Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Uzņēmuma līgums. К списку тем
Ответы (11)
droši vien, lai nevajadzētu pie līguma izbeigšanās maksāt neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju un riska nodevu. Pārējais principā ir tas pats, kā ar darba līgumu, izņemot gadījumus, kad fiz.persona ar kuru noslēgts uzņēmuma līgums ir reģistrējusies kā pašnodarbinātais (individuālā darba veicējs utml.).
Es pat teiktu, ka atskaišu ziņā ar darba līgumu ir vienkāršāk, bet darba drošības aizsardzības ziņā vieglāk ir ar uz uzņēmuma līguma pamata nodarbinātajiem (laikam jau)>.
Es pat teiktu, ka atskaišu ziņā ar darba līgumu ir vienkāršāk, bet darba drošības aizsardzības ziņā vieglāk ir ar uz uzņēmuma līguma pamata nodarbinātajiem (laikam jau)>.
Cleo_ 27.10.2005 18:10
133 сообщения на сайте
133 сообщения на сайте
Думаю, что можно заключить и договор подряда. Заключают же договор подряда на бухобслуживание и работают каждый месяц.
Только надо точно прописать результат. Не просто привести дела в порядок, а что сделать конкретно: заполнить карточки, подшить в папочку, пронумеровать, составить опись и пр.
Потом после выполнения работы составить акт выполнения и определить оплату.
Хотя мороки куча, а экономия копейки.
Только надо точно прописать результат. Не просто привести дела в порядок, а что сделать конкретно: заполнить карточки, подшить в папочку, пронумеровать, составить опись и пр.
Потом после выполнения работы составить акт выполнения и определить оплату.
Хотя мороки куча, а экономия копейки.
Заключают, конечно. Но, думаю, при желании можно будет легко доказать, что подрядом здесь и не пахнет. Обычный трудовой договор.
Jā tieši to labumu dēļ ko teica Cleo vadītājs gribētu " izspiest " uzņēmuma līgumu.Bet kā redzams problēmas var rasties. Domāsim.Paldies visiem
Labrīt!
Es dzirdēju no kompetentiem cilvēkiem, ka likumdevējs arī par šo lietu domā - nolūkā ierobežot uzņēmuma līgumus ar fiziskām personām. Kad tas būs, vēl nav zināms, bet runas esot "panesušās".
Es gan esmu skeptiķis šādos jautājumos, jo uzskatu, ka mūsu valstī joprojām tiek darīts viss, lai cilvēks-indivīds joprojām varētu palaisties slinkumā un skaitīties darbā kā padomju laikos, nevis pastāvīgi būt ierindā un reālā darba tirgū, izjūtot konkurenci.
Protams, ir arī medaļas otra puse - sociālās garantijas, algas aploksnēs utt. Bet neviens taču netraucē reģistrēties kā pašnodarbinātajai personai un par sevi maksāt tik nodokļu, cik nu ir vēlēšanās un cik tālu prātiņš sniedzas pašam savā nākotnē.
Kā domā amata brāļi un māsas?
:0
Es dzirdēju no kompetentiem cilvēkiem, ka likumdevējs arī par šo lietu domā - nolūkā ierobežot uzņēmuma līgumus ar fiziskām personām. Kad tas būs, vēl nav zināms, bet runas esot "panesušās".
Es gan esmu skeptiķis šādos jautājumos, jo uzskatu, ka mūsu valstī joprojām tiek darīts viss, lai cilvēks-indivīds joprojām varētu palaisties slinkumā un skaitīties darbā kā padomju laikos, nevis pastāvīgi būt ierindā un reālā darba tirgū, izjūtot konkurenci.
Protams, ir arī medaļas otra puse - sociālās garantijas, algas aploksnēs utt. Bet neviens taču netraucē reģistrēties kā pašnodarbinātajai personai un par sevi maksāt tik nodokļu, cik nu ir vēlēšanās un cik tālu prātiņš sniedzas pašam savā nākotnē.
Kā domā amata brāļi un māsas?
:0
šajā jautājumā forumā domas dalās, citi ir PAR uzņēmuma līgumiem pat ar grāmatvedi, citi ir PRET.
Personīgi mani vairāk apmierina darba līgums.
Personīgi mani vairāk apmierina darba līgums.
Es personīgi esmu no tām amata māsām, kas pievienojas Cleo versijai. Bet, kas attiecas uz mazo un vidējo uzņēmumu saimniecisko darbību, - mūsu valsts vienkārši tos grib iznīcināt. Tāda nu mums ir politika ar visu birokrātisko un nodokļu mūri, kuram godīgi izlauzties cauri parastam uzņēmējam ir gandrīz neiespējami. Šeit esmu pesimiste.
tur nu piekrītu, jo vieglāk ar soda naudām izputināt mazo uzņēmumu, tur viegli visam izsekot, nekā burties cauri lielo uzņēmumu papīriem un meklēt pie kā piesieties... tad nu sāk piesieties "komatiem" .
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть