Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jāpārdod mašīna
Mīļie kolēģiši ar stāžu!!!

Situācija sekojoša. Uzņēmuma A pieder a/m ar atlikušo bilances vērtību 5000, kredītsaistības 1000 šai a/m. Uzņēmums grib šo a/m pārdot uzņēmuma B pēc iespējas lētāk (īpašnieki radi). Padalieties pieredzē, kā labāk un lētāk to izdarīt, lai VID nepiesietos? Bet otrs atkal (- ) Ja uzņēmums B šo a/m nopircis lēti, tad arī B bilancē viņam tā parādīsies pirkuma cenā?
Ответы (14)
Vai pārdot caur trešo personu? Fizisku
un tad jau var parādīt lielāku vērtību? A.m vērtīga.
Ja es nešaubos, caur fiz.personunevajadzētu, jo ja fiz.personapārdos īpašumu, kas bija viņa īpašumā mazāk par vienu gadu būs jāmaksā 25% no saņemtas naudiņas. Kāpēc B uzņ.negrib nopirkt par lielāku summu (piem.,ja uzņēmumam nav līdzekļu, īpašnieks var uztaisīt īsterm.aizdevumu uzņēmumam)
A/m taču var pārdod skaidrajā naudā ? Nu negribas, lai uzņēmumam A parādītos lieli ieņēmumi. un vēl PVN....:(
Nu tad var padomāt par a/m pārvērtēšanu.
Man gan liekas ka caur nor.kontutikai var( ja nemaldos, skaidrā naudā var ja uzņēmuma kasei ir savs EKA, bet neesmu pārliecināta).
Un ar skaidru arī jaskatās, lai nebūtu vairāk par 3000Ls.
Es gan nedzirdēju ka tikai tiem kam ir EKA, un kāpēc navar par skaidru?
A kā var veikt pārvērtēšanu?
Uzņēmums B tikko dibināts
Neatceros pēc kādiem noteikumiem, bet savulaik kad sākām iznomāt telpas, nācās nopirkt uzņēmumā kasei savu EKA tieši priekš ieņēmumu no nomas reģistrēšanas.Domāju ka tas attiecas uz jebkuru citu līdzīgu darījumu.
Bet kā jau teicu neesmu pārliecināta.
Zbalalaikai - fiziskai personai nosacījums "12 mēneši "attiecas uz nekustamo īpašumu.
te varētu darboties nosacījums " Ienākumi no sava īpašuma pārdošanas ar nodokli netiek aplikti, izņemot:
ienākums no pārdošanai izgatavotu vai iegādātu izstrādājumu (mantas) pārdošanas;"
nu a/m vērtē erksperts... jau noskaidroju, kur tādu var atrast, bet kā ar grāmatvedību tagad. Nopirkām par
100.LsPPR, novērtēja par 1000.ooo(protokols) kā man kontēt un ko vispār tālāk :-?
"Un ar skaidru arī jaskatās, lai nebūtu vairāk par 3000L"
Только между юридическими персонами.
Nu ir tā, eksperts pārvērtēt var... bet kāda nozīne? tikai , lai bilancē parādītos lielāks cipars, nolietojumu 13.pantamtāpat nevar rēķināt... Un tad jau labāk caur trešo personu - fizisko - jo mašīna nav nekustamais īpašums,bet personīgā manta, un tas noisacījums par 12 mēnešiem neattiecas...
Закрыть
Краткое описание нарушения