Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Hansa līzings К списку тем

Hansa līzings
Esmu lasījusi te diskusijās, ka Hansa līzings nedodot stingrās uzskaites pavadzīmi - rēķinu pie darījuma.

Man ir tāda pati situācija, varbūt es kaut ko nesaprotu, vai arī Hansa līzings dzīvo kādā savā pasaulē un savos likumos. Prasījām preču pavadzīmi - rēķinu par automašīnu (kas paņemta Hansa līzingā), bet viņi atbild, ka nesaprotot ko mums vajag un dod jau kuro reizi vienu un to pašu parasto rēķinu.

Varbūt es kļūdos un ar rēķinu pietiek, lai atskaitītu priekšnodoklī visu summu? Manuprāt nepieciešama stingrās uzskaites pavadzīme - rēķins par automašīnas kopējo summu (un PVN), lai vļe nenomaksātā līzinga summas PVN iekļautu priekšnodoklī. Vai uz Hansa līzingu neattiecas MK 339 noteikumu "II. Daļas „Pavadzīmes–rēķina piemērošanas kārtība” 17.punktsLietotājs pavadzīmi–rēķinu lieto šādiem darījumiem: 17.1. preču piegāde (pārdošana); 17.2. preču izsniegšana (nosūtīšana) citam nodokļu maksātājam...???

Vai automašīnas nodošana mums Hansa līzingā nav preces izsniegšana?
Cleo
Cleo 24.03.2006 19:04
19235 сообщений на сайте

Ответы (23)

В прошлом году и в 2005 оформлял в сделках с автомашинами. Только высылал через дней 10-14 после Pieņemšanas - nodošanas akta
Allda
Allda 24.03.2006 20:25
2973 сообщения на сайте
В 2004 году и в 2005 году - оформляли. С января 2006.года - не знаю, наверно Padzīme ar VID piešķirto Nr

Сначала они оформляют " Rēķins-piedavājums" потом на эту же сумму "Rēķins" но с другим номером, а недели через две ar "ierakstīto vestuli" пришлют накладные
Allda
Allda 24.03.2006 20:32
2973 сообщения на сайте
a za4em dva s4ota? po4emu nevipisatj srazu nakladnuju? I na vopros o nakladnoj prikidivatsja "mjortvimi"?
Cleo
Cleo 25.03.2006 08:06
19235 сообщений на сайте
Esli vi im uzhe zaplatili pervij vznos, to neponjatno, pochemu oni tak dolgo ne dajut nakladnuju. Tormozi. Tjasite ix Cleo.
Bagira_lv
Bagira_lv 25.03.2006 08:11
2164 сообщения на сайте
tak uže zaplatilji i avansovij platjož i pervij vznos mesjaca.
Cleo
Cleo 25.03.2006 08:13
19235 сообщений на сайте
Vispār jau pavadzīmi izraksta tā firma, kura pārdeva mašīnu.Mums tā bija ar datoru.Hansalīzings nav mašīnas pārdevējs.
Aivareno
Aivareno 25.03.2006 20:41
6641 сообщение на сайте
Ar auto tā lieta ir mazliet sarežģītāka nekā ar citiem līzingā ņemtām lietām. Vispirms vajag noskaidrot ar savu priekšniecību, vai visas formalitātes ir nokārtotas - CSSD un apdrošināšana u.c. Var gadīties, ka Kasko apdr. ir līguma nepieciešams nosacījums, bet līzinga devējs to nenodrošina. Tikai pēc tam varēsiet saņemt to pavadzīmi, kas nepieciešama grāmatvedības uzskaitē.
Liepupe
Liepupe 25.03.2006 21:14
нет сообщений на сайте
Sorry > CSDD, protams. Man šīs iestādes abreviatūras rakstība ... sagādā grūtības...
Liepupe
Liepupe 25.03.2006 21:39
нет сообщений на сайте
visi kasko apdrošināšanas un obligātās apdrošināšanas maksājumi ir veikti, par ko liecina iesniegtie dokumenti.
Cleo
Cleo 26.03.2006 09:50
19235 сообщений на сайте
Да я сама уже с Ханзой 3 месяц борюсь. Машины в январе получили, накладной до сих пор нет.
Albina
Albina 26.03.2006 13:40
64826 сообщений на сайте
Laikam vaina cilvēkā ar kuru slēdz līgumu.Martā arī mēs nopirkām līzingā mašīnu, pēc kādas 1.nedēļas atsūtīja PPR, lai parakstītu un viņu eksemplāru nosūtītu atpakaļ un vēl pēc 1.ned.pienāca rēķins(kurš nav jāapmaksā)par to pašu. Visi papīri it kā dabūti, kaut nemaz īpaši nav vajadzīgi(neesam PVN maksātājs).Secinājums par Hanza līzingu???
Baibinja
Baibinja 27.03.2006 14:04
83 сообщения на сайте
Слушайте, а у меня с ними никаких проблем. И машину покупали и 2 ОС (тех.оборудование) и на всё сами ППР выписывали, я даже ничего не просила. Может это от клерка зависит??
Amuil
Amuil 27.03.2006 14:46
26363 сообщения на сайте
a kas ir a/m tehniskajā pasē norādīts kā īpašnieks un kas turētājs??
Sibylla
Sibylla 27.03.2006 14:49
1499 сообщений на сайте
Ir divi līzinga veidi - finansu un operatīvais.

Finansu līzingam līzings noteikti dod pavadzīmes, vajag prasīt, viņi iedos.

Operatīvajam līzingam (namas) pavadzīmi iedos tikai beigās, kad viss būs izmaksāts, bet šķeit arī jāprasa, lai iedotu. Operatīvais - tā ir mašīnas noma, pie operatīvā mēs neņemam mašīnu līzinga pamatlīdzekļos, grāmatojam tikai nomas rēķinus. Varbūt Jums ir operatīvais?
Ligucite
Ligucite 30.03.2006 12:02
347 сообщений на сайте
to es zinu, nē, mums ir finanšu līzings.
Cleo
Cleo 30.03.2006 12:29
19235 сообщений на сайте
Bet kas bija mašīnas īpašnieks pirms jūs nopirkāt, mums bija, ka PPR izsniedza trešā firma, kam a/m piederēja, a Hanza līzings tikai finasēja darījumu, un tad Hanza līzings tieš''am izraksta tikai rēķinus par ikmēneša maksājumiem, pie kam pats ļoti apzinīgi atsūtīja rēķina piedāvājumu, es apmaksāju un tad vēl oriģinālu.
Sibylla
Sibylla 30.03.2006 12:49
1499 сообщений на сайте
veikals, automašīna ir pilnīgi jauna.
Cleo
Cleo 30.03.2006 12:51
19235 сообщений на сайте
a bet kam pieder veikals, Hanza līzingam??
Sibylla
Sibylla 30.03.2006 12:55
1499 сообщений на сайте
kāda starpība kam pieder veikals? Ja es pērku līzingā kaut vai ledusskapi, man tiek izrakstīta pavadzīme, auto Līzinga gadījumā ja nemaldos PPR izraksta nevis veikals, bet Hansa līzinga kompanija. Visādā ziņā atstāju to direktoram noskaidrošanai, kamēr PPR nebūs - priekšnodokli neatskaitīšu.
Cleo
Cleo 30.03.2006 13:07
19235 сообщений на сайте
mums bija 3-pusējais līgums, kur Hanzalīzigs bija tikai naudas aizdevējs, a PPr par pilnu summu bija no firmas, kura tirgoja a/m, kaut gan viņiem maksājām tikai 1/3 no summas, a pārējo maksāsim Hanzalīzingam, saskaņā ar viņu rēķiniem, tā ka dažādi varianti mēdz būt.
Sibylla
Sibylla 30.03.2006 13:27
1499 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.