Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Vai SIA valdes pr-tājs - direktors var iet BKA un saņemt pabalstu ? К списку тем
Agitak 13.10.2005 19:26
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Ответы (9)
Sorry, nevis darba devēju,bet vai viņš nav uzskatāms par darba ņēmēju:
b)uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors)
-šo te es īsti nesaprotu.
b)uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) īpašnieks (īpašnieki), kas, nebūdams darba tiesiskajās attiecībās ar sava uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pārvaldes institūciju, veic šā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) operatīvās vadības funkciju, ja šajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) likumā noteiktajā kārtībā nav iecelts (ievēlēts) pārvaldnieks (direktors)
-šo te es īsti nesaprotu.
Agitak 13.10.2005 20:39
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
ja jau viņa vietā būs ievēlēts cits direktors, kas vadīs to laiku uzņēmumu, tad taču var iesniegt ziņas ar 40 kodu, ka cilvēks aizgājis bērna kopšanas atvaļinājumā, manuprāt. Tajā b.punktā iet runa par vadītājiem, kas nav ar darba līgumu uzņēmumā pieēnmti un NAV iecēluši savā vietā direktoru. Ja direktors ir iecelts, tad tāds vadītājs nebūdams darba tiesiskajās attiecībās nav darba ņēmējs.
Droši vien, ka tā ir! Es pārāk iedziļinos likumos, un tad sanāk problēma problēmai galā, beigās vairs neko nesaprotu.
Soc.nodaļā man ļoti nelaipni atbildēja, ka nevar, kad teicu, ka viņš nestrādās un nesaņems algu, šie - labi var saņemt. Tās jau nav atbildes, tā ka skaidrāk nepalika, negribu tur vēlreiz zvanīt.
Paldies! Gan jau būs labi.
Soc.nodaļā man ļoti nelaipni atbildēja, ka nevar, kad teicu, ka viņš nestrādās un nesaņems algu, šie - labi var saņemt. Tās jau nav atbildes, tā ka skaidrāk nepalika, negribu tur vēlreiz zvanīt.
Paldies! Gan jau būs labi.
Agitak 14.10.2005 09:20
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Aizsūtiet savu jautājumu uz www.vsaa.gov.lvsaitā esošo e - pasta adresi. Saņemsiet rakstisku atbildi . Sniedzot rakstisku atbildi būs minēta visa likumdošana un tad atbile ir pamatota. Tikai aprakstiet visu konkrēto situāciju. Atbilde gan būs pēc kādas nedēļas.
Ja bija pieņemts darbā un tika maksāts sociālais nodoklis, tad ir tādas pašas tiesības kā pārējiem strādājošajiem. Tikai, lai saņemtu pabalstu ir jāiet atvaļinājumā.
Bima 14.10.2005 12:51
722 сообщения на сайте
722 сообщения на сайте
Jau aizsūtīju jautājumu.
Protams ies atvaļinājumā.
Protams ies atvaļinājumā.
Agitak 14.10.2005 19:54
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть