Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kredītlīnija.
Man te jāpārtaisa iepriekšējā gada bilance, iepriekšējai grāmatvedei bij radušās kļūdas kuras tomēr jālabo.
Ir tāda lieta, ka uzņēmumam bija kredītlīnija un piemēram uz gada beigām bankā atlikums -609,83 Ls, viņa šo summu bilancē ielikusi ar plusu, bet tākā es visu 2005.gaduvadīju progā, tad tak banka nesanāk. Tākā esmu samērā jauniņa grāmatvede, esu nedaudz apjukusi.
Ответы (14)
Piešķirtajai kredītlīnijai būtu jābūt atpoguļotai arī īstermiņa kreditoros.
Es grāmatoju tā: piešķiršana D 262 K 5 grupas konts ( pēc kontu plāna.
Naudas atlikums bilancē parādās kā starpība starp piešķirto kredītlīniju un bankas izrakstā uzrādīto atlikumu ar mīnus zīmi.Tā daru tāpēc, ka manuprāt, uzrādīt naudas līdzekļus bankā ar (-) zīmi ir nepareizi.
Bet kā tad lai sataisa banku, ja ielikšu citu sākuma atlikumu man nesanāks beigas, un nezinu cik īsti bija tā kredītlīnija uz gada beigām.
Kā tad iepriekšējā grāmatvede bija atspoguļojusi šo kredītlīniju kreditoros?Varbūt D 2620 609,83 K5.gr.609,83. Tad jau varētu but ka viss ir pareizi.
Par kredītlīnijas atlikumu variet noskaidrot bankā .Varbūt tas ir norādīts arī gada pārskatā.
Nezinu, nekādi nevaru atšifrēt, viņa visu veica ar roku, visi kredīti viņai vienā summā uzrādīti, tagad mēģinu atšifrēt. Pēc papīriem kredītlīnija sanāk 625,-. Esmu tādā neziņā, jo nevar tak banku ar -, bet savādāk tak gals nesanāk.
Bankā nevar būt ar - zīmi. Es zinu cik liela ir kredītlīnija uz mēneša beigām. Konta izrakstā parādās noteikta summa ar - zīmi . Tad skatos par cik - sakrīt ar kredītlīnijas lielumu . Kredītlīnijas summu( pēc bankas grafika dokumentiem) parādu Kreditoros , bet par cik - ir mazāks par kredītlīnijas summu tik lieli ir uzņēmuma paša līdzekļi to summu parādu D banka.
Bet kā tad banku tālāk taisa? man sanāk starpība 15,73, man jāliek bankas atlikumā gada beigā, bet kā tad lai sataisa nākamo mēnesi, ja man bija -, man tak nesakrīt nākamā mēneša beigas!!
Kredītlīnijas atlikums katra mēneša beigās ir savādāks ( var būt izmantota lielāka vai mazāka summa ) Tad atkal nākošā mēneša beigās salīdzina bankas izdrukas atlikuma mīnusu ar piešķirto kredītlīnijas summu uz mēneša beigām. Tad attiecīgi grāmato D
5.grKredītlīnija K Banka , ja ir izmantoti mazāk līdzekļi t.i ja kredītlīnijas līdzekļi dzēsti vai otrādi D Banka K
5.gr kredītlīnija ja papildus izmantoti līdzekļi no kredītlīnijas.Visu laiku ubus lielumus salīdzina un attiecīgi grāmato. Vismaz es tā daru. Varbūt ir citi ieteikumi.
Cik es saprotu tad 12.janvārī man beidzās vispār kredītlīnija, laikam duma esmu.:( Šajā 12.datumā noņemti %.
Vai janvāra mēneša noslēgumā izraksts vairs nav ar - zīmi?Kāds ir bankas atlikums uz 31.janvāri?Kas rakstīt kredītlīnijas līgumā ? Līdz kuram periodam tā noslēgta jāskatās.
Janvāra beigās ir + 1350,05 Ls.Patsinteresantākais, ka kredītlīnijas līgumā rakstīts, ka līdz 2004.gada12.decembrim 1250 Ls, bet nākamajā minēts līdz 2004.gada12.janvārim(banka laikam kļūdijās) 625 Ls kredītlīnija!!!!!!!Cik saprotu līdz 12.janv man bija 625,- bet pēc tam beidzās.
Kredītlīnijas summa nav nekas noteikts. Tā var izmainīties katru dienu atkarībā cik Jūs to esiet izmantojuši.Ja jau janvāra beigās banka nav vairs ar - zīmi , tad kredītlīnija ir slēgta un viss bankas atlikums ir Jūsu pašu līdzekļi. Neredzot visus dokumentus grūti pateikt kādas summas tieši kuros kontos būtu grāmatojamas. Vajadzētu janvāra mēnesī izkori'ģēt bankas atlikuma kontu ar kredītlīnijas
5.gr kontu lai atlikums iznāktu bankā pareizs.
Paldies Ilma, beidzot izbūros un sapratu kā sataisīt.:)
Закрыть
Краткое описание нарушения