Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
darba njemejs un pasnodarbinatais. К списку тем
Annazviedre 17.10.2005 13:23
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Ответы (18)
Protams, ka var, Kas tieši intere4sē, kāds jautājums? Vienīgais ierobežojums vai darba līgums ar uzņēmumu to pieļauj?Bet no juridiskās puses tur nav problēmu var būt darbinieks un reizē pašnodarbinātā persona!:)
Es ari esmu parliecinata ka var. Bet uznjemuma galvena gramatvede saka ka ta nedrikstot but. Vai nu viens vai nu otrs.
Annazviedre 17.10.2005 13:27
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Darba liguma nav atrunats jautajums, vai drikst vai nedrikst stradat papildus darbu. Vel ka pašnodarbinātais pakalpojumus sniedz tam pašam uzņēmumam kura strada.
Annazviedre 17.10.2005 13:31
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Kā pašnodarbinātai personai jums ir kādas līgums ar uzņēmumu vai tikai izņemta VID apliecība kā pašnodarbinātai persaonai, uz kāda pamata?
Ja tā skatās, uzņēmumam ir izdevīgi, ka cilvēks ir pašnodarbināta persona, lai pats maksā par sevi nodķļus un veic grāmatvedības uzskaiti pats. Savukāt cilvēkam ir labāk, ka ir darba līgums ar uzņēmumu, kas maksā par viņu nodokļus un nav jāved grāmatvedība.
Ir ligums ar uznēmumu. Un ir izņemta apliecība no VID.Unuzņemums maksa nodokļus un arī pats maksā nodokļus ka pašnodarbinatais.
Annazviedre 17.10.2005 13:40
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Jaa.
Annazviedre 17.10.2005 13:49
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
It ka nav pretrunas. Jo darbs uznjemuma notiek mainjas. Divas strada un divas brivas. Un atiecigi brivajas dienas vinjs sniedz pakalpojumus ka pašnodarbinātā persona.
Annazviedre 17.10.2005 13:54
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Kā darbiniekam grāmatvede darba algu. Bet kā pašnodarbinātai personai pārskaita līgumā atrunāto summu un uzņēmums gan pašnodarbinātai personai gan VID iesniedz 4 pielikumu par Personai izmaksātām summām, no kuras nav ieturēts IIN.
Ir juridiski vis kārtība. Jau nodoklis pat ir samaksāts kā pašnodarbinātā persona.
PALDIES JUMS. VISMAZ MAN IR KADA SKAIDRĪBA.
PALDIES JUMS. VISMAZ MAN IR KADA SKAIDRĪBA.
Annazviedre 17.10.2005 13:58
7 сообщений на сайте
7 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть