Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Prece no ES К списку тем
Vstund 21.02.2006 17:19
380 сообщений на сайте
380 сообщений на сайте
Ответы (21)
Да,все что вы отметили.
Betty 21.02.2006 17:28
1598 сообщений на сайте
1598 сообщений на сайте
Invoice no piegādātāja, CMR par transportēšanu, un, ja dod vēl kaut ko - ņemat pretīm, - par daudz nebūs!!!
Randers05 21.02.2006 17:47
72 сообщения на сайте
72 сообщения на сайте
Bet kuri no minētajiem ir obligāti, jo mums ir daži piegādātāji, kas atsuta tikai invoisu!!! Kādos normatīvos par šo varētu būt runa?
Vstund 21.02.2006 18:07
380 сообщений на сайте
380 сообщений на сайте
28.pants. Nodokļa 0 procentu likmes piemērošana darījumiem Eiropas Savienības teritorijā
(1) Apliekamās personas preču piegādēm Eiropas Savienības teritorijā piemēro nodokļa 0 procentu likmi, ja:
1) preču pavaddokumentos (to skaitā rēķinā) norādītais preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona ar derīgu reģistrācijas numuru šīs dalībvalsts ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā;
2) preces ir nosūtītas vai transportētas no iekšzemes uz galapunktu citā dalībvalstī un to apliecina preču piegādātāja rīcībā esošie preču transporta dokumenti.
(1) Apliekamās personas preču piegādēm Eiropas Savienības teritorijā piemēro nodokļa 0 procentu likmi, ja:
1) preču pavaddokumentos (to skaitā rēķinā) norādītais preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona ar derīgu reģistrācijas numuru šīs dalībvalsts ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā;
2) preces ir nosūtītas vai transportētas no iekšzemes uz galapunktu citā dalībvalstī un to apliecina preču piegādātāja rīcībā esošie preču transporta dokumenti.
Мы привозим товар на своей машине - у нас только инвойсы (для оприходования товаров) и Packing list (для расчета ДРН).
Мы оплачиваем В Копенгаген в Евро,передоплата. Затем товар забирается в Латвии, в инвойсе пишется сумма в латах и НДС 18%,
Я эти 18% ставлю как реверс. Правильно ли? Спасибо
Я эти 18% ставлю как реверс. Правильно ли? Спасибо
Это у вас не реверс, а обыкновенный предналог, потому что товар приобретен на территории Латвии, а не в Дании. А вот датчанам в этом случае ПВН нужен с латвийскими ЛВ впереди, а не с датскими.
С датчанами прояснилось. Спасибо
А с литовцами тоже самое, счета в литах и оплачиваем в литах,но получаем в Литве, тогда CMR, и реверс или 0%?
А с литовцами тоже самое, счета в литах и оплачиваем в литах,но получаем в Литве, тогда CMR, и реверс или 0%?
Man jautājums šai sakarā: ja pērkam automašīnu ES teritorijā, tad ar sanāk vajadzētu noformēt CMR (arī tad ja ar šo mašīnu paši iebraucas Latvijā)?
Un vēl - atzīmi uz CMR jāprasa lai uzkiek uz Latvijas robežas (ja ievedam Latvijā)?
Un vēl - atzīmi uz CMR jāprasa lai uzkiek uz Latvijas robežas (ja ievedam Latvijā)?
Ane 17.09.2006 20:58
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Ane, желательно иметь CMR. На границе вам ничего ставить не будут. Нет у нас с ЕС границ. Достаточно двух отметок - вашей и продавца.
Un tā ir ar CMR visos piegādes darījumos ES teritorijā - pietiek ar pircēja un pārdevēja parakstu? Un tas būs par attaisnojumu, lai piemērotu PVN 0% likmi?
CMR un invoisus nevajag reģistrēt ne muitā, nekur citur?
CMR un invoisus nevajag reģistrēt ne muitā, nekur citur?
Ane 17.09.2006 22:37
619 сообщений на сайте
619 сообщений на сайте
Un tā ir ar CMR visos piegādes darījumos ES teritorijā - pietiek ar pircēja un pārdevēja parakstu? -Достаточно, но ещё штампик транспортной фирмы неплохо было бы.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть