Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
nod.grāmatiņa=darba grāmatiņa ? К списку тем
Ответы (32)
darba grāmatiņas taču vairs nav.irtikai nodokļu grāmatiņa.
Indrina 19.10.2005 13:14
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Сейчас при увольнении работника с любой работы ( по нал.книжке или без) работодатель должен выдать Справку,в которой указать период работы,должность. Я еще пишу ,что за указанный период за работника уплпчены все налоги.
Smila 19.10.2005 13:17
1987 сообщений на сайте
1987 сообщений на сайте
darba grāmatiņas taču vairs nav. Неправда. Переходные положения ЗоТ.
как после этой даты вписать вторую фирму с 01,08,2002 - я бы на второй фирме выписала справку.
как после этой даты вписать вторую фирму с 01,08,2002 - я бы на второй фирме выписала справку.
Inst 19.10.2005 13:18
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Да отменили трудовые книжки, а для того чтобы засвидетельствовать все работы в собесе, работнику нужно справки от бывшего работодателя получать о том, что он у него работал, какой период и с какой зарплатой, и что налоги за него уплачены были, и хранить их как зеницу ока. Да в придачу и свои экземпляры трудового договора.
Darba grāmatiņa vairs nav vajadzīga. Cilvēkam ejot prom no darba izsniegsiet izziņu, kurā norādīsiet laika periodu, kurā cilvēks pie jums strādāja.Šī izziņa tad arī būs dokuments, ar kuru var pierādīt darbu konkrētā uzņēmumā.
4. Если трудовые правовые отношения продолжаются после дня вступления в действие данного закона, то по требованию работника работодатель обязан выдать ему трудовую книжку, если она хранится у работодателя. Если трудовые правовые отношения продолжаются после дня вступления в силу данного закона, и работник не требует от работодателя выдачи ему трудовой книжки, то трудовая книжка хранится у работодателя до дня прекращения трудовых правовых отношений, но после прекращения трудовых правовых отношений книжка должна быть возвращена работнику. В трудовой книжке работодатель делает отметку о дате прекращения трудовых правовых отношений, если работник того потребует. Это положение не ограничивает права работника требовать справку, упомянутую в статье 129 данного закона.
Inst 19.10.2005 13:22
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Инст, так кто же спорит, но на новом месте работы трудовая не нужна.
Xan 19.10.2005 13:23
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
А с другой стороны, глядя на это убожество, называемое Nodokļu grāmatiņa, вообще не понимаешь для чего она нужна в таком виде, если пенсии начисляются исходя из размера заработной платы и уплаченного соцналога. Нафига нужна книжка для учета подоходного налога с населения? С 1994 года этого не могу понять и самое смешное, что те кто это разработал, до сих пор не поняли зачем ее ввели, ведь изначально-то задумывалось, что это будет книжка по учету ВСЕХ налогов работника. Вообщем, как всегда - гора родила мышь.
Xan
Речь-то про старые работы.
Речь-то про старые работы.
Inst 19.10.2005 13:35
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Vienīgā doma kādēļ vajadzīga Nodokļu grāmatiņa , lai zinātu vai cilvēkam piemērojams neapliekamais minimums un atvieglojumi.
Читала в прессе совет в Вашем случае делать записи в книжках в хронологическом порядке. Например,
01.02.02. принят на 1 фирму
01.08.02. принят на 2 фирму
01.10.05. уволен с 1 фирмы
01.02.02. принят на 1 фирму
01.08.02. принят на 2 фирму
01.10.05. уволен с 1 фирмы
Inst 19.10.2005 13:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
По-моему ерунда получается, а если в 5 местах работать?
Xan 19.10.2005 13:46
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Вот вот, для чего она нужна никто не знает!
А я сегодня узнала:)))
ЧТОБЫ в трудовую было на что жаловаться! И в суд подавать!
А я сегодня узнала:)))
ЧТОБЫ в трудовую было на что жаловаться! И в суд подавать!
Frog 19.10.2005 13:48
1186 сообщений на сайте
1186 сообщений на сайте
Не вижу никакой ерунды. Т.б. советы хороши тем, что им можно следовать, а можно не следовать.
Inst 19.10.2005 14:23
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Так как нет нормативного регулирования ведения трудовых книжек, то при желании можете заполнять так как считаете нужным.
Darba grāmatiņā ierakstus neveic pamatojoties uz jauno darba likumu.
Pārejas noteikumi
1. Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē:
1) Latvijas Darba likumu kodekss;
2) likums "Par darba koplīgumiem" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 21./22.nr.).
2. Šā likuma 112.pantsstājas spēkā 2005.gada1.janvārī.
3. Līdz 2005.gada1.janvārim darba devējs, uzteicot darba līgumu šā likuma 101.pantapirmās daļas 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, izmaksā atlaišanas pabalstu viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā.
4. Ja darba tiesiskās attiecības turpinās pēc šā likuma spēkā stāšanās dienas, darba devējam ir pienākums pēc darbinieka pieprasījuma izsniegt viņam darba grāmatiņu, ja tā glabājas pie darba devēja. Ja darba tiesiskās attiecības turpinās pēc šā likuma spēkā stāšanās dienas un darbinieks nepieprasa, lai darba devējs viņam izsniegtu darba grāmatiņu, tā līdz darba tiesisko attiecību izbeigšanās brīdim glabājas pie darba devēja, bet pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanās darba grāmatiņa atdodama darbiniekam. Darba devējs darba grāmatiņā izdara atzīmi par darba tiesisko attiecību izbeigšanas datumu, ja darbinieks to pieprasa. Šis noteikums neierobežo darbinieka tiesības pieprasīt šā likuma 129.pantā minēto izziņu.
5. Ar šā likuma spēkā stāšanās dienu darba tiesiskajām attiecībām, kas nodibinātas pirms šā likuma spēkā stāšanās, piemērojami šā likuma noteikumi, izņemot pārejas noteikumu 6. un 7.punktā minētos gadījumus.
6. Šā likuma 44.pantapiektās daļas noteikumi nav piemērojami tiem darba līgumiem, kas noslēgti uz noteiktu laiku pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas.
7. Ja bērna kopšanas atvaļinājums ir piešķirts pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas, attiecībā uz to piemērojami Latvijas Darba likumu kodeksa 173.pantanoteikumi.
Pārejas noteikumi
1. Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē:
1) Latvijas Darba likumu kodekss;
2) likums "Par darba koplīgumiem" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 21./22.nr.).
2. Šā likuma 112.pantsstājas spēkā 2005.gada1.janvārī.
3. Līdz 2005.gada1.janvārim darba devējs, uzteicot darba līgumu šā likuma 101.pantapirmās daļas 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, izmaksā atlaišanas pabalstu viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā.
4. Ja darba tiesiskās attiecības turpinās pēc šā likuma spēkā stāšanās dienas, darba devējam ir pienākums pēc darbinieka pieprasījuma izsniegt viņam darba grāmatiņu, ja tā glabājas pie darba devēja. Ja darba tiesiskās attiecības turpinās pēc šā likuma spēkā stāšanās dienas un darbinieks nepieprasa, lai darba devējs viņam izsniegtu darba grāmatiņu, tā līdz darba tiesisko attiecību izbeigšanās brīdim glabājas pie darba devēja, bet pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanās darba grāmatiņa atdodama darbiniekam. Darba devējs darba grāmatiņā izdara atzīmi par darba tiesisko attiecību izbeigšanas datumu, ja darbinieks to pieprasa. Šis noteikums neierobežo darbinieka tiesības pieprasīt šā likuma 129.pantā minēto izziņu.
5. Ar šā likuma spēkā stāšanās dienu darba tiesiskajām attiecībām, kas nodibinātas pirms šā likuma spēkā stāšanās, piemērojami šā likuma noteikumi, izņemot pārejas noteikumu 6. un 7.punktā minētos gadījumus.
6. Šā likuma 44.pantapiektās daļas noteikumi nav piemērojami tiem darba līgumiem, kas noslēgti uz noteiktu laiku pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas.
7. Ja bērna kopšanas atvaļinājums ir piešķirts pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas, attiecībā uz to piemērojami Latvijas Darba likumu kodeksa 173.pantanoteikumi.
8. Darba līgumi, kas noslēgti pirms šā likuma spēkā stāšanās dienas un neatbilst šā likuma 40.pantanoteikumiem, sešu mēnešu laikā, skaitot no likuma spēkā stāšanās dienas, noformējami atbilstoši 40.pantanoteikumiem.
Likums stājas spēkā 2002.gada1.jūnijā.
Likums Saeimā pieņemts 2001.gada20.jūnijā.
Likums stājas spēkā 2002.gada1.jūnijā.
Likums Saeimā pieņemts 2001.gada20.jūnijā.
Tore- Инст про это уже написала;)правда по русски.
Frog 19.10.2005 15:57
1186 сообщений на сайте
1186 сообщений на сайте
Спасибо за "наводки"!
Как мне рассказала одна приятельница ,при начислении ей пособия по безработице,%% за стаж существенно разнился с и без трудовой книжки,хотя база данных в собесе за весь период есть.
Как мне рассказала одна приятельница ,при начислении ей пособия по безработице,%% за стаж существенно разнился с и без трудовой книжки,хотя база данных в собесе за весь период есть.
Вот интересно при чем здесь стаж из трудовой книжки? Я когда на биржу "становилась" у меня ее даже не взяли посмотреть, сразу обратно отдали, за ненадобностью, а тут еще ,"%% за стаж существенно разнился". Странно все это...
Tanjushkas 19.10.2005 23:25
1465 сообщений на сайте
1465 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть