Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
Garantijas nauda К списку тем

Vivaa 11.10.2005 11:59
93 сообщения на сайте
93 сообщения на сайте
Ответы (18)
Я бы вместо D2310 ставила D2620 при получении, счет не проводила бы. Хотя эта garantijas nauda на авансс похожа
Jā viss ir pareizi

Dluk 11.10.2005 12:24
396 сообщений на сайте
396 сообщений на сайте
Присоединяюсь к мнению,что лучше провести как аванс.

Betty 11.10.2005 13:04
1598 сообщений на сайте
1598 сообщений на сайте
Bettty, t.i. grāmatot tad kadf saņemta nauda D2620- K5290 un parādīt PVN deklarācijā, kā avansa maksājumu? man šķiet ka nebūs pareizi, jo likumā par PVN rakstīts, ka FR bez PVN vai PVN0% jāizraksta ne retāk kā 1x pusgadā. Un ja darijums pusgada laikā nav noticis (bet saņemts avans)jāaprēķina PVN. Šajā gadijumā drošības nauda man kontā 5290 varētu stāvēt arī gadu un divus.

Vivaa 11.10.2005 13:14
93 сообщения на сайте
93 сообщения на сайте
Drošibas nauda pēc darījuma noslēgšanas ir jāatgriež atpakaļ tās iemaksātājam.Tādēļ no drošibas naudas nevar dzēst uzstādīto rēķinu . Ja no drošības naudas dzēšat uzstādīto rēķinu tā vairs nav drošibas nauda bet gan avansa maksa kurai arī jābūt uzstādītam rēķinam ar visu PVN un jāuzrāda PVN deklarācijā saņemšanas brīdī.
Ilma a līgumā ir rakstīts, īrnieks maksā izīrētājam garantijas naudu 1 mēneša nomas maksas apmērā. Nu labi varbūt nevis drošības bet garantijas nauda? Bet LMT rēķinos piemēram ts tika parādīts kā drošības nauda un bez PVN.... Un tai pat laikā ja nesamaksāja kārtējo FR, tad dzēsa ar garantijas naudu.

Vivaa 11.10.2005 15:01
93 сообщения на сайте
93 сообщения на сайте
Skatos tikai MK noteikumus nr.534. 19.1.punktu Tur runa iet tikai par drošības naudu , kura darījumam notiekot jāatgriež atpakaļ. Tātad Jūsu gadījumā tas neder, jo atpakaļ neatgriežat. Vēl tur ninēta rokas nauda , kuru darījumu noslēdzot var ieskaitīt darījuma apmaksā , bet iepriekš ir jābūt noslēgtam līgumam par rokas naudas nosac. Par tādu garantijas naudu runa nekur neiet likumā.
Es zinu, ka runa iet par drošības naudu.... bet tādā gadijumā kur var atrast drošības naudas definīciju?

Vivaa 11.10.2005 15:28
93 сообщения на сайте
93 сообщения на сайте
Илма.Вы не совсем правы. Действительно,drošības nauda, должна быть предусмотрена договором к возврату. НО, при выполнениии аредатором(получателем услуги) ВСЕХ условий договора. Если же, арендатор (получатель услуги)не выполнил своих обязательств и остался должен, то, совершенно спокойно, можно зачесть эти деньги в счет погашения задолженности. Если, по договору, эти деньги сразу же предусматриваются к зачету за что-либо конкретно, то это должно называться авансом.
Paldies, Ksjusha... ceru, ka visu izdariju tomēr pareizi

Vivaa 12.10.2005 11:50
93 сообщения на сайте
93 сообщения на сайте
bet kā būs gadījumā ar auto nomu, kad tiek iekasēta drošības nauda(kas ir neapliekama ar PVN), un ja ar nomāto auto atgriešanas brīdī viss ir kārtībā, tad drošības naudu atgriež klientam, bet, ja ir skrāpējumi utml. bojājumi, tad remontu sedz no iemaksātās drošības naudas. Kā tādā gadījumā grāmatot? Kurā brīdī tad rodas pienākums uzskaitīt PVN?
Не знаю, пока чёткого определения в законах нет, что за зверь "дрошибас науда". Поэтому считаю всё это как аванс и начисляю ПВН.
Я уже предлагала нашей даме, которая печатает договора, ставить именно эту формулировку. Упёрлась рогом и говорит, что это неправильно. Начальству - до фени, пипл хавает, что мне, больше всех надо? Аванс так аванс.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть