Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Firmas dibināšana ar nerezidentu
Esmu iesācēja grāmatvedības jomā un tāpēc lūdzu jūsu padomus kā rīkoties šādā situācijā: Nerezidents ir firmas īpšnieks (valdes priekšsēdētājs) un pārsvarā neatrodas Latvijā, bet pa retam (reizi divos,trijos mēnešos)piegādās preci no ES dalībvalstīm. Viņš piešķīra paraksta tiesības valdes loceklim (rezidentam), tā kā visi darījumi, kas notiks Latvijas teritorijā būs viņa pārziņā. Tā kā nodibinot firmu nerezidents devas prom no Latvijas, tad nekādi darba līgumi netika noslēgti. Tā kā atskaites VIDam bija jānodod, tad es kā darbinieku ieliku tikai valdes locekli. Tagad viņš ir atgriezies ar preci un būtu laiks tā kā noslēgt līgumus un labot VID atskaites. Vai valdes loceklim jāpieņem sevi darbā noslēdzot pašam ar sevi līgumu un tad jāpieņem darbā valdes priekšsēdētāju piešķirot, teiksim, sagādnieka profesiju noslēdzot līgumu ar atpakaļejošu datumu?