Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Varbūt jurists zin? - par zīmogu К списку тем

Varbūt jurists zin? - par zīmogu
Man vajadzētu zināt vai obligāti uz līgumiem jābūt zīmogam. Un atsaucoties uz kādu likumu vai MK. MK Nr.154 no 96g. es tā īsti nevarēju saprast.
Zaluks
Zaluks 15.11.2005 11:00
нет сообщений на сайте

Ответы (7)

У некоторых фирм вообще печати нет. Иногда на месте, где должна быть печать пишут zimogu nav.
Klen2
Klen2 15.11.2005 11:48
1257 сообщений на сайте
http://vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=4&tid=22718
Ambera
Ambera 15.11.2005 13:09
21759 сообщений на сайте
об этом были подробные статьи в прессе. В советское время оттиски печати хранились в милиции а теперь нат. Изготавливают печати кто угодно. По вашему оттиску могут кто угодно изготоваить сколько угодно печатей.
Joko
Joko 15.11.2005 15:16
293 сообщения на сайте
Ja firmai zīmogs ir, tad to zīmogu uzlikt vajag. Tāds nu ir stereotips joprojām mūsu valstī. Rietumu valstīs gandrīz nekur nekādus zīmogus neliek, izņemot oficiālās valsts iestādes.

Bet ja zīmoga nav, likumīgi tas nevar būt par šķērsli līguma noslēgšanai.

Tad ejiet pie notāra, lai ar paraksta tiesībām apveltītās personas paraksta līgumu, i būs jums zīmogs - i "priekšā i pakaļā".

Atvainojos, bet tā šodien ir.

Iereģistrējiet līgumu (ja tas ir nomas līgums) Zemesgrāmatā, būs vēl par vienu zīmogu vairāk.
Aivars007
Aivars007 15.11.2005 16:27
26984 сообщения на сайте
Ja firmai zīmogs ir, tad to zīmogu uzlikt vajag. Это с какой стати vajag? Хошь - ставишь, хошь - нет. Точно также можно и цветочек нарисовать. Толку столько же будет.

Только если нормативные акты требуют, вто тогда обязательно. Но и эти требования как правило от совковости.
Jfl
Jfl 15.11.2005 18:12
7767 сообщений на сайте
manuprāt Aivars007 nemaz neapgalvoja, ka jāliek zīmogs, bet turpināja savu teikto ar to, ka tas ir stereotips... tālāk turpinot domu, ka ja kādam ļoti vajag lai būtu zīmogs, tad mīļā miera labad to uzspiež.
Cleo
Cleo 15.11.2005 18:25
19234 сообщения на сайте
Noteikumos Nr154 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi" ir atrunāts, kādos gadījumos ir nepieciešams zīmogs. Pēc izlasītā es sapratu, ka bez tā var iztikt. Tikai, kā saka Cleo, mīļa miera labad tie tiek izgatavoti un uzlikti.
Bima
Bima 16.11.2005 10:24
722 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.