Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Direktors iet garā atvaļinājumā, ko liekam vietā? К списку тем
Agitak 13.10.2005 12:00
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Ответы (8)
Если он не принят на работу,примите на пол ставки.В ВИД подайте генералную доверенность,что он назначен исполнительным директором на срок до ....числа.
Betty 13.10.2005 12:11
1598 сообщений на сайте
1598 сообщений на сайте
если согласно регистрации в КР у члена правления есть право право представлять фирму самостоятельно, то пишется rikojums о том что он будет выполнять обязанности вместо председателя правления и принимается на работу.
Problēma ir tā, ka valdes locekļiem noteikti ir jāmaksā minimālā alga (ne mazāk). Kā man VIDā teica - ja ir vairāki locekļi tad vismaz vienam. Tādas izmaiņas ir notikušas kaut kad nesen. (Nezinu kur un kā tas konkrēti formulēts.) Tas nozīmē, ka neatkarīgi, vai šis valdes loceklis ir direktora amatā vai nav, viņš jau ir lemtttiesīga amatpersona un viņam būs jāuzrāda alga un jāmaksā nodokļi. Bet, ja šis valdes loceklis jau ir amatā kā ražošanas vadītājs, tad man viņš droši vien jānoformē kā šī direktora v.i. Vai tad man vēl viņam jāpiemaksā, vai te es varu aizmirst viņa papildus pienākumus?
Agitak 13.10.2005 13:06
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Vai vispār SIA valdes loceklis, kas neveic operatīvo vadīšanu, var iet Bērna kopšanas atvaļinājumā?
Agitak 13.10.2005 14:37
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Kāpēc valdes loceklim ir jāmaksā minimālā alga, bet, ja nu praktiski nekāda darbība nenotiek. Var jau pieņemt uz dažām stundām mēnesī un maksāt algu, izejot no minimālās stundas likmes.
Bima 13.10.2005 17:45
722 сообщения на сайте
722 сообщения на сайте
Nevar. Tieši par uzņēmuma vadītāju, ir pieņemti grozījumi (kaut kad), ka lai viņus neaizmirstu kā agrāk to darīja, uz viņiem nekāda samazinātā slodze neattiecas - tikai minimālā alga un uz augšu. Ja ir vēl kāds valdē, tas var arī nesaņemt neko, vismaz tā par tiem pārējiem man teica VIDā. Vēl izņēmums ir tad, ja uzņēmums sāk savu darbību un nav nekādu ienākumu, tikai izdevumi, tad nav jāmaksā arī tas noteiktais soc.nodoklis tikko kā parādās pirmie ienākumi, tad vismaz 1 valdes loceklim, kas reāli pieņem galvenos lēmumus - minimālā alga.
Agitak 13.10.2005 19:18
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Par to jau es minēju, ka nezinu no kurienes un nevaru nocitēt, bet ieteica, kad reģistrēju uzņēmumu kā nodokļu maksātāju, bet , iespējams katrā VID nodaļā to izskaidros ar niansēm - citā ieteiks deklarācijā minēt min.algu lai aprēķinātu tikai soc.nodokli citā aprēķinās arī nenomaksātos citus nodokļus par uzrādīto min.algu citā varbūt ļaus ievilkt svītriņu (kā man teica par ienākumu neesamību. Taču par šo tēmu spriež arī citās šīs sadaļas tēmās - tā lieta ir aktuāla tiem valdes locekļiem kas nav pieņemti konkrētos amatos. Droši vien jāprasa konkrētā Vid nodaļas konsultantiem - tā arī būs.
Agitak 13.10.2005 19:34
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть