Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

atkal jau uzņēmuma līgums К списку тем

atkal jau uzņēmuma līgums
lasīju forumā tēmas par uzņēmuma līgumu un konkrēti par uzņēmuma līgumu ar fizisku personu, kas nav reģistrējusies VIDā. Sapratu, ka jāuzrāda šī persona ziņās par darba ņēmējiem, kā arī sociālo iemaksu ziņojumā, kur jāuzrāda soc.iemaksasun izmaksātā atlīdzība, bet ieturētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis jānorāda 6.pielikumā un 1.pielikumā.

Bet... VID man paziņoja, ka tādu cilvēku ar uzņēmuma līgumu nevajagot uzrādīt soc.iemaksuziņojumā, kā tad īsti ir? Vai varbūt pateiksiet priekšā likumu pantus, uz kuriem atsaukties ?
Diamonds
Diamonds 09.03.2006 20:55
119 сообщений на сайте

Ответы (3)

un ko tad nozīmē Mk 397?

MK 397 Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli

16. Darba devēja ziņojumā iekļaujami arī šādi darba ņēmēji:

16.1. par kuriem obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis nav veikts normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos (piemēram, saskaņā ar noslēgto uzņēmuma līgumu atlīdzība noteikta pēc pasūtījuma izpildes, piešķirts bērna kopšanas atvaļinājums līdz bērna trīs gadu vecuma sasniegšanai, piešķirts maternitātes vai slimības pabalsts, piešķirts atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas). Ceturtajā, piektajā, astotajā ailē ieraksta nulli;

17. Darba devējs precizē darba ņēmēja darba ienākumus un obligātās iemaksas:

17.3. par mēnesi, par kuru ir izmaksāta atlīdzība atbilstoši uzņēmuma, graudniecības vai pārvadājuma līguma nosacījumiem, izņemot šo noteikumu 17.1.apakšpunktā minēto gadījumu. Darba devēja ziņojumā norāda par uzņēmuma, graudniecības vai pārvadājuma līguma izpildi aprēķināto atlīdzību (ceturtā aile), obligātās iemaksas (piektā aile) un obligāto iemaksu veikšanas datumu (desmitā aile).

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar MK 06.01.2004. noteikumiem nr.5)
Cleo
Cleo 09.03.2006 21:28
19234 сообщения на сайте
paldies, vai vairāk komentāru nebūs?

VID nodokļu izdrukā man aprēķinājuši šim cilvēkam ar uzņēmuma līgumu uzņēmējdarbības valsts riska nodevu un man nesakrīt mans atlikums nodoklī ar VID izdruku. Man paskaidroja, ka nevajadzējis likt šo cilvēku 3.pielikumā, kā lai es apstrīdu?
Diamonds
Diamonds 10.03.2006 07:54
119 сообщений на сайте
Bet Cleo taču Jums nosauca likumu un pat iedeva kopiju no šī likuma , kur viss skaidri par šo gadījumu arī pateikts. Tā arī uzrakstiet VID skaidrojumu par Jūsu situāciju ar visiem likuma pantiem.Bieži VID sāk domāt tikai tad kad rakstiski kas jāatbild.Man arī bija situācija sakrā ar PVN kad piezvanīja VID darbinieks kas ievada deklarācijas un paziņoja , ka būs jāpārtaisa visas deklarācijas par gadu ( sakarā ar kokmateriālu pielikumu ) .Bet kad rakstiski aizrakstīju savus apsvērumus ar likuma pantiem izrādījas , ka man viss ir pareizi!! Dariet arī Jūs tā.
Ilma
Ilma 10.03.2006 09:13
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.