Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SLIMĪBAS LAPA ! STEIDZAMI! К списку тем
SLIMĪBAS LAPA ! STEIDZAMI!
Palīdziet lūdzu kāds man ar likumdošanu. Nevaru atrast. Kur ir teikts par to kā jāapmaksā slimības lapas. Bet viss labāk kā jāizsniedz.
Zinu, ka A lapa ir 14 dienas, tālāk B lapa. Situācija ir sekojoša: vienā medicīnas iestādē lapa ir izdota uz 8 dienām noslēdzot sestdienā, slimība turpinās un nākošā slimības lapa, nevis kā turpinājums, bet jau kā jauna slimības lapa A tiek izsniegta citā iestādē uz 13 dienām no svētdienas. Vai tā var būt? Jāievēro taču tikuntā tās 14 dienas un tad uz atlikušajām taču B lapa, Ne?
Ответы (9)
Может другой лист А открыли по другой причине? И потом, другой врач откуда может знать, что до этого уже был лист А.
Obično ko vtoromu vraču napravljajet pervij i togda idet prodolženie boljničnogo. V vašem slučaje phože što boļnoj obratilsja k vraču s drugoj pričinoj. Poprobuite sprositj u boljnogo.
Grāmatvedībā jāpieiet no grāmatvedības viedokļa un jāpieņem iesniegtās lapas A un jāaprēķina slimības nauda, tas kāpēc tik neloģiski izsniegtas šīs lapas, jau ir ārstu kompetence un atbildība.
Paldies, bet tomēr,vai kāds varētu man pateikt kādus normatīvos aktus (MK noteikumi vai VID norādījumi).
Jo aizdomas man ir, ka jā starpā nav vismaz viena darba diena, tad tomēr tās 14 dienas ir jāievēro, vai tur cik lapas vai atšķirīgas iestādes. Savādāk jau darbinieks tik ar A lapām staigās un diez vai darba devējs gribēs par visu to maksāt.
Jums ir iesniegtas pilnīgi likumīgas A lapas, Jūsu kompetencē ir aprēķināt slimības naudu, nevis veikt izmeklēšanu par ārstu darbu.
и почему человек не может неделю иметь грипп, а через пару дней другую заразу?
Tiggra,
labi ja tā, bet man šoreiz tiešām ir nepieciešams likumisks pamatojums.
Šoreiz es esmu tā slimniece.
Re ko es meklēju. MK 152 "Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība"
Tagad viss ir skaidrs. Tātad arī ja tā ir cita medicīnas iestāde, dotajā gadījumā jābūt lapas turpinājumam.
13. Ārstniecības iestādes ārsts vai ārsta palīgs izsniedz darbnespējas lapu par visu darbnespējas periodu, kura laikā persona atradusies ārstniecības iestādē vai ārstniecības iestādes ārsta aprūpē. Mainoties ārstniecības iestādei, tiek izsniegta jauna darbnespējas lapa A vai B — iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājums. Jaunu darbnespējas lapu A vai B — iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājumu — izsniedz arī tad, ja personai, kurai darbnespējas lapa noslēgta dienu pirms vispārējās brīvdienas vai svētku dienas, atkārtota darbnespēja iestājas vispārējās brīvdienas vai svētku dienas laikā, bet jaunu darbnespējas lapu B —, ja personai konstatē arodslimību.
Закрыть
Краткое описание нарушения