Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par dekrētiem un Bērna kopšanas pabalstu К списку тем
Par dekrētiem un Bērna kopšanas pabalstu
Izlasījos līka, gan forumu, gan likumu, taču redzu, ka bez pieredzējušu cilvēku padoma neiztikt.
1) Par bērna kopšanas pabalstu. Situācija ir sekojoša: Es strādāju divos darbos, vienā normālā, otrā līguma (10st. mēmnesī). Nodokļus maksā par abiem, tātad oficiāli.
MK Nr.1003. nosaka pabalsta apmēru:
3.1. personai, kura kopj bērnu vecumā līdz gadam, ja šī persona ir nodarbināta (uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu") un atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, – personas mēneša vidējās apdrošināšanas iemaksu algas 70 procentu apmērā, bet ne mazāk kā 56 lati mēnesī un ne vairāk kā 392 lati mēnesī;
Mani interesē, vai pabalsta apmērs mainās no tā ka es turpinu strādāt tās 10st.mēm.?
Vai es varu aiziet bērna kopšanas atvaļ.vienā darbā un saņemt savu pabalstu, atkarībā no šī darba samaksas, tanī pašā brīdī turpināt strādāt otrā darbā neko neuzrādot? Vai man kautkā ir jāinformē VASS?
2) Par pirms un pēc dzemdību atvaļinājumu. Tāds pats jautājums. Vai tas ir likumīgi, vienā darbā aiziet pirms/pēc dzemdību (B slimības lapas)atvaļinājumos un saņemt pabalstus atkarībā no šī darba samaksas un tanī pašā laikā strādāt otrā it kā nekas nav noticis?
Gribētos zināt Kā tas viss tiek organizēts no pieredzējušu cilvēku puses.
Ответы (10)
2)Pabalsts tiek maksāts topošai (un jau esošai)māmiņai lai viņa varētu nestrādāt pirms un pēc dzēmdībām gatavoties kļūt par mamiņu un rūpeties par savu veselību jaundzīmušo bērniņu utt. Ja sieviete strādā līdz pat dzēmdībām vai tad viņa neriskē ar savu un sava bērna veselību, (nedod Dievs, ja kaut kas notiks darba vietā)!
Tā pēc tajā B slimību lapā arī tiek rakstīts ka darbinieks neierodās darbā no...līdz...
IXMO
;))))tanī pašā laikā strādāt otrā it kā nekas nav noticis?
1)Nahodjas na bolnicnom B vi nigde ne mozete oficialno rabotatj polucaja z/pl. V VASS vi predostovljaete izzinu o tom cto nahoditesj v otpuske po uhodu za rebenkom do dostizenija im ...1.goda(ili 1.5 goda) po vasemu zelaniju.Etaizzinja nuzna posle poslerodovogo bolnicnogo.
2).Polucaja posobije i rabotaja posle 01.03.06.g. summa posobija budet 50% ,no nikak ne 70%.
1). Par pirmo jautājumu cik es zinu 2006 g. pēc jaunajiem noteikumiem, ja mamiņa turpina strādāt , viņas pabalsts tiek samazināts par summu, kadu viņa saņem kā darba algu no darba ņēmēja. Vai ir vērts tā strādāt???
[Algiz]
"2).Polucaja posobije i rabotaja posle 01.03.06.g. summa posobija budet 50% ,no nikak ne 70%."
PALDIES
[Jlk]
Lieta ir tāda, ka šoreiz mani interesē tā puse, vai oficiāli tā drīkst vai nedrīkst darīt un ja es tā daru, ko es zaudēju. Jo kā jau minēju, darbs ir uz 10 st. mēnesī un var teikt neizejot no mājas (kaulus nelauž) darba laiku varu izvēlēties brīvi. Samaksa protams arī nav liela, bet galvenais, kas mani interesē, vai man izdevīgāk iet prom no šī darba - tas ir strādāt neoficiāli, vai palikt darba attiecībās?
Jā, un par tiem atvaļinājumiem. Kā es saprotu, ir
1) pirmsdzemdību atvaļinājums ( 57 dienas pirms ārsta domājamā bērniņa nākšanas pasaulē datuma - B lapa) Lai saņemtu pabalstu jāiesniedz VASSā B lapa ar darba devēja apstiprinājumu.
2)pācdzemdību atvaļinājums ( 57 dienas pēc ārsta domājamā bērniņa nākšanas pasaulē datuma - otra B lapa), atkal Lai saņemtu pabalstu jāiesniedz VASSā B lapa ar darba devēja apstiprinājumu un dokumenti par bērniņa piedzimšanu.
3) bērna kopšanas atvaļinājums, kuru var paņemt pēc šī pēcdzemdību atvaļinājuma. Lai aizietu šinī atvaļinājumā, jāraksta iesniegums darba devējam un dtad atkal ar apliecinošiem dokumentiem uz VASS. pabalsts (līdz 1gadam) katru mēnesi70% apmērā no personas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas ( rēķina par gadu).
[Algiz]
"2).Polucaja posobije i rabotaja posle 01.03.06.g. summa posobija budet 50% ,no nikak ne 70%."
PALDIES
[Jlk]
Lieta ir tāda, ka šoreiz mani interesē tā puse, vai oficiāli tā drīkst vai nedrīkst darīt un ja es tā daru, ko es zaudēju. Jo kā jau minēju, darbs ir uz 10 st. mēnesī un var teikt neizejot no mājas (kaulus nelauž) darba laiku varu izvēlēties brīvi. Samaksa protams arī nav liela, bet galvenais, kas mani interesē, vai man izdevīgāk iet prom no šī darba - tas ir strādāt neoficiāli, vai palikt darba attiecībās?
Jā, un par tiem atvaļinājumiem. Kā es saprotu, ir
1) pirmsdzemdību atvaļinājums ( 57 dienas pirms ārsta domājamā bērniņa nākšanas pasaulē datuma - B lapa) Lai saņemtu pabalstu jāiesniedz VASSā B lapa ar darba devēja apstiprinājumu.
2)pācdzemdību atvaļinājums ( 57 dienas pēc ārsta domājamā bērniņa nākšanas pasaulē datuma - otra B lapa), atkal Lai saņemtu pabalstu jāiesniedz VASSā B lapa ar darba devēja apstiprinājumu un dokumenti par bērniņa piedzimšanu.
3) bērna kopšanas atvaļinājums, kuru var paņemt pēc šī pēcdzemdību atvaļinājuma. Lai aizietu šinī atvaļinājumā, jāraksta iesniegums darba devējam un dtad atkal ar apliecinošiem dokumentiem uz VASS. pabalsts (līdz 1gadam) katru mēnesi70% apmērā no personas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas ( rēķina par gadu).
Un vēl jautājums.
Vai kārtējā atvaļinājuma nauda tiek pieskaitīta kad rēķina vidējo algu? Tiek taču, vai ne? Un prēmijas arī taču skaitās?
Atv.nauda netiek pieskaitīta un dienas atvaļinājumā arī netiek ņemtas vērā (75.p.5.d.). Atv.dienasnav nostrādātās dienas.
Ja kāds no Jūsu darba devējiem neparaksta slim.lapuB, tad pabalsts tiek rēķināts no pārējo darba vietu iemaksu algām.
Algiz]
Kur tas ir teikts, ja nav noslēpums? Biju sapratusi, ka māmiņas varēs strādāt nepilnu darba laiku un saņemt kopšanas pabalstu 70% apmērā no vidējās algas.
[Mu-maija]
Labi. Par to vidējo algu, no kādas naudas aprēķina. Bet nosaukums (75.p.5.d.).
Закрыть
Краткое описание нарушения