Probleemas ar eksporta darījumu pierādīšanu
Labdien!

Mûsu firma nodarbojas ar razjoshanu un vairaak kaa 50 % no savas produkcijas eksportee uz aarvalstiim. Mûsu pasûtîtâjs ir brîvzonas firma, kas reìistreeta ASV, un kurai nav tiesiibu uz nekaadu komerciaalu darbiibu Latvijas teritorijaa.

Gatavaas produkcijas eksports notiek sekojoshaa kaartiibaa caur muitas noliktavu :

Mees izrakstam stingraas uzskaites pavadziimi - reekjinu ar visiem nepiecieshamajiem rekviziitiem, kuraa noformeejam kaa sanjeemeeju Muitas noliktavu, bet kaa maksaataaju uzraadam briivzonas firmu. Shaadu noformeeshanas kaartiibu mums noteica pati muitas iestaade, jo citaadi kravu savaa noliktavaa pienjemt nevarot.

Pamatojoties uz muusu pavadziimi muitas noliktava noformee muitas deklaraaciju IM-7, kuraa prechu nosuutiitaajs ir muusu firma, bet sanjeemeejs - muitas noliktava. Taalaak shii produkcija tiek komplekteeta mashiinaas un eksporteeta taalaak noformeejot muitas deklaraaciju EK-1, tachu shajaa deklaraacijaa kaa nosuutiitaajs uzraadiita briivzonas firma, kas ir muusu pasuutiitaajs. Rezultaataa veidojas situaacija, ka VID datos neparaadaas muusu eksporta dariijumi .

Taa kaa izejmateriaalus mees importeejam no Francijas , Itaalijas un citaam valstiim, mums ir izveidojusies PVN paarmaksa, kuru veelamies atguut.

Vai kaadam ir bijusi shaada situaacija? Kaadi dokumenti mums buutu jaanoformee, jaapieprasa no muitas, lai mees vareetu pieraadiit VID , ka shie eksporta dariijumi ir tieshaam notikushi un vareetu pretendeet uz PVN paarmaksas atguushanu?

Veesma