Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Par darbinieka papildus labumu К списку тем

Par darbinieka papildus labumu
Situācija:

darbinieki ar komandējumu nesaistīti tiek izmitināti dienesta veisnīcā. Pienāk rēķins ar uzskaitītiem darbiniekiem. Tas tiek klasificēts kā papildus labums darbiniekam un ir jāpievieno algai ieturot visus nodokļus.

Jautājums:

Algai pievienojot summu kas norādīta rēķinā - 50,- ls un ieturot nodokļus paliek zināma summa, pieņemsim ka 35,-ls. Šie 35,-ls no darbinieka ir jāietur jo tas nav labums kurš viņam būtu arī jāsaņem, tas ir tikai jāpliek. Pieņemsim ka šim mērķim tiek izmantots 562 konts pa debetu. Tagad - pēc rēķina mēs maksājam par katru darbinieku 50,-ls. Ja mēs izmantojam 562 konta kredītu tad kontā paliek atlikums. Kas tas ir un ko ar to darīt?

Kāda ir Jūsu pieredze un ieteikumi šajā sakarā?
Droze
Droze 13.12.2005 11:38
93 сообщения на сайте

Ответы (46)

А может буху просто лень командировки оформлять? А дира суточные за 1 день жаба душит заплатить? Ну и ну!

Алеком, зубы не заговаривайте - личико желаем созерцать
Martinas
Martinas 13.12.2005 20:03
38532 сообщения на сайте
Ārprāc!!!! Līdz kādiem, atvainojos. murgiem Jūs te aizrunājāties!!!! Vai Jūs vispār lasāt arī to, ko es rakstu vai tikai modelējat situācijas pēc pašu fantāzijas lidojuma? Vai neviens nav lasījis ka komandējumā arī komandējuma nauda jāmaksā? Un vai tiešām Jums tas ir jaunums- ja labums ir personificējams, tas OBLIGĀTI ir jāapliek ar nodokļiem!!!??? Un vai Jūs neizlasījāt ka ir jau izdarīts, pie tam piemaksu veicot tādā apmērā lai'PĒC nodokļiem paliek prasītā summa par pakalpojumu?? Un tas nozīmē ka darbinieks NEVIENU SANTĪMU pats nav samaksājis, PAR VIŅU IR SAMAKSĀJIS DARBA DEVĒJS!!!!!!!!Principā es šeit griezos lai iegūtu profesionāļu padomus, bet te izskatās ka katrs par pienākumu uzskata apspriest ko un kāpēc es darīju vai nedarīju, bet ieteikumi un praktiska palīdzība- nulle!
Droze
Droze 14.12.2005 09:44
93 сообщения на сайте
"Un tas nozīmē ka darbinieks NEVIENU SANTĪMU pats nav samaksājis, PAR VIŅU IR SAMAKSĀJIS DARBA DEVĒJS!!!!!!!!"

Tas ir ārprats !

"PAR VIŅU IR SAMAKSĀJIS DARBA DEVĒJS!!!!!!!!"

Ar kādu iemeslu deļ viņš to izdārā ?

Kā teicot foruma dalibnieki - uz egli bez biksēm
Alekom
Alekom 14.12.2005 12:05
5656 сообщений на сайте
Droze, ну так Вы же сама написали, что kontā 5310 summa nebūs tāda pati kā pārskaitījums, jo no tās tiks atskaitīti nodokļi. Скорее всего, просто не понимаем друг друга. Потому что налоги работодатель может перечислить только те, которые удержит с работника, поэтому работнику должна быть начислена сумма не по счету за гостиницу (или за что там), а плюс еще и на налоги. Тогда после удержания с работника налогов счет 5310 закроется полностью.
Maza_k
Maza_k 14.12.2005 12:37
228 сообщений на сайте
Maza_k

Es tiešām redzu ka mēs nesaprotamies, jo es uzdevu jautājumu- kā rīkoties VID ieteiktajā gadījumā. VID atbilde ir konkrēta - rēķinā minētā summa jāpievieno bruto aprēķinam un jāietur nodokļi vispārējā kārtībā. Saprotiet taču - nevis jāpalielina summa par nodokļu tiesu, bet minētā summa jāpievieno bruto aprēķinam. Mans jautājums bija - dārgie kolēģi, kā to lai saprot un izdara praktiski(lasīt pašu sākumu diskusijai). Par to kas ir vai nav godīgi- tas ir interpretācijas jautājums. Mēs vienkārši cenšamies izdarīt pareizi, lai no tā neciestu arī darbinieki. Un tāpēc neskatoties uz VID ieteikumu piemaksu veicām tādā apmērā lai pēc nodokļiem paliek norādītā summa. Un tagad ar kontu viss ir kārtībā. Tāpēc - paldies, viss ir kārtībā.

Alekom

Un kā tu domā - ar kādu iemeslu viņš to darīja? Par ko tad tu te visu laiku man kliedzi - nedariet pāri darbiniekiem??!! Un kurš tad būtu tavs variants šīs situācijas risināšanai?

Tu neapvainojies - nekā personiska, bet tu man tāds liels teorētisks klaigātājs izskaties. Nevienu padomu no tevis nesaņemt, bet aizrādīt un izvērst tēmu aizskarošā formā - tas ir tavā stilā. (palasīju ko tu komentē arī citur, tāpēc izveidojās šāds viedoklis).

Bet svētku noskaņās - lai miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts! Un arī eglīte katrā mājā! (kā to baudīt - tas lai paliek katra ziņā!
Droze
Droze 14.12.2005 13:33
93 сообщения на сайте
То Droze

Ваши чаяния мне понятны.

В таком случае мне не понятно одно - если я не могу дать совет , почему другие не дают ???

Ну , я такой (сякой , эдакий).

Остальные - все моя копия ???

Это уже через чур.

Sine ira et studio ...
Alekom
Alekom 14.12.2005 15:52
5656 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.