Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Lūdzu palīdziet :((((((((( К списку тем
Lūdzu palīdziet :(((((((((
Esmu jau bez spēkiem.......sekos divi jautājumi!
1. Ja uz atnāk apsveikums uz aploksnes rakstīts firmas nosaukums, firmas adrese, un firmas darbinieka vārds, vai sekretārei ir jāatver šīs sūtījums, jeb nav! ( nav uzraksta privāti, parasta standarta adreses noformējums)
2. "Noliksim bēdu zem egles zariem.
Aizdegsim sveces, lai mieru sirds rod.
Lūgsim no egles sev zaļo spēku,
Paņemsim spēku, ko svētvakars dod!"
(V.Kokle-Līviņa)
Kādas ir Jūsu domas par šo dzejolīti.......!jau iepriekš saku paldies!
Ответы (24)
1. Uzskātu, ka ja ir redzāms kam ir adresāta vēstuli, šo vēstuli nav jāatvēr sekretārei.
2. Ne īpaši jautrs dzejolis...
Sekretārei jāatver visas vēstules, izņemot ja uz tām ir norāde private
"Sekretārei jāatver visas vēstules, izņemot ja uz tām ir norāde private" - piekrītu. Varat pakonsultēties ar sekretāriem:
www.vsklubs.lv
Спасибо за ссылку. Удивило, что используется один к одному та же платформа. Пока не определилась, нравится это или нет.
Так движок один и тот-же.Чуть поддизайнили и новый сайт.
Я думаю, если написано "firmas darbinieka vārds", то открыит письмо может тот, чьё имя написано.
А что такие мрачные стихи на Рождество?
Я понимаю, что тот же движок. Я просто хочу понять, мне это нравится или нет.
На мой взгляд, секретарь имеет право знакомиться с содержанием всей корреспонденции, приходящей на имя предприятия. Более того, именно таким способом можно отловить нежелательные случаи, когда работник предприятия прикрываясь фирмой прокручивает свои дела.
Manas domas ir šādas:
Ja tajā aploksnē patiešām ir apsveikums, loģiski būtu to aploksni neatvērtu atdot adresātam. Pie noteikuma, ka firmas vadība nav noteikusi rīkoties citādi. Piemēram, atvērt visas aploksnes ar apsveikumiem un apsveikumus savukārt izlikt visiem redzamā (pieejamā) vietā. Katrā ziņā uz šo jautājumu juridiski pareizas, uz likumu balstītas atbildes nebūs, negaidiet.
Dzejolis ir jauks, Ziemassvētkiem atbilstošs. Tikai man pretjautājums - kāpēc Jūs uzdodat tādu jautājumu - situ cilvēku domas par dzejoli. Vai Jūs esat autore šim dzejolim? Vai dzejas kritiķe?
P.S. Par
www.vsklubs.lvPāris reizes tur paviesojos, bet nekā sakarīga tur neredzu. Negribu aizvainot sekretāres, bet tajā forumā līmenis ir diezgan zems. Un vēl ko pamanīju - tiek doti it kā foruma administrācijas oficiālie padomi (izskaidrojumi), kas nav visai objektīvi.
Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
man lietvedības kursos mācīja, kā sekretārei jāatver visas vēstules uz kurām nav rakstīts private, ja cilvēks kurš sūta negribēs lai sekretāre atver tad uzliks zīmodziņu vai arī uzrakstīts, ja ne sūtīts uz mājas adresi, darbs ir darbs un mājas mājas
JL, как это Вы не заметили этот сайт? Он уже давно есть. Это, действительно, наши коллеги.
Tore
Piekrītu Jums, ka kursos māca visu ko - dažreiz noderīgu, dažreiz, maigi izsakoties, ne visai noderīgu.
Šādiem mērķiem ir paredzēta Lietvedības instrukcija, ko izstrādā uzņēmumā, un ko apstiprina uzņēmuma vadītājs.
Piemēram, lielā uzņēmumā tāda visu aplokšņu atvēršana kancelejā var novest pie dažādiem nepatīkamiem starpgadījumiem. Es ar to nedomāju Ziemassvētku apsveikumus, bet, piemēram, grāmatvedības dokumentus, ko dažkārt pa pastu nosūta no filiālēm vai no struktūrvienībām.
Domāju, ka daudzi grāmatveži man piekritīs, ka aploksni, uz kuras rakstīts "Grāmatvedībai", tomēr kancelejā labāk neatvērt.
Papildus par kursiem.
Man kāds paziņa mācās kādā mācību iestādē, kur mācību sastāvā ir arī tāds priekšmets kā "Lietvedība". Kad man viņš parādīja, ko un kā tur māca, atlika tikai iesaukties "Ak, Dievs". Vēl jo vairāk, ka vienā nodarbībā saka, ka dokumentos datums jāraksta tikai un vienīgi 20.12.2005, citā - ka tikai un vienīgi 2005.gada20.decembris. Tā kā pats esmu saistīts ar augstākās izglītības nozari, varu atklāti teikt, ka nereti pasniedzēji ir tālu no reālās dzīves un reizēm šo to māca ne visai korekti. Kur nu vēl kursos!
Nejautājiet, lūdzu, man mācību iestāžu nosaukumus!
Paldies visiem!
Par vēstules atvēršanu - domas dalās! Kur likumiski tas būtu pamatots - kuras aploksnes atvērt un kuras nē?:(
Tadā gadījumā man ir vēl viens jautājums, ja firmai atnāk korespondence, protams uz aploksnes ir rakstīts gan firmas nosaukums, gan direktora vārds, tad sekretāre var, jeb nevar tās atvērt????:(
Par dzejolīti - (man patīk), saņēmu smagu kritiku pat to, tāpēc arī vēlējos uzzināt citu domas!
Opsss, galu galā Jūs variet to pajautāt savam vadītājam. Viņš var pateikt kāda ir viņa vēlēšanās un tā arī dariet , nebūs nekādas problēmas. Vadītājas vienmēr visgudrākais:) Par dzejoli vispār nav ko satraukties -arī iepriekš pajautājiet vai tāds būs labs ( saprotu sūtīsiet apsveikumus firmas vārdā) , ja nepatīk meklējiet citu un atkal konsultējieties. Vienmēr tikai mierīgu garu:)
Я считаю, что если на конверте стоит ИМЯ конкретного человека, а не просто фирмы- открывать не должны.
На имя конкретного человека лично ему адресованные послания нужно посылать по личному адресу этого человека, а вся корреспонденция, которая приходит на адрес фирмы - должна быть зарегистрирована в фирме, а для того чтобы ее зарегистрировать, нужно знать от кого и о чем это послание.
Tt7 не всегда:)
Лично мне приходят поздравления от коллег на раб. адрес, что такого? Я не всем сообщаю домашний.
Если можно, в след. раз в заглавии темы пишите что-то более конкретное. Спасибо!
Ilma....paldies, bet man šis pasākums nedaudz ir savādāks.....:(
Nedēļu šis dzejolītis stāvēja priekšniekam uz galga, jautāju kā......, bet atbilde tika atlikta vēlāku laiku- tikai svētki tuvojas....ņēmu uz savu atbildību un uzrakstīju uz apsveikuma kartiņām to dzejolīti,,,,,ha,ha, tiko kartiņas bija uzrakstītas, tad uzreiz arī priekšnieks viņas ieraudzīja, it kā pirmo reizi...:(
Nu īsumā: jau nedēļu tieku pazemota par šā dzejolīša izvēli,esmu mēģinājusi izrunāt šo lietiņu, bet sāku saprast, ka laikam nesanāks....tiklīdz pieskaros šim jautājumam (jaunās kartiņas vēljoprojam nav ) tā atkal viss sākas no gala!!!
Bet iekšēji sāku nojaust nedaudz ko citu:(
Закрыть
Краткое описание нарушения