Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neapmaksata PPR
Labdien,
sakiet ludzu, jo varbut kadam ir bijusi shada situacija, ka prece ir piegadata, pavadzime izrakstita un protams prece jau ir pardota talak, bet...
PAVADZIME nav apmaksata un netiks apmaksata?
Ka Jus to noformejat????
Ответы (41)
Как списание кредиторской задолжности в доходы.
Amuil,
lai norakstitu kreditorsaistibas ka ienemumus- vai nav jabut ta, ka tika sutiti salidzinashanas akti?
Amuil, ka es to varu pamatot, jo tur notikusi vienoshanas ar manu shefu un to shefu, ka summa netiks parskaitita naudas veida, bet viss ir kartiba????
Ну так Вы им пошлете сверочный акт, они Вам напишут что Вы им ничего не должны, вот и будет основание на списание. Если они такой акт не подпишут,ну тогда у своих шефов и спрашивайте как Вам это сделать.
Круто они договорились! Я бы для начала акт сверки сделала, что у них по бухгалтерии висит.
Amuil,
saki ludzu vai tad es varu ta uzreiz ari gramatot
D5310 (Norekini ar piegadatajiem)
K8310 (Arkartas ienemumi)???
Да не можете Вы сразу ничего граматот без акта и подтверждения с их стороны, что Вы им не должны. Получите акт среки , будете проводить по учету как доход, не забыв при этом еще и ПВН уплатить с этой суммы.
Jautajums vel attieciba uz VID - vai te VID nebus jautajumi un vai nav nepiecieshams ligums par savstarpeju vienoshanos, ka pards netiks dzest ????
Tie nav nekādi ārkārtas ieņēmumi , bet pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi 82... varētu būt.
Ilma, tad kadel uz 8 kontu grupu, ja tie ir "pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi", jo tik pat labi tie varetu but tad 6 kontu grupa???
Nu uz 6 gr. parasti liek ieņēmumus , kas saistīti ar neto apgrozījumu , bet šie vairāk pieder pie pārējiem. Bet nu tā varētu būt katra paša izvēle. Bet katrā ziņā ne pie ārkārtas:)
Да почему на 6 только основную деятельность отражать?! Прочая хоздеятельность тоже может быть, почему ж доходы от нее сразу на ārkārtās?
Ну какая же это 6, это же не доходы от реализации (даже неосновной), это прочие доходы хоз деятельности - 8 группа, только не аркартас, на аркартас стихийные бедствия и т.п. вешают.
Тань, не согласна, на 6 некорректно.
Tieši nekādā gadījumā uz ārkārtas , jo ārkārta izdevumi mums paraktiski nav. Bet piekrītu , ka var būt arī uz
6.gr
Saprotu, ka Jus esat preces pardevejs un debitors nemaksa naudu?!
Ja nav salidzinasanas vestules, tad vajadzetu uztaisit, jo tas pamatotu, ka pirceja gramatvediba ir tada pati informacija, ka parads ir fiksets ari viniem. Un protams, ja ir zinams, ka samaksa nenotiks, ir javeido uzkrajums šaubīgajiem debitoriem, uzreiz jau norakstit paradu likums nelauj!
Да ёлки-палки, а какая ж это деятельность? Получили товар, оказалось на халяву, живые денежки платить не пришлось, да еще и продали, получив при этом доход. Может его тоже на 8 группу отнести, халявный же товар?
Laikam sanacis parpratums, jo ir ta, ka mums ir piegadata prece un musu uznemums ir parada, ka ari patreiz man atrodas shads gramatojums
D7110 (preces iepirkuma izdevumi)
D5721 (PVN)
K5310 (norekini ar piegadatajiem)
Shefi vienojas, ka nauda reala netiks maksata?
Ka pareizak darit?
Tt7 - pilnigi pareizi!
Man nav citas izveles ka to izdarit- es veletos likt uz to 8 grupu un ka ienemumus, bet tie nav planoti, bet nezinu ka pareizi noformet?
Доход от продажи халявы на 8 не надо - на 6. А вот эту халяву на 8, с какой стати свой нето оборот на него повышать! Это прочие доходы и 8 группа.
Закрыть
Краткое описание нарушения