Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Vadītājs kā grāmatvedis К списку тем

Vadītājs kā grāmatvedis
Sveiciens svētkos, bet ja nu tomēr kāds šodien strādā, varbūt var pateikt vai ir kāds ierobežojums kāpēc vadītājs nevarētu būt arī uzņēmuma grāmatvedis. Zinu, ka grāmatvedis nevar būt kasieris, bet, bet ja esmu uzņēmuma (SIA)vadītāja, vai varu vest arī tā grāmatvedību pati.
Velta50
Velta50 18.11.2005 11:20
280 сообщений на сайте

Ответы (30)

Zinu, ka viens otrs SIA par to ir samaksājis 100 Ls.sodu.Grāmatvedim jābūt SIA.
Japaina
Japaina 18.11.2005 11:31
10269 сообщений на сайте
Вы можете быть кассиром, а бухгалтером нет.Директор и бухгалтер в одном лице могут быть только у ундивидуалов.
Logram
Logram 18.11.2005 12:04
6067 сообщений на сайте
Bet Likums par grāmatvedību, 3. pants neko nesaka, ka nevar.Turir teikts, ka vadītājs organizē uz vietas uzņēmumā vai ar pakalpojuma sniedzēju. Bet kur ir teikts, ka viņš nevar organizēt sevi kā grāmatvedi. Kasieris mums būs cilvēks no malas, bet es , ja godīgi, negribu uzticēt grāmatvedību citam. Varbūt ir vēl kādi viedokļi par šī likuma panta interpretāciju?
Velta50
Velta50 18.11.2005 12:30
280 сообщений на сайте
Interesanti!Kasierim no malas jūs uzticat, bet grāmavedim nē.Konsultējieties VID.
Japaina
Japaina 18.11.2005 13:24
10269 сообщений на сайте
likumā ir arī pateikts, ka vadības funkcijām jābūt atdalītām no uzskaites funkcijām, respektīvi cilvēks, kas vada (vadītājs) nevar veikt arī uzskaites funkcijas (grāmatvedis).
Cleo
Cleo 18.11.2005 14:08
19234 сообщения на сайте
Veltad, saprotu, ka negribat uzticēt kādam no malas, bet... Jums ir visas tiesības šo kādu no malas pārbaudīt, kontrolēt, ja esat grāmatvede, tad Jums tas nesagādās problēmas. Varbūt ar laiku Jūs sāksiet uzticēties tam cilvēkam no malas.
Cleo
Cleo 18.11.2005 14:10
19234 сообщения на сайте
'MK 585 noteikumu "69. Lai nodrošinātu grāmatvedības kontroles efektīvu darbību, uzņēmuma vadītājs grāmatvedības darba organizācijā ievēro šādus priekšnoteikumus:69.5. uzskaites funkcija ir atdalīta no pārējām uzņēmuma saimnieciskās darbības funkcijām."
Cleo
Cleo 18.11.2005 14:11
19234 сообщения на сайте
Nu skaidrs, paldies. Tad jau labāk par sava uzņēmuma vadītāju pieņemšu dēlu, bet pati taisīšu grāmatvedību.
Velta50
Velta50 18.11.2005 14:16
280 сообщений на сайте
jā, tā ir labākā izeja.
Cleo
Cleo 18.11.2005 14:18
19234 сообщения на сайте
bet.... vai Jūs esat valdē? neapgalvošu, bet no foruma diskusijām sapratu, ka valde ir tā, aks pilda vadības funkcijas un no valdes locekļiem nevarētu būt grāmatvedis. Bet nu neapgalvošu, varbūt kļūdos.
Cleo
Cleo 18.11.2005 14:19
19234 сообщения на сайте
Nu valdē esmu, jā. Tad jau laikam dabūšu kādu pieņemt skata pēc, bet pati strādāšu. Jutājums man par šito lietu radās dēļ tā, ka zinu vairākas uzņēmumu vadītājas, kas pašas ved grāmatvedību. Kad piedāvāju viņām vest grāmatvedību, paskaidroja, ka neesot nekur rakstīts, ka nevar. Tagad pašai ir uzņēmums, apgrozība nav liela, pati ar visu tiktu galā, bet ja jau nevar, tad nevar. mani nedaudz pārliecina, Cleo, jūsu nosauktie 585.
Velta50
Velta50 18.11.2005 16:41
280 сообщений на сайте
kāpēc formāli tad nenoformēt dēlu kā grāmatvedi?
Cleo
Cleo 18.11.2005 17:42
19234 сообщения на сайте
Viņš arī ir valdes loceklis.
Velta50
Velta50 18.11.2005 18:21
280 сообщений на сайте
Ну и что, что он valdes loceklis? Бухгалтер может быть и не быть членом правления. Закон этого не запрещает, а остальное - наплевать.
Aleksja
Aleksja 18.11.2005 18:24
10004 сообщения на сайте
pēc šīs diskusijas vairs neesmu tik pārliecināta, ka kāds no valdes var pildīt grāmatveža pienākumus, bet te jau jājautā tad juristiem. http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=26908
Cleo
Cleo 19.11.2005 08:56
19234 сообщения на сайте
Liels paldies,Cleo, pēc aprunāšanās ar Jums, man vienmēr dzīve kļūst sarežģītāka :). Bet taisnība jums līdz šim vienmēr ir bijusi. Pirmdien aiziešu pa tiešo uz VID aprunāties, lai nav pēc tam pārsteigumu.
Velta50
Velta50 19.11.2005 09:31
280 сообщений на сайте
jā, laba doma, pajautāt tieši savā VID nodaļā, un vislabāk jautāt viņiem rakstiskā veidā. Bieži gan saņem "atrakstīšanās atbildi" (ja viņi nezin ko atbildēt), bet gadās, ka ir atbilde uz konkrēto jautājumu un rakstiski uzdots jautājums tomēr liek viņiem vairāk piedomāt pie atbildes. Turklāt pozitīvas atbildes gadījumā, vēlāk Jums būs uz rokas rakstiska atbilde, ja nu rodas šai jautājumā ar VID nesaskaņas. (neuztveriet to kā kasīšanos, vienkārši, ja radīsies nesaskaņas ar VID par to, ka valdes loceklis pilda grāmatveža pienākumus, tad nebūs likuma panta, kas to tieši atļautu, bet VID skaidrojums rakstiskā veidā var šai situācijā noderēt).
Cleo
Cleo 19.11.2005 09:43
19234 сообщения на сайте
Valtad, ko VID atbildēja?

Es tikai nesaprotu, kāpēc tas likumā ir paredzēts, ka vadītājs nevar kārtot grāmatvedību. Jābaidās no tā ka pats sevi var apkrāpt, vai? Saprastu, ja valde(vadītājs) nedūtu dibinātāji, tad viņš kārtojot arī grāmatvedību varbūt varētu kaut ko nodarīt tiem dibinātājiem. Bet kāpēc pats dibinātājs - vadītājs nevarētu būt grāmatvedis, tas gan kaut kā nepielec.
Ane
Ane 24.11.2005 01:46
619 сообщений на сайте
Ane, государство не сильно беспокоится о том, что член правления, не являющийся собственником, ведя бухгалтерию может своими действиями причинить ущерб собственникам, а беспокоится о том, чтобы руководитель не обманул государство, так как его совсем некому будет проконтролировать.
Irena22
Irena22 24.11.2005 07:22
42998 сообщений на сайте
Vienalga absurds - ja piem. es vedu ģimenes uzņ. grāmatvedību nebūdama valdē, mēs nevaram apkrāpt valsti, bet ja esu valdē, tad gan mēs to valsti aplaupīt varam. tas pats esu dibinātājs - neesu valdē, kārtoju grāmatvedību -neko nevaru sastrādāt, tiko esmu valdē tā uzrez krāpju valsti. Ja gribēs aplaupīt to valsti, tāpat aplaupīs, un grāmatvedis tur neko īpašu pateikt nevarēs. Tā vai tā ja kaut ko atklāj, vienalga soda vadītāju. Man šī punkta prasības liekas absurdas.
Ane
Ane 24.11.2005 09:55
619 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.