Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Предпринимательская деятельность, коммерческий закон, сделки. Общественные, бесприбыльные организации, бюджетные учреждения

Vadītājs kā grāmatvedis К списку тем

Vadītājs kā grāmatvedis
Sveiciens svētkos, bet ja nu tomēr kāds šodien strādā, varbūt var pateikt vai ir kāds ierobežojums kāpēc vadītājs nevarētu būt arī uzņēmuma grāmatvedis. Zinu, ka grāmatvedis nevar būt kasieris, bet, bet ja esmu uzņēmuma (SIA)vadītāja, vai varu vest arī tā grāmatvedību pati.
Velta50
Velta50 18.11.2005 11:20
280 сообщений на сайте

Ответы (30)

kā tas ir - esmu dibinātājs, bet neesmu valdē???
Cleo
Cleo 24.11.2005 10:10
19234 сообщения на сайте
Ja Jums ir valde, nozīmējiet vienu no valdes locekļiem par izpilddirektoru, izrakstiet ģenerālpilnvaru, lai viņš varētu parakstīt visus VIDā iesniedzamos dokumentus kā uzņēmuma vadītājs un mierīgi uz līguma pamata kārtojiet grāmatvedību. Zinu divus uzņēmumus, kur darbojas šāda shēma, bijušas arī VID pārbaudes.

Galvenais, lai uz dokumentiem, kur jābūt vadītāja un grāmatveža parakstiem, parādītos divu dažādu personu paraksti
Tiggra123
Tiggra123 24.11.2005 10:42
435 сообщений на сайте
Reģistrējot uzņmēmumu, norādav val;des priekšsēdētāju, valdes locekli, ko ievēl dibinātāju sapulcē. Es saprotu - tā ir valde. Bet var jau būt kaut vai 10 dibinātāji, pārējie ja viņi nebūs reģistrēti kā valdes locekļi, viņi nebūs valdē.

Zanekoploka, bet jūsu aprakstītajā gadījumā vienalga sanāk ka viens no valdes pilda grāmatveža pienākumus. Komercregistrā registrējot viņam jau ir noteikts amats - valdes loceklis, vai tad ar viņu darba līgumu formējot raksta nevis valdes loceklis, bet piem. izpilddirektors.
Ane
Ane 24.11.2005 18:21
619 сообщений на сайте
Manā gadījumā komercreģistrā tiek ierakstīti valdes locekļi, bet pēc tam valdes priekšsēdētājs slēdz darba līgumu ar vienu no viņiem, ieceļot par izpilddirektoru un atrunājot viņa pienākumus un atbildību.
Tiggra123
Tiggra123 25.11.2005 09:15
435 сообщений на сайте
bet ko darīt gadījumā, kad ir viens dibinātājs valdes loceklis un pats grib kārtot grāmatvedību savā uzņēmumā, jo apjoms niecīgs?! :-?
Heleena
Heleena 26.11.2005 20:08
3 сообщения на сайте
Нельзя по закону самому и руководить и быть бухгалтером.
Irena22
Irena22 26.11.2005 22:20
42998 сообщений на сайте
Ирена, он только руководит, бухгалтером не числится и подписывает отчёты, за которые несёт ответственность. Кто их готовит? Да сам dibinātājs, причём добровольно и бесплатно :).
Makssoft
Makssoft 27.11.2005 09:26
24096 сообщений на сайте
Рита, у нас в государстве как-то не принято добровольно и бесплатно работать, отсюда и все эти маразмы с тем, что если неработник по доверенности получил для фирмы что-то у поставщика, то как это он сделал бесплатно,- раздаются вопли, начислить ему зарплату и т.д. и т.п.

Я, например, ничего против этого не имею.
Irena22
Irena22 27.11.2005 11:24
42998 сообщений на сайте
Согласна про государство, но когда сам на себя добровольно и бесплатно, кто ж будет против?
Makssoft
Makssoft 27.11.2005 14:46
24096 сообщений на сайте
Государство в лице СГД будет против, так как налоги получить очень хоцца.
Irena22
Irena22 27.11.2005 21:39
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.