Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Dīkstāve К списку тем

Dīkstāve
Labdien!!!

Transporta pakalpojumos dīkstāve ir ar PVN apliekams vai neapliekams darījums????? Lasīju Bilances numurā, ka dīkstāve ir ar PVN neapliekams, tomēr praksē transporta firmas to izmanto maz (varbūt arī ko jaucu :?). vienkārši saskāros ar sekojošu situāciju: transporta pakalpojums Igaunija-Vācija, dīkstāve. Pašam pakalpojumam tiek piemērota 18%, a kā ar dīkstāvi??? Tas ir ar PVN neapliekams darījums, tātad ar PVN nav?????? Palīdziet, vai es esmu izdomājusi pareizi?????
Evvitaa
Evvitaa 01.12.2005 10:12
555 сообщений на сайте

Ответы (28)

Bet piemēram, ja dīkstāvi traktē, kā piemaksu pie reisa???? Līdz šim nebiju saskārusies ar dīkstāvi transporta pakalpojumos ES, un izrakstot rēķinus par eksportu vai tranzītu, kur PVN0%, dīkstāvi norādīju kā "piemaksu pie reisa" ar PVN 0%. Tad sanāk ka tā ir kļūda, jo ja dīkstāve ir ar PVN neaplikams vajadzēja rakstīt atsevišķu rēķinu!!!! Iepriekšējā grāmatvede darīja tieši tāpat, tāpēc nepievērsu tam uzmanību, par cik esmu iesācēja grāmatvedībā. Jā pieredze nāk ar laiku
Evvitaa
Evvitaa 01.12.2005 15:23
555 сообщений на сайте
Пиемакса так пиемакса. Все равно на ПВН не влияет, раз 0% ставите.
Albina
Albina 01.12.2005 15:27
64743 сообщения на сайте
Ну вот наконец-то пришла Альбина и разложила все по полочкам.
Tatianai
Tatianai 01.12.2005 15:39
3064 сообщения на сайте
Не, я не раскладывала. Я дополнила )
Albina
Albina 01.12.2005 15:45
64743 сообщения на сайте
Ja eksports, tad jau labāk rakstīt kā piemaksu, jo tam kas izraksta tas tāpat apliksies ar UIN, bet maksātājam - ja sods, tad ārā no izdevumiem, ja piemaksa - tiek iekļauts izdevumos. Vai tā nav?
Ane
Ane 01.12.2005 15:52
619 сообщений на сайте
Tā ir.
Albina
Albina 01.12.2005 15:54
64743 сообщения на сайте
Альбина, отправила на почту.
Tatianai
Tatianai 01.12.2005 15:57
3064 сообщения на сайте
Разница будет, когда ПНП декларацию ристовать будете. Простой - это штраф, следовательно, надо поднимать.
Komarik
Komarik 01.12.2005 19:50
10159 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.