Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Uzņēmuma līgums. К списку тем

Uzņēmuma līgums.
Lasu CL - Ja saistības mērķis ir nevis darbs vispār, bet kāds noteikts darba rezultāts, tad līgums par to nav uzskatāms par darba līgumu, bet par uzņēmumu.( Kaut gan man liekas , ka arī darba līgumā katram ir noteikts darbs nevis darbs vispār). Tālāk pārdomāju - uzņēmuma vadītājs grib slēgt uzņēmuma līgumu ar fizisku personu , kas nav reģistrējusies kā pašnodarbintā. Piemēram par personāla lietu sakārtošanu. Doma , ka noslēdz uzņēmuma līgumu par noteikta darba apjoma izpildi . Bet šis darba apjoms atkārtojas katru mēnesi.Kā šajā gadījumā ar noteikto līguma periodu? Vai var noslēgt uzņēmuma līgumu piemēram uz gadu?Šo jautājumu gan apskatīju diskusijās , bet varbūt ir kādas jaunas domas šajā jautājumā.
Ilma
Ilma 27.10.2005 16:30
30495 сообщений на сайте

Ответы (11)

Если повторяется каждый месяц, то

это трудовой договор.
Albina
Albina 27.10.2005 16:36
64743 сообщения на сайте
Nu skaidrs. Vajag ilglaicīgu projektu ar noteiktu galarezultātu:)
Ilma
Ilma 27.10.2005 16:58
30495 сообщений на сайте
A kādēļ Jums vajadzīgs tieši uzņēmuma līgums???
Mu-maija
Mu-maija 27.10.2005 17:09
15888 сообщений на сайте
droši vien, lai nevajadzētu pie līguma izbeigšanās maksāt neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju un riska nodevu. Pārējais principā ir tas pats, kā ar darba līgumu, izņemot gadījumus, kad fiz.persona ar kuru noslēgts uzņēmuma līgums ir reģistrējusies kā pašnodarbinātais (individuālā darba veicējs utml.).

Es pat teiktu, ka atskaišu ziņā ar darba līgumu ir vienkāršāk, bet darba drošības aizsardzības ziņā vieglāk ir ar uz uzņēmuma līguma pamata nodarbinātajiem (laikam jau)>.
Cleo_
Cleo_ 27.10.2005 18:10
133 сообщения на сайте
Думаю, что можно заключить и договор подряда. Заключают же договор подряда на бухобслуживание и работают каждый месяц.

Только надо точно прописать результат. Не просто привести дела в порядок, а что сделать конкретно: заполнить карточки, подшить в папочку, пронумеровать, составить опись и пр.

Потом после выполнения работы составить акт выполнения и определить оплату.

Хотя мороки куча, а экономия копейки.
Maija
Maija 27.10.2005 19:33
28223 сообщения на сайте
Заключают, конечно. Но, думаю, при желании можно будет легко доказать, что подрядом здесь и не пахнет. Обычный трудовой договор.
Albina
Albina 27.10.2005 22:58
64743 сообщения на сайте
Jā tieši to labumu dēļ ko teica Cleo vadītājs gribētu " izspiest " uzņēmuma līgumu.Bet kā redzams problēmas var rasties. Domāsim.Paldies visiem
Ilma
Ilma 28.10.2005 08:32
30495 сообщений на сайте
Labrīt!

Es dzirdēju no kompetentiem cilvēkiem, ka likumdevējs arī par šo lietu domā - nolūkā ierobežot uzņēmuma līgumus ar fiziskām personām. Kad tas būs, vēl nav zināms, bet runas esot "panesušās".

Es gan esmu skeptiķis šādos jautājumos, jo uzskatu, ka mūsu valstī joprojām tiek darīts viss, lai cilvēks-indivīds joprojām varētu palaisties slinkumā un skaitīties darbā kā padomju laikos, nevis pastāvīgi būt ierindā un reālā darba tirgū, izjūtot konkurenci.

Protams, ir arī medaļas otra puse - sociālās garantijas, algas aploksnēs utt. Bet neviens taču netraucē reģistrēties kā pašnodarbinātajai personai un par sevi maksāt tik nodokļu, cik nu ir vēlēšanās un cik tālu prātiņš sniedzas pašam savā nākotnē.

Kā domā amata brāļi un māsas?

:0
Aivars007
Aivars007 28.10.2005 10:56
26984 сообщения на сайте
šajā jautājumā forumā domas dalās, citi ir PAR uzņēmuma līgumiem pat ar grāmatvedi, citi ir PRET.

Personīgi mani vairāk apmierina darba līgums.
Cleo
Cleo 28.10.2005 11:49
19234 сообщения на сайте
Es personīgi esmu no tām amata māsām, kas pievienojas Cleo versijai. Bet, kas attiecas uz mazo un vidējo uzņēmumu saimniecisko darbību, - mūsu valsts vienkārši tos grib iznīcināt. Tāda nu mums ir politika ar visu birokrātisko un nodokļu mūri, kuram godīgi izlauzties cauri parastam uzņēmējam ir gandrīz neiespējami. Šeit esmu pesimiste.
Elita
Elita 28.10.2005 15:28
1310 сообщений на сайте
tur nu piekrītu, jo vieglāk ar soda naudām izputināt mazo uzņēmumu, tur viegli visam izsekot, nekā burties cauri lielo uzņēmumu papīriem un meklēt pie kā piesieties... tad nu sāk piesieties "komatiem" .
Cleo
Cleo 28.10.2005 15:31
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.