Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Vai viens no dibinātājiem, var būt grāmatvedis? К списку тем

Agitak 13.10.2005 11:32
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Ответы (46)
tas, kas neveic uzņēmuma vadības funkcijas var būt grāmatvedis, protams, ja viņam ir grāmatveža izglītība (ja tas nav domāts tikai fikcijai grāmatvedis, bet kas reāli arī veiks grāmatvedības uzskaiti).
Jā, tieši tā. Vienkārši biju viena no 3 valdes locekļiem, bet VIDā man paziņoja ka es nevaru būt grāmatvedis, jo esmu uzņēmuma īpašniece. Nolēmām pārtaisam statūtus, metam mani ārā no valdes, bet dibinātājos (dalībnieks) es palieku. Nekādas pārvaldes darbības neveicu, paraksta tiesību man nav, u.t.t. Tātad varēšu būt grāmatvedis, vai ne?

Agitak 13.10.2005 16:33
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
ja saskaņā ar likumu Par grāmatvedību
Uzņēmuma vadītājs ir: ... 2) kapitālsabiedrībā vai statūtsabiedrībā — tās izpildinstitūcija vai persona, kura saskaņā ar sabiedrības statūtiem ir tiesīga pieņemt lēmumu attiecībā uz sabiedrības darbību;
vai saskaņā ar statūtiem Jums ir tiesības pieņemt lēmumu attiecībā uz sab.darbību???
Uzņēmuma vadītājs ir: ... 2) kapitālsabiedrībā vai statūtsabiedrībā — tās izpildinstitūcija vai persona, kura saskaņā ar sabiedrības statūtiem ir tiesīga pieņemt lēmumu attiecībā uz sabiedrības darbību;
vai saskaņā ar statūtiem Jums ir tiesības pieņemt lēmumu attiecībā uz sab.darbību???
Statūtos būs minēta tikai valde, kurā ir 2 valdes locekļi kas var pārstāvēt sabiedrību. Par dibinātājiem (dalībniekiem) tur nekā neraksta. Acīmredzot, darbojas viss kā noteikts Komerclikumā. Tur savukārt ir minēts, ka 'dalībnieks ir persona, kurai sabiedrībā pieder viena vai vairākas daļas' un
'dalībnieks neatbild par sabiedrības saistībām',
'dalībnieki izveido sabiedrības pārvaldes institūcijas'.
'dalībnieks neatbild par sabiedrības saistībām',
'dalībnieki izveido sabiedrības pārvaldes institūcijas'.

Agitak 13.10.2005 17:32
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Cik liela soda nauda var būt par to, ka viens valdes loceklis(ar paraksta tiesībām) ir arī grāmatvedis? Un cik bieži var piemērot šo soda sankciju?

Ane 13.10.2005 22:28
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Vai tad no ilguma arī tas ir atkarīgs? Parasti jau par vienu pārkāmumu sodīt var tikai vienreiz.(Vai tā nav?).

Ane 13.10.2005 22:32
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть