Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Разные неклассифицированные вопросы
PVN К списку тем
Ответы (20)
D5721 K5315,un apmaksa D5315 K2620.
Betty 13.03.2006 16:27
1598 сообщений на сайте
1598 сообщений на сайте
Nesanāk tā, jo bilancē uz 31.dec jau stāv pilna summa uz K5315. Tad jau atkal paliks lieka summa uz 5315. Kad apmaksā, jā tad D5315 un K262, bet kā pareizi iegrāmatot PVN priekšnodokli martā?
Manuprāt, jāgrāmato rēķins - līgums viens pats nav pamats grāmatot. Varbūt arī kļūdos.
Es būtu grāmatojusi rēķinu, un uz rēķina izrakstīšanas dienu esam PVN maksātāji, tātad, PVN priekšnodoklī.
Es būtu grāmatojusi rēķinu, un uz rēķina izrakstīšanas dienu esam PVN maksātāji, tātad, PVN priekšnodoklī.
Līgums ir par pamatu, lai iegrāmatotu izdevumus vēl 2005.gadā, - tie ir tā gada izmaksas. Zvērinātā apstiprināja, par to, ka pasīvā ielikts saistību parāds (visa summa arī bija izmaksās).
Ja visa summa bija ielikta izmaksās,izskatās, ka no PVN šai gadījumā jāatsakās. Jo šai gadījumā grāmatojums varētu būt tikai D5721 K7.. , t.i samazinātos iepriekšējā gada izmaksas. Tas jāizrunā ar saviem zvērinātajiem - viņiem jāsniedz arī konsultācijas, ko viņi ieteiks, vai arī kāds gudrāks šai forumā:).
13.martā: 1) Ir saņemts pakalpojums;
2) Ir izrakstīts rēķins
It kā būtu divi nosacījumi, lai atskaitītu priekšnodokli.
Vai nevienam nav bijusi šāda situācija?
2) Ir izrakstīts rēķins
It kā būtu divi nosacījumi, lai atskaitītu priekšnodokli.
Vai nevienam nav bijusi šāda situācija?
Nu zvērinātā ieteica likt kredītā kādu ieņēmuma kontu (65..), bet to nepiesaistīt PVN deklarācijai. Bet atkal PVN pielikumā parādās tikai PVN summa, bet nav vērtība latos (Zalktis). Jāraksta no klaviatūras ar roku. Vairāk es nezinu. Ja jau nav cita varianta, tad tā...
В том то и дело, что сумма по счету уже учтена Вами в saistības в тот момент когда Вы не были плательщиками. Сейчас дебет 5721 уменьшает Ваши расходы по прошлому году.
Tur jau tā lieta, ka samazina iepr.gadaizmaksas. Bet bilance ir gatava un parakstīta. Un tikai tagad saņemts rēķins. Nu bet ir taču tiesības atskaitīt PVN martā? Vai ne tā?
Может так
D5315 K5310 bez PVN
D5721 K5310 PVN
D5315 K - ieņēmumi - atlikums konta 5315
Оплата D5310 K2620
D5315 K5310 bez PVN
D5721 K5310 PVN
D5315 K - ieņēmumi - atlikums konta 5315
Оплата D5310 K2620
Vai nevar iztikt bez 5310? Un pie apmaksas: D5315 K262 un taisīt atsevišķu grāmatojumu par PVN: D5721 un K 65... (ieņēmumi)? Vai arī noteikti vēl jālaiž caur 5310?
Я бы счет полностью провела. А в вашем случае D5315 K262 оплата по договору получается, а по счету Вы только налог заносите в доход. Хотя арифметика от этого не меняется.
Elita, а Вы бы этот вопрос задали своему присяжному ревизору. Интересно было бы его мнение услышать.
Irena22 es jau tūlīt vakar uzdevu, kad saņēmu apstiprinājumu gada pārskatam un viņa iedeva man rēķinu. Tā arī pateica: kad samaksāsiet, tad dzēsīsiet kontu 5315. Es prasu, bet kā man tālāk parādīt PVN priekšnodokli. - Pretī lieciet kādu ieņēmuma (K65..)kontu.- Mājās sāku ievietot programmā. Zvanu un prasu, bet kur man uzrādīt 6. kontu. -Izveidojiet kādu jaunu 6.kontu kurš nav piesaistīts PVN deklarācijai, lai neparādītos ienākumi, bet tikai priekšnodoklis.- Daru tā. Tagad man atkal PVN 1.pielikumā neparādās vērtība bez PVN. Rakstu Zalktim. Atbilde: ierakstiet no tastatūras. Un tā nu domāju - varbūt kādam no VGK ir bijusi līdzīga situācija.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть