

" jo preces saņemānas vietas adrese ir tā adrese, kur prece tiks saņemta nevis tā no kuras prece paņemta"

un tamdel ludzu izrakstit PPR uz tas Lizinga kompanijas juridisko adresi.
Sindija
Sindija 03.10.2005 11:30
988 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.