Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Dīkstāve
Labdien!!!
Transporta pakalpojumos dīkstāve ir ar PVN apliekams vai neapliekams darījums????? Lasīju Bilances numurā, ka dīkstāve ir ar PVN neapliekams, tomēr praksē transporta firmas to izmanto maz (varbūt arī ko jaucu :?). vienkārši saskāros ar sekojošu situāciju: transporta pakalpojums Igaunija-Vācija, dīkstāve. Pašam pakalpojumam tiek piemērota 18%, a kā ar dīkstāvi??? Tas ir ar PVN neapliekams darījums, tātad ar PVN nav?????? Palīdziet, vai es esmu izdomājusi pareizi?????
Ответы (28)
Po4emu 0% -eto ne soda. Bil audit i skazal, 4to dīkstāve oblagaetsja 18%.
А при чем тут штраф и 0%, штраф - это вообще вне рамок закона о НДС, т.е. НДС вообще нет и в декларации по НДС не указывается. А 0% применяется например при экспорте и т.д..
Я хотела сказать, что ПВН нет.
Dīkstāve, tomēr ir līgumsods un uz līgumsodiem PVN likuma normas nav piemērojamas, tātad dīkstāvei tiek izrakstīts atsevišķs rēķins, kurā PVN nav. vai ne????:-?
Ja pisu v odnom scete, no otdelno fraxt, otdelno dīkstāve. No inogda zakazcik prosit vistavit 2 otdelnix sceta. Sprosite u nix, kak im budet udobnee.
Kāpēc audits apgalvo, ka 18% dīkstāvei, dīkstāve taču ir līgumsods: pasūtījumā-līgumā tiek atrunāts izkraušanas vai iekraušanas laiks, ja šis laiks tiek pārsniegts iestājas soda nauda, mēs jau arī maksātu soda naudu, ja laikus nopadotu mašīnu iekraušanai, vai ne?????????
Vienkārši pēc PVN likuma normām sanāk, ka fraktu par transporta pakalpojumu un dīkstāvi nedrīkst norādīt vienā rēķinā, jo viens taču ir ar PVN apliekms, bet otrs neapliekams darījums, uz kuru PVN likuma normas neattiecas, vai es arī kaut ko jaucu??????? :-?
U menja programma pozvoljaet pisat v odnom scete, ja prosto vibiraju stavku PVN ili nav PVN. I v scete on piset:
*** PVN neapliekamā vērtība -
** Pievienotās vērtības nodoklis -
Kāda Jums ir programma???
Ja dīkstāve ir ar PVN neapliekama un PVN deklarācijā neparādās, tad kāds būs rēķina grāmatojums?????
D2310 K :-?
Albina, kā darītu Jūs :-? :-? :-?
Tatanai, Jūs tad sanāk visas dīkstāves, neatkarīgi no tā vai tās ir saistītas ar transporta pakalpojumiem ES, vai eksportu, vai importu uzrādat, kā ar PVN neapliekamu un PVN deklarācijā neatpoguļojat????? Vai es pareizi Jūs sapratu??????
Я бы в счете писала не просто простой, а штраф за простой, чтоб меньше докапывались, на мой взгляд сделка за законом, т.е. НДС не применяем, а проводки Д2310 К8160.
Evvitaa, da ko vsem, tak kak dīkstāve - это штраф.
Un dīkstāves summas PVN deklarācijā neuzrādat????
А dīkstāves и есть штраф. Мы выписываем отдельный счет, без ПВН.
В декларации не отражается.
Девочки, скиньте на майл названия фирм. Может, мы с вами работаем
Закрыть
Краткое описание нарушения