Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Vēlreiz par Z atskaiti К списку тем
Bdaiga 13.03.2006 20:05
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Ответы (16)
Kases operāciju uzskaites noteikumi nr. 584
II. Kases grāmata
3. Uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē atsevišķi kases operācijām latos un kases operācijām ārvalstu valūtās (pa to veidiem) iekārtotās kases grāmatās (turpmāk – kases grāmata), ja kases grāmata sagatavota papīra reģistra veidā. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē vienā kases grāmatā, atsevišķi uzskaitot kases operācijas latos un kases operācijas ārvalstu valūtās (pa to veidiem).
6. Uzņēmumi, kuri skaidrā naudā saņemto samaksu reģistrē kases aparātā, kases sistēmā vai specializētajā ierīcē vai iekārtā (turpmāk – kases aparāts), bet laikā, kamēr tie nedarbojas, noformē kvīti saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada1.jūlija noteikumiem Nr.361 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām", par darbdienas laikā saņemto skaidro naudu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz kases aparāta žurnāla datiem.
8. Ja uzņēmums saņem tādu skaidrās naudas maksājumu, uz kuru neattiecas Ministru kabineta 2003.gada1.jūlija noteikumos Nr.361 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām" minētās prasības (piemēram, darbinieks iemaksā uzņēmuma kasē skaidro naudu kā saņemtā avansa pārpalikumu), katram šādam maksājumam sagatavo atsevišķu kases ieņēmumu orderi (kredītiestādēs un Latvijas Bankā – kases iemaksu attaisnojuma dokumentu), ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā.
II. Kases grāmata
3. Uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē atsevišķi kases operācijām latos un kases operācijām ārvalstu valūtās (pa to veidiem) iekārtotās kases grāmatās (turpmāk – kases grāmata), ja kases grāmata sagatavota papīra reģistra veidā. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot datorprogrammu, tad uzņēmuma kases operācijas, kā arī skaidrās naudas atlikumus uzņēmuma kasē reģistrē vienā kases grāmatā, atsevišķi uzskaitot kases operācijas latos un kases operācijas ārvalstu valūtās (pa to veidiem).
6. Uzņēmumi, kuri skaidrā naudā saņemto samaksu reģistrē kases aparātā, kases sistēmā vai specializētajā ierīcē vai iekārtā (turpmāk – kases aparāts), bet laikā, kamēr tie nedarbojas, noformē kvīti saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada1.jūlija noteikumiem Nr.361 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām", par darbdienas laikā saņemto skaidro naudu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz kases aparāta žurnāla datiem.
8. Ja uzņēmums saņem tādu skaidrās naudas maksājumu, uz kuru neattiecas Ministru kabineta 2003.gada1.jūlija noteikumos Nr.361 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām" minētās prasības (piemēram, darbinieks iemaksā uzņēmuma kasē skaidro naudu kā saņemtā avansa pārpalikumu), katram šādam maksājumam sagatavo atsevišķu kases ieņēmumu orderi (kredītiestādēs un Latvijas Bankā – kases iemaksu attaisnojuma dokumentu), ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā.
Tas vairāk attiecas uz ierakstiem kases grāmatā.
Bdaiga 13.03.2006 20:41
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Pateikšu no pieredzes, ka tomēr bija vieglāk, ka ieviesu 2 kontus 2610 un 2611, lai butu kada kontrole.
Man ta bija vieglak!
Man ta bija vieglak!
Sindija 13.03.2006 21:27
988 сообщений на сайте
988 сообщений на сайте
Es uzskatu, ka jā.Man ir konts 2611 - maiņas nauda.Unkonts 2610 - kase
Aivareno 13.03.2006 21:58
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Bdaiga
ziņojumu: 119 13.03.2006 20:41
Tas vairāk attiecās uz skaidras naudas uzskaiti uzņēmumā.
Pirmkārt, ne vienmēr ienākošā skaidrā nauda būs EKA ieņēmumi.
Otrkārt, skaidrās naudas izmaksas uzņēmumā nav paredzētas no EKA un EKA žurnāla, bet gan no uzņēmuma galvenas kases ar kases izdevuma ordera un kases grāmatas aizpildīšanu.
ziņojumu: 119 13.03.2006 20:41
Tas vairāk attiecās uz skaidras naudas uzskaiti uzņēmumā.
Pirmkārt, ne vienmēr ienākošā skaidrā nauda būs EKA ieņēmumi.
Otrkārt, skaidrās naudas izmaksas uzņēmumā nav paredzētas no EKA un EKA žurnāla, bet gan no uzņēmuma galvenas kases ar kases izdevuma ordera un kases grāmatas aizpildīšanu.
Sakiet , ja ir 2 veikali mazumtirdzniecībā , vai var grāmatot no EKA pa taisno uz kasi, T.I. , ieņēmumu orderī D2610 KASE K 6110,K5721.Vai tomēr būtu papriekšu jārāda ieņēmumi EKA un tad no EKA uz kasi .Strādāju ar Zalkti.
Bet vai tā kā darīju iepriekš skaitītos kļūda.Un vēl , vai ieņēmumi EKA jāgrāmato katru dienu, vai var piemēram par periodu, piem, pusmēnesi ,nauda no EKA uz kasi tiek grāmatota katru dienu, bet kā ar EKA ieņēmumiem.
Es grāmatoju D2610 K 6110, K5721 - Nedomāju, ka daru nepareizi.Manuzņēmumā ienāk nauda tikai caur EKA.Kontēšanu caur EKA kasi es saucu par analītisku uzskaiti un tas būtu aktuāli tādā gadījumā , ja bez EKA būtu citi skaidras naudas ieņēmumi.Kādēļ man būtu vēl jāpargrāmato.Nu ja no garlaicības jāmirst - var tos kontējumus zīmēt.....Es strādāju ar "zalkti"
Aivareno 15.03.2006 10:52
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Aivareno, es daru tāpat ,arī man ienāk nauda tikai no EKA, vēl vienīgi , ja no bankas iemaksā. Tikai kā parasti samulsināja viens gudrinieks.
Man arī pazīstama grāmatvede, kurai ir aptieka, neved atsevišķi kontu -uzņēmuma kase, bet ir viens konts 2610. Audits viņai bija nesen, neko neaizrādīja, ka nepareizi.
Bdaiga 15.03.2006 18:38
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Man arī audits(tematiskā pārbaude gramatvedībā) neko neaizrādīja pagājušajā gadā!
Aivareno 15.03.2006 19:45
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
Es saprotu, ka runa iet par divkārša ieraksta grāmatvedību, bet kā ir ar vienkāršā ieraksta grāmatvedību? es daru tā - katru dienu rakstu kases ieņēmumu orderi un reģistrēju "ieņēmumu, izdevumu žurnālā" varbūt kāds var pateikt, kā dara citi?
Rudite 17.09.2009 08:58
1 сообщение на сайте
1 сообщение на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть