Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Firmas dibināšanas izdevumi К списку тем

Firmas dibināšanas izdevumi
Sveiciens piektdienā - nedēļas labākajā dienā!

Lūdzu, vai varat padalīties pieredzē?

Kopš Komerclikuma stāšanās spēkā firmas dibināšanas izdevumus vairs nedrīkstot attiecināt uz izdevumiem - tie esot jāapmaksā pašiem firmas dibinātājiem.

Vai jūs tā arī darāt, vai varbūt esat izdomājuši, kā šo likumu apiet ar līkumu?

Paldies jau iepriekš un jauku dienu!
Aivars007
Aivars007 25.11.2005 09:51
26984 сообщения на сайте

Ответы (109)

Vēlreiz! Ko darīt ar pamatkapitālu? To taču arī iemaksā pirms SIA dibināšanas.
Ambera
Ambera 17.08.2009 14:02
21759 сообщений на сайте
Pārlasīju savu komentāru, abet neliterāri gan. Laikam jāmācās arī pa šo līniju, ja nu kāds pilnīgi pamatoti norādīsLOL
Agrita
Agrita 17.08.2009 14:02
109 сообщений на сайте
Pamatkapitāls arī Āfrikā ir pamatkapitāls:-)

Izdevumi, notriecot pamatkapitālu rodas jau pēc dibināšanas:-D
Agrita
Agrita 17.08.2009 14:12
109 сообщений на сайте
Agrita, neizvairaties no atbildes un nemāciet man ābeci. Pēc Jūsu loģikas, ja jau dibināšanas izdevumi nepieder SIA, tad jau pamatkapitāls arī tai nepieder, jo tad, kad to iemaksāja, tā vēl nebija reģistrēta.
Ambera
Ambera 17.08.2009 14:40
21759 сообщений на сайте
Vai tad izdevumi un pamatkapitāls ir viens un tas pats? Pamatkapitāla reģistrācijas un dibināšanas brīdis sakrīt. Un tieši reģistrācija ir tas, kas nosaka "pieder" vai nē, manuprāt. Apmaksāt var daļu pirms, daļu arī pēc dibināšanas galu galā - gada laikā. Tā gan ir ābece atkal, es saprotu, bet šeit nu ritenis nav jāizgudro, manuprāt, vai arī es nesapratu jautājumu vispār, kas ir pilnīgi iespējams, bet tad Jums jāpaskaidro vēlreiz, jo nevarētu taču būt, ka Jūs arī man cenšaties norādīt kur man jāiet?LOL
Agrita
Agrita 17.08.2009 15:08
109 сообщений на сайте
Manuprāt skaidrāk par Albinu vairs nevar uzrakstīt

Albina

ziņojumu: 43277 14.08.2009 15:38

Вот интересно, эти "юристы" когда-нибудь законы будут читать?

143.pants Dibināšanas līgums

(1) Dibināšanas līgumā norāda:

7) dibināšanas izdevumu pieļaujamo apmēru un segšanas kārtību;
Ilma
Ilma 17.08.2009 15:12
30495 сообщений на сайте
Pamatkapitāla reģistrācijas un dibināšanas brīdis sakrīt

Это с какой стати они совпадают?
Albina
Albina 17.08.2009 15:23
64744 сообщения на сайте
Hmm, labs jautājums. Es arī aizdomājos;-) Bet nu labi, par PK reģistrāciju - tad kad reģistrējam Komercreģistrā taču, bet dibināšana - tas tiešām jau paliek interesanti. Dibināšanas līgums it kā būtu dibināšana, no otras puses, kamēr to nepiefiksējam tai pašā Komercreģistrā, tas var palikt uz papīra - būs juristiem jāpajautāLOL , bet Jums Albina žetons gan.
Agrita
Agrita 17.08.2009 15:41
109 сообщений на сайте
Agrita, а вы обращайтесь. Мы вам законы растолкуем
Albina
Albina 17.08.2009 15:45
64744 сообщения на сайте
Juristi saka, ka reģistrācija Komercreģistrā ir dibināšanas brīdis, jo likums nosaka reģistrācijas kārtību, resp. izsniedz apliecību - tātad nodibināts. Ar dibināšanas līgumu puses vienojas dibināt, bet tā vēl nav dibināšana. Bet man patika Jūsu variants arī.

Agrita
Agrita 17.08.2009 15:51
109 сообщений на сайте
Manas domas, ja cilvēks nav lasījis Komerclikumu vai arī nav dibinājis nevienu SIA, tad jau viņam būs pagrūti izprast to sabiedrības dibināšanas kārtību.

P.S. Komerclikumā vesala nodaļa par sabiedrības dibināšanu no 140. līdz 150. pantam
Dimma
Dimma 17.08.2009 16:03
1727 сообщений на сайте
Manas domas, ka uz otra pakāpjoties, nekad pats garāks nekļūst.

Jauku Jums dienu!
Vissbus
Vissbus 17.08.2009 16:09
10 сообщений на сайте

Vnk parunāties gribējās. Laikam nevajadzēja8-)

Veiksmes darbos!
Agrita
Agrita 17.08.2009 16:15
109 сообщений на сайте
Ha, ko es uzrakstīju "vesala nodaļa"...

Atvainojos par ķļūdu.
Dimma
Dimma 17.08.2009 16:19
1727 сообщений на сайте
kļūdu
Dimma
Dimma 17.08.2009 16:19
1727 сообщений на сайте
Agrita

Nenāk jau par sliktu parunāties.

Ja jau esat iesākusi te runāties, un Jūsu domu gājiens pēc manām domām patiešām ir kā jau juristiem, man šāds jautājums Jums - piemēram, valdes loceklis kļūst par valdes locekli tajā dienā, kad Sabiedrības īpašnieks to ieceļ (ievēl), vai tad, kad to reģistrē Uzņēmumu reģistrā?

Nojaušu, ko man atbildēsiet. Taču, varbūt kļūdos. Sagaidīšu atbildi, un tad man būs Jums nākošais jautājums šajā sakarā.
Aivars007
Aivars007 17.08.2009 18:27
26984 сообщения на сайте
Es zinu, ka kā juristam, bet esmu patiešām grāmatvede, tikai man ļoti patīk tāds juridiskais skatījums uz lietām, manuprāt tas paplašina redzesloku un tā...;-)

Bet man nav gatavas atbildes uz tiem jautājumiem, ar kuriem nestrādāju ikdienā, tomēr galvenais taču ir zināt kur meklēt:-) Tādēļ atbildēšu intuitīvi uzreiz un pēc vēlajām vakariņām apskatīšos Komerclikumu. Ja pēc tam būšu konfliktā pati ar sevi, atzīšu, ka vienai no mums nav taisnība:D

Nu tā - man kā grāmatvedei visas no nodibinātajām saistību tiesībām izrietošās sekas interesē tikai no reģistrācijas brīža - arī par atbildīgo amatpersonu šo valdes locekli uzskatīšu tikai pēc iepazīšanās ar UR lēmumu. Tomēr uzreiz aizdomājos - ja ir noslēgts darba līgums, tad ar brīdi, kad tas stājas spēkā... Bet tās ir manas filozofijas par tēmu, atbildu tikai tāpēc, ka personiski man jautājāt, citādi klusētu pirms nebūtu precizējusi;-)
Agrita
Agrita 17.08.2009 20:22
109 сообщений на сайте
Nu tad tā - Komerclikums saka, ka:

Sabiedrība uzskatāma par nodibinātu un iegūst juridiskās personas statusu ar dienu, kad tā ierakstīta komercreģistrā.

Dibinātājs iegūst dalībnieka statusu ar dienu, kad sabiedrība ierakstīta komercreģistrā. Cita persona iegūst dalībnieka statusu ar dienu, kad tā ierakstīta sabiedrības dalībnieku (akcionāru) reģistrā.

Man nav nekas iebilstams, vienīgi konkretizējot par valdes locekli, jāņem vērā, ka viņš var arī nebūt dibinātājs un pat ne dalībnieks, bet pārstāvēt valdi, pamatojoties uz darba attiecībām un tādā gadījumā, manuprāt, no darba līguma spēkā stāšanās dienas, neatkarīgi no reģistrācijas Komercreģistrā.
Agrita
Agrita 17.08.2009 21:02
109 сообщений на сайте
Думаю, полномочия у валдес лоцеклиса появляются все-таки с момента регистрации в Регистре. В конце концов, трудовых отношений у лоцеклисов может и не быть.
Albina
Albina 17.08.2009 21:31
64744 сообщения на сайте
Jā, protams, es vnk pēc Aivara ierosinājuma apsveru iespējamos vēl pastāvošos variantus - es domāju, ka ja viņu pieņemam darbā ar 17.08, noreģistrējam izmaiņas valdes sastāvā ar 19.08, tad saistībā ar darba līgumu radušās darba attiecības rodas ar visiem daudzkārt šeit minētajiem profesionālās darbības pamatuzdevumiem 17.08. (arī algu rēķināsim no šī datuma), bet polnomočija - no 19.08;-)
Agrita
Agrita 17.08.2009 21:51
109 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.