Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
preču iekšējās kustības dokumenti К списку тем
preču iekšējās kustības dokumenti
Labvakar!
Šodien pēc VID tematiskās pārbaudes tika atstāta VID vēstule kā brīdinājums par to,kāds ir VID viedoklis gadījumā,kad ziedu salonā profesionāli floristi izgatavo ziedu un apsveikuma pušķus,kompozīcijas sēru rituāla preces
u.c.Irjābūt kā agrāk sauca - kalkulācijai uz katru izstrādājumu (tādas mums bija) un attiecīgi reģistrētai,kas ir kā preces izcelsmes dokuments ar tādu pašu spēku.
Jautājums:Vai tiešām visas tirdzniecībā "izņemtās"puķes ir jaizraksta ar pavadzīmi un saņemšanai jāraksta cita pavadzīme ar gatavajiem ziedu puškiem un vainagiem?
Ответы (11)
domāta droši vien iekšējā pavadzīme/
По идее надо что-то писать.
Купили цветы 10 штук, в продаете букет 1 штуку, да еще с ленточками и бантиками. Откуда это чудо взялось, компетентным лицам непонятно.
Хотя бред все это. Скоро уже работать некогда будет. Только бумаги писать.
Iekšejā pavadzīme,protams.
Paldies!
Es jau jūtu enerģijas pieplūdumu sevī, lai to veiktu,jo mums šo "izstrādājumu" ir daudz.Saņemšana jau nekas,bet cik pavadzīmju par dienu būs jasaraksta,jo salonā vēl ir dāvanas,šobrīd Adventes vainagu un Ziemnassvētku dekoru nemainīga
kolekcija.ArJauno gadu sāksim!
varbūt varētu tā: tos materiālus, kas izlietoti kaut kā pagatavošanai norakstīt ar aktu un netaisīt kaukulācijas (aktu iereģistrēt preču pavaddokumentu žurnālā), un gatavos izstrādājumus nodot pārdošanai ar vietējo pavadzīmi(ko arī iereģistrēt). Tā tiks nodrošināta arī materiālās atbildības uzskaite. Un aktu ir vienkāršāk sarakstīt nekā kaukulāciju.
Ane-paldies!Kalkulāciju mēs rakstām brīvi izvēlētā formā,tikai nereģistrējam.Tas bija tas preču izcelsmes dokuments,kas glāba no VID soda vispār.Un materiālā atbildība no tā nemainās,jo par tām pašām veikala cenām mēs viņus taisām.Un to ražojumu ir daudz,ziedu pušķu u.c gatavošana ir 4-5 darbinieku ikdiena.Izliekottirdzniecībā tos,katrs savam ražojumam kalkulāciju sastāda pēc fakta.Tasvarētu saukties arī akts,tikai aktu nevar sastādīt viens cilvēks,bet galvenā mana, kā grāmatveža rūpe, ir tos visus IZŅEMTOS no veikala komponentus,kas iekļauti kalkulācijās,katru dienu kaut kur rakstīt,ko es nedarīju lidz šim.:(
Ja kāds to dara,lūdzu padalieties pieredzē!Varbūt ir kāds īsāks ceļš?Teorētiski es saprotu,ka nav jau laikam.:(
Skaisti- mums ir tā, ka pušķi gatavojam arī klienta klātbūtnē, varu iedomāties viņu sajūsmu, ja pēc tā kā viņš parādīs- no kādiem ziediem vēlas pušķi, mēs rakstīsim aktu par materiālu norakstīšanu un pēc pušķa pagatavošanas- vietējo pavadzīmi, un tikai tad varēsim pušķi viņam pārdot.
nav jau nekur teikts, ka Jums tas akts un pavadzīme jāraksta klienta klātbūtnē, klientam taču Jūsu aktu (kalkulāciju) nevajag. Jūs varat uz lapiņas atzīmēt sev kādi ziedi un citi materiāli tika izmantoti, aktu sastādīt dienas beigās. Manuprāt.
Ai, nē! Tā taču nenotiek un manā jautājumā tas neizskanēja nevienā brīdī,ka klienta klātbūtnē tas būtu jādara.Patiesībā jau pie tās gala cenas meitenes,kas to dara,tiek, saskaitot to visu kopā un ierakstot izlietotos materiālus un preces ,tikai mēs neko nerakstam klienta klātbūtnē.Ir datorā izstrādāta veidlapa,kur tos visus komponentus raksta un šujam vienos vākos,kā preču atrašanās veikalā pamatojumu.
Varbūt izmainīt metodiku? VID vēstulē ir šāds teksts:" uzņēmuma vadītājam ir jāizvēlas attaisnojuma dokumentu vai reģistra veids,kurš dokumentētu saimnieciskos darījumus un pamatotu ziedu pušķu un kompozīciju izveidošanas izmaksas un izcelsmi. Šādu sagatavotu iekšējo attaisnojuma dokumentu vai reģistra formu apstiprina uzņēmuma vadītājs,izstrādājot grāmatvedības politiku un dokumentu apgrozības aprakstu vai shēmas"
Tāpēc es te mokos kaut kādu īsāku ceļu meklējot.
Закрыть
Краткое описание нарушения