Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prece Polijā
Direktors man šodien pastāstīja shēmu , ko viņš izdomājis:
Mēs no Polija firmas nopērkam preci, bet uz Latviju nevedam (prece paliek Polijā noliktavā). Mūsu Latvijas klienti paši ar savu transportu brauc uz Poliju un preci ved uz Latviju (klienti jau piekrita).
Es tagad neko nesaprotu kā man izrakstīt rēķinu par preci Latvijas firmai. Rēķins no Polijas firmas būs, ka mēs preci esam nopirkuši un apmaksājuši. Es varu izrakstīt Latvijā PPR?
Man tas viss liekas kaut kā ineteresanti.
Ответы (3)
По моему вам нужно регистрироваться в Польше.
Es saprotu tā, ja mēs nopērkam preci Polijā un ārā neizvedam mē tās pērkam ar Polijas nodokļa likmi .Pēc direktora sh;emas tālāk jau Latvijā izrakstām PPR ar Latvijas 18% nodokli. Bet ar kādu tad dokumentu pircējs šķērsos robežu (ne jau ar mūsu Latvijas PPR). Man šī direktora shēma liekas galīgi ačgārna vai nu es arī kaut ko līdz galam nesaprotu.
Pēc manām domām:
viens variants- reģistrēt Polijā meitas uzņēmumu;
otrs variants- lai pircēji brauc paši pakaļ, bet ar viņiem novienojamies, ka preču importētājs ir mūsu firma. Varbūt kāds var pasviest kādu ideju, kaut gan saprotu, ka jau ir piektdiena:)
UN ja mēs vienojamies par otru variantu, tad viss ir kā pie normālas preču iegādes ES.
Закрыть
Краткое описание нарушения