Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par nodokļu grāmatiņu
Mūs apkalpo grāmatvedības firma,vai nodokļu grāmatiņām jāglabājas pie viņiem, ja jā, kurā likumā tas ir atrunāts, paldies
Tas pats par darbinieku darba līgumiem( orģināliem)
Ответы (5)
Par nodokļu grāmatiņām - tās vienmēr ir glabājušās pie grāmatvežiem, jo tikai priekš viņiem tās ir svarīgas (nodokļi).
Par darba līgumiem - šķiet ja darba inspekcija nāk pārbaudēs, viņi prasa darba līgumus darba vietā. Darba līgumu oriģināliem vajadzētu glābāties pie jums, bet gr.apkalpošanas firmai sūtīt kopijas.
Ja viss kārtībā, var piezvanīt darba inspekcijai vienkārši painteresēties.
Лучше хранить налоговые на самом предприятии, как и трудовые договора. Сохраннее будут.
Pēc manām domām, algas nodokļa grāmatiņām jāglabājas firmā, bet ne pie apkalpojošās gr'm.firmas
Для этого существуют копии (для фирм по бух.услугам). А налоговую книжку хранят на предприятии в сейфе. Работнику выдается листок о сдачи налоговой нкижки в офис предприятия. Это в идеале. При выдаче налоговых книжек на руки и их возврате должна быть сделана запись в регистре налоговых книжек. Так должно быть, но не всегда соблюдается. Даже если налоговая потеряется - то всегда можно восстановить и выписать в ВИДе дубликат. Это не трудовая книжка советских времен.
Закрыть
Краткое описание нарушения