Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
kontu grāmatojums
lūdzu paliidziet!Kā kontēt ,ja nomniekam piestādu rēķ.
par paterēto elektribu (ko aprēķinu pēc ZET rēķina)Ls 5,- D2310-K ?(jo tie nav mani ieņēmumi)
18% 0,90 D2310-K ?
un īri (kas ir mana uzņ.ieņemumi)60,-D2310-K6530
18% 10.80 D2310-K5721
Ответы (21)
Некоторые используют для коммунальных промежуточные счета К 5ХХХ, но я ставлю на 6ХХХ - так путаницы меньше.
varbūt par elektribu vispār nevajag kontēt,bet bankā nauda ienāks par visu rēķinu un tur D2620-K 2310 (par elek.+ īre):(
Martinas,bet ja izmanto 6xxx tad tie ir ieņēmumi??,vai tad tagad likumaa nebija atrunāts, ka ja uzrāda pēc kāda dok.īrniekam piestāda rēķ.,tad tie nav mani ieņemumi???
"varbūt par elektribu vispār nevajag kontēt,bet bankā nauda ienāks par visu rēķinu un tur D2620-K 2310 (par elek.+ īre)"
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet kā Jūs zināsiet, cik ir piestādīts par elektrību, cik ir savākts un cik ir samaksāts Latvenergo?
-----------------------------------------------------------------------------------
"vai tad tagad likumaa nebija atrunāts" - kurā no likumiem tas bija atrunāts? Tas ir drīzāk metodiskais jautājums.
Es kontēju tā(piem):
Saņemu rēķ. no Latvenergo D 7550 50 Ls(mūsu izlietotā elektrība)
PVN uz mūsu elektr. D 572x 9 Ls
apakšīrnieka izlietotā elektība D 2310 11,80 Ls (ar visu PVN)
Kopējā rēķina summa K 5310 70,80 Ls
Tad izrakstu rēķinu apakšīrniekam D 5310 11,80 Ls
K 2310 11,80 Ls
Samaksa kā parasti.
(13) Ja persona, sniedzot starpniecības pakalpojumus, saņem pilnu samaksu par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu un savā vārdā izraksta nodokļa rēķinu, šī persona tiek uzskatīta par preču piegādātāju vai pakalpojumu sniedzēju un piegādāto preču vai sniegto pakalpojumu vērtība ir apliekama ar nodokli, ja šajā pantā nav noteikts citādi.
21.2) Šā panta trīspadsmito daļu var nepiemērot dzīvokļu pārvaldes, namu pārvaldes, namīpašnieki un citas personas, kuras saņem maksu par piegādāto ūdeni, siltumenerģiju, elektroenerģiju vai gāzi, kā arī par kanalizācijas un sadzīves atkritumu izvešanas pakalpojumiem kopā ar pievienotās vērtības nodokli un pilnā apmērā to pārskaita apliekamajām personām, kas piegādājušas šīs preces vai sniegušas šos pakalpojumus. Šādos gadījumos ar nodokli ir apliekams kasiera pakalpojums
21.3) Persona, kura saskaņā ar šā panta 21.2 daļu izvēlas nepiemērot šā panta trīspadsmito daļu, izraudzīto kārtību piemēro, sākot ar katra kalendārā gada 1.janvāri, un tai nav tiesību gada laikā to mainīt.
Tt7 - mans kontējums paiet zem 21.2 punkta? Es to (apakšīrnieka patērēto) nelaižu ne caur ieņēmumiem, ne izdevumiem. Un PVN arī nelieku priekšnodoklī, ne arī kā budžetā maksājamo. 'Vienu laiku es arī šaubījos vai pareizi daru, tad izlasīju, šos punktus, un es tā sapratu, ka paeju zem tiem(ar saviem kontējumiem)?
Ane, Вы не правильно делаете. ИМХО. Если выставляете счёт на всю сумму, то всю сумму и проводить нужно.
Es to summu izlaižu tikai caur norēķiniem. Ja es liktu uz ieņēmumiem un izdevumiem, tad taču mākslīgi palielinātu gan apgrozījumu, gan izdevumus. Mums 3 uzņēmumem ir viens(kopējs) elektības skaitītājs, tad vēl katram atsevišķi, un Latvenergo piestāda mums, bet mēs izrakstām citiem.
А где у Вас кредитор Латвэнерго?
Ну, как знаете. Облагаемую ПВН сумму Вы точно занижаете.
Я, получая счета, делаю проводку
Д75.. К53..
Д5721 К53..
выставляя счёт
Д23.. К6..
Д23.. К5721.
kaut kads bezsakars,es visiem daļeji piekritu,jo cik gadus par siem mākslīgiem ienēmumiem esmu neziņa,visu laiku kontēju kā Logram,bet šogad īrnieks izmanto kalti un patērētā elektr.parsniedz300,-Ls,paši esam mzs uzņemums dzivojam tikai no īres,kontējot caur 6xxx man ir mākslīgi lieli ieņemumi,bet ar PVN jau viss kārtibā jo aiziet arī prieksnodokli,bet gadā bus UIN,tāpēc spriežu varbūt parkontēt.
Tik tiešaam It7 kā Latvenergo parādi kreditoros un vajag lai ienāk nauda no debitoriem??? pēc tiem metodiskiem (ar nodokli apliek kasiera pienākumus),ka īrnieki maksā skaidrā naudā, bet ka kaut ko tādu var vispārināt ,jo mūsu dienās lielāko ties norēķinās ar pārskaitījumiem .Ja neesmu nogurdinājusi,lūdzu komentārus,tie tik tiešam palidz atrisināt problēmas.
Šādiem norēķiniem un to uzskaitei telpu izīrētāji (pakalpojumu sniedzēji) vienmēr izmanto starpkontu, piem. no kontu grupas 5.5 saistībā ar debitoriem.
"bet gadā bus UIN," - ну это явно не от коммунальных платежей, т.к. арифметически сколько выставили за электричество (доход), столько и заплатили Латвэнерго. Или делайте как Liepupe пишет: получили счёт от Латвэнерго Д5530, Д5721 К5310 - выставили арендаторам Д2310 К5530 К5721.
Martinas - bet vai nevar vienkāršāk: uz saņemto rēķinu no Latvenergo un mūsu izrakstīto rēķinu liekam vienu kontējumu uz visu summu - D 2310 un K 5310. Un PVN vispār nekontējam.
Это у Вас какой-то взаимозачет получился.
Vienkāršāk ne vienmēr nozīmē pareizāk.
Bet kāda jēga mētāt to summu no viena 5 gr. konta uz citu? ja to 5530 izņem, tas pats vien sanāk. Mani tikai uztrauctas, ka es PVN neizlaižu ne caur priekšnodokli, ne būdžetā maksāj. Te nevar sanākt poblēmas? Vai tas 21.2 punkts tieši tā nav domāts?
Закрыть
Краткое описание нарушения