Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
Ведение бухучёта в Excel К списку тем
Atat 14.07.2003 23:24
368 сообщений на сайте
368 сообщений на сайте
Ответы (313)
Я же написала "боольшая часть бухгалтеров", не все такие продвинутые, исключения только правило подтверждают. Согласна, что именно Ваша разработка в EXCEL местами лучше программ, которые Вы видели. Но, EXCEL всё же большой калькулятор, не предназначенный для проектирования базы данных. Есть моменты, которые там реализовать просто невозможно. Может у Вас и складской учёт имеется со списанием по FIFO и генерацией различных накладных (алкоголь, лесоматериалы, PPR, инвойс, faktūrrēķins), я уже не говорю о различных отчётах в любом разрезе (одни возвраты взять хотя-бы!) и всё это в валюте?
Makssoft ЕСЛИ Shlida не работает с "генерацией различных накладных (алкоголь, лесоматериалы, PPR, инвойс, faktūrrēķins), я уже не говорю о различных отчётах"- зачем ей это внедрять? для понту чтоли?ваша программа- на все случаи жизни- ЕЕ же- тольк для нее. О чем разговор?
Ushla 30.04.2005 12:09
1455 сообщений на сайте
1455 сообщений на сайте
Vot imenno!
Es taču saku, ka runāju par mazo firmu grāmatvedību, kur ar Excel pilnīgi pietiek. Starp citu noliktavas uzskaite nepārtikai man ir Kentaurā, pārēja uzskaite šai firmai Excelī. Ja man ši firma atnes dokumentus vienu reizi mēnesī, es pie visas savas cenšanas nevaru izpildīt visas prasības dokumentu iegrāmatošanas termiņiem, it sevišķi kasei. Un tikai Excelī es varu šo momentu neizcelt auditam. Ir krietni jāpiedoma kādas jaudas ir nepieciešamas konkrētai firmai, un nav nekāda vajadzība pārspilēt. Jūs taču nepasūtīsiet smagu mašīnu lai aizvestu mājās vienu kukuli maizes no blakus veikala?!
Es taču saku, ka runāju par mazo firmu grāmatvedību, kur ar Excel pilnīgi pietiek. Starp citu noliktavas uzskaite nepārtikai man ir Kentaurā, pārēja uzskaite šai firmai Excelī. Ja man ši firma atnes dokumentus vienu reizi mēnesī, es pie visas savas cenšanas nevaru izpildīt visas prasības dokumentu iegrāmatošanas termiņiem, it sevišķi kasei. Un tikai Excelī es varu šo momentu neizcelt auditam. Ir krietni jāpiedoma kādas jaudas ir nepieciešamas konkrētai firmai, un nav nekāda vajadzība pārspilēt. Jūs taču nepasūtīsiet smagu mašīnu lai aizvestu mājās vienu kukuli maizes no blakus veikala?!
Ctrl, разговор о том, что использование EXCEL в том объёме как у Шилды возможен только для продвинутого пользователя. Нельзя утверждать, что для маленькой фирмы он лучший вариант. Он лучший вариант для фирмы, которую ведёт Шилда.
DURAKOV NE DERZIM:)))
Ushla 30.04.2005 17:50
1455 сообщений на сайте
1455 сообщений на сайте
1. Cik ir grāmatvežu tik arī darba izpildes metodes, un tas nemaz nenozīme ka tikai Makssoft strādā pareizi, efektīvi un atbilstoši visām teorijam un standartiem, bet mēs maziņie esam nekam nederīgi.
2. Šī tēma bija iesakta, lai dalīties ar pieredzi darbā ar Excel, nevis lai strīdēties par šis programmas pielietošanas lietderību.
3. Lai dot savu novērtējumu kaut kam, papriekš ar to vajag drusku vairāk iepazīties.
2. Šī tēma bija iesakta, lai dalīties ar pieredzi darbā ar Excel, nevis lai strīdēties par šis programmas pielietošanas lietderību.
3. Lai dot savu novērtējumu kaut kam, papriekš ar to vajag drusku vairāk iepazīties.
1. Вы сделали неправильный вывод, я этого не говорила и главное не подразумевала даже.
2. Тему затронула Atat "С бухучётом в Excel та же ситуация - зачем покупать авто для поездок в соседний магазин - можно же и пешочком дойти", а я с этим не согласна. Тем более, что и для малышей в домашнем использовании имеются привлекательные варианты.
3. Тему использования EXCEL для бухгалтерии знаю очень хорошо (25 лет уже) и как программист, и как бухгалтер.
2. Тему затронула Atat "С бухучётом в Excel та же ситуация - зачем покупать авто для поездок в соседний магазин - можно же и пешочком дойти", а я с этим не согласна. Тем более, что и для малышей в домашнем использовании имеются привлекательные варианты.
3. Тему использования EXCEL для бухгалтерии знаю очень хорошо (25 лет уже) и как программист, и как бухгалтер.
Es domāju ne par Jūsu zināšanam Excelī, to es nemaz neapšaubu. Es runāju par to, ka pirms novērtēt manu darbu to ir jāredz un tikai pēc tam dot savu novērtējumu.
Un vispār uzskatu šo sarunu par nelietderīgu. Vēl reiz uzsveru, ka šī tēma ir iesākta pieredzes dalīšanai priekš tiem, kuri kaut kāda iemesla dēļ nav tik "krutije", ka Jūs, un vienalga kāpēc, bet strāda Excelī.
Я не зря написала, что знаю эту тему хорошо и достаточно долго. Я не оцениваю Вашу работу. Это всё равно на каком уровне она сделана. Просто EXCEL не предназначен для создания баз данных и этим всё сказано. А бухгалтеров всё же решившись его использовать я уважаю, не каждому дано, особенно, если уровень этой разработки приличный. Но, всё это доморощено. Таким продвинутым посоветовала бы ACCESS, это было бы для них интересней и продуктивней.
Es meģināju arī ACCESS, tur vāja matemātika. Kur vajag lielas datu bāzes es izmantoju Kentaur. Man nav vajadzība pēc lielām datu bāzēm Excelī. Neesmu muļķe un nemeģinu izgudrot riteni, neteloju programmētaju un izmantoju gatavu programmu tur, kur tas ir lietderīgi. Bet ir lietas, kur Excel risinājumi ir ērtaki un optimālaki.
Cienījamais Vgk_redaktors, paskatījos saitā "saimniecisko operāciju saraksts". Vai varu piedavāt cienījamai publikai arī savu "kontu apgrozījuma pārskatu", kurā ir apgrozījums pa mēnešiem, bilance un peļņas-zaud. aprēķins?
да забарились вы ребята с столице- а в деревне"на дом" кентвр да тилда ходит, еще эти- кто по 100 лат предлагает. не помню, ее недавно ругали-вот и берет народ- не отходя со стула,А крутые-"бери комп-приезжай-поставим.""бери базу-приезжай -посмотрим":(
Uzzi 01.05.2005 09:32
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Makssoft, pirmkārt, neesmu Šilda! Otrkārt neuzskatu par lietderīgu turpināt šo stridēšanos ar Jums. Ir vērts runāt ar tiem, kam tas interesē.
Martinas, paldies par atbalstu, bet failus sūtīt ir vērts tikai tad, ja kādam tas interesē. Man ir ļoti vienkārša, mobīla uzskaites sistēma, kas nodrošina dažas iespējas, ko piedavā tikai dārgas programmas (piem., norēķinu uzskaite ne tikai pa klientiem, bet arī pa atsevišķiem rēķiniem, ievērojot arī daļējus maksājumus), lētās programmās tas ir grūti izdarams. Dārgas programmas iegāde ne vienmēr ir ekonomiski pamatota mazām uzņēmumam. Ja pienāks brīdis, kad ar šo sistēmu būs par maz, tas nozīmes ka firma ir izaugusi un ir spējīga iegādāties atbilstošu programmu. Kopš tā brīža es nemuļķošos meklējot Excel risinājumus. Tomēr arī tad būs niances, kur Excel paliks lietderīgs. Piemēram, mazumtirdzniecības uzņēmuma apgrozījuma statistiskā analīze. Sākotnēji es šo uzskaiti organizēju iekšējas kontroles nodrošināšanai, pēc tam dažu gadu informācijai pieliku statistisko anālizi (priekš sava kursa darba). Šefam patika un mēs sākam jau pastavīgi to izmantot. Diemžēl firma jau sen ir mirusi un šo failu neattīstīju līdz gala variantam, kas bija domāts. Stāv mans failiņš un gaida, kad man atkal radīsies vajadzība pēc šādas analīzes.
Martinas, paldies par atbalstu, bet failus sūtīt ir vērts tikai tad, ja kādam tas interesē. Man ir ļoti vienkārša, mobīla uzskaites sistēma, kas nodrošina dažas iespējas, ko piedavā tikai dārgas programmas (piem., norēķinu uzskaite ne tikai pa klientiem, bet arī pa atsevišķiem rēķiniem, ievērojot arī daļējus maksājumus), lētās programmās tas ir grūti izdarams. Dārgas programmas iegāde ne vienmēr ir ekonomiski pamatota mazām uzņēmumam. Ja pienāks brīdis, kad ar šo sistēmu būs par maz, tas nozīmes ka firma ir izaugusi un ir spējīga iegādāties atbilstošu programmu. Kopš tā brīža es nemuļķošos meklējot Excel risinājumus. Tomēr arī tad būs niances, kur Excel paliks lietderīgs. Piemēram, mazumtirdzniecības uzņēmuma apgrozījuma statistiskā analīze. Sākotnēji es šo uzskaiti organizēju iekšējas kontroles nodrošināšanai, pēc tam dažu gadu informācijai pieliku statistisko anālizi (priekš sava kursa darba). Šefam patika un mēs sākam jau pastavīgi to izmantot. Diemžēl firma jau sen ir mirusi un šo failu neattīstīju līdz gala variantam, kas bija domāts. Stāv mans failiņš un gaida, kad man atkal radīsies vajadzība pēc šādas analīzes.
Ну почему же не интересует - иногда очень даже может быть полезным. Вот мне недавно нужно было сделать баланс крохотной "полумёртвой" фирме, у которой банковская выписка за год - 1 страничка. Пришлось делать "на бумажке", т.к. нужно было быстро и ничего подобного, что Вы разработали, под руками не было. Ради такой "мелочи пузатой" покупать версию бух.программы - круто, да и не нужно. Очень бы пригодилось.
Извиняюсь, Shlida, что я Вас неправильно назвала во-первых,
Вы не обсуждаете, а утверждаете вещи, с которыми я не согласна и потому высказываю свою точку зрения, во-вторых. А тема открыта для всех, как я понимаю. И то, что хорошо для Вас, совсем не обязательно хорошо для другого.
Вы не обсуждаете, а утверждаете вещи, с которыми я не согласна и потому высказываю свою точку зрения, во-вторых. А тема открыта для всех, как я понимаю. И то, что хорошо для Вас, совсем не обязательно хорошо для другого.
Man uzskaite ietvēr failu "naudas kustība", kur ir dažas tabulas savstarpēji saistītas. Tā sastāvā ir žurnālorderi EKA, kase (arī valūtas), avansa norēķins (arī valūtas), bankas konti (cik kontu tik tabulas, arī valūtas). Katrai firmai fails pielāgots un nav vienāds visiem. Ja kāds cipars pāriet no viena ordera uz citu vienmēr vienu un to pašu ceļu, tas notiek automātiski. Šajā failā ir pastavīga kontrole kāds PVN uz doto brīdi ir jāmaksa budžetā, ir arī kontrole skaidrās naudas deklarācijai. Fails vienam mēnesim.
Otrais fails - Rēķini. Fails vesela gada informācijai. Saņemto rēķinu par precēm un pakalpojumiem uzkrājuma saraksts, Izrakstīto rēķinu par pakalpojumiem uzkr.sar., Izrakstīto avansa rēķinu uzkr. sar.
Tas ir šahveida tabulas, kur vertikāli pa mēnešiem saņemtie rēķini. Sākas ar iepriekšējo gadu nesamaksātajiem (atlikušais parāds pa rēķiniem). Horizontāli pa mēnešiem samaksa, kopēja samaksāta summa, nesamaksāts atlikums.
Debitoru parādu kopsavilkums pa pasūtītājiem izmantojot formulu summif. Kreditoru parāds kopējais ir redzams nakamājā stabiņā aiz atlikuma, izmantojot formulu if. Ielikt kolonnas virsrakstā firmas kodu un būs redzama parāda kopsumma un pretī katram šīs firmas rēķinam parādisies nesamaksāta summa.
Failā ir arī klientu saraksts ar klienta rekvizītiem un kodu. Grāmatojot rēķinu, ievadu klienta kodu paradās arī nosaukums. Ir informācija par maksāšanas termiņiem, tātad var atlasīt tos, kam ir pienācis laiks maksāt.
Fails "algas aprēķins"
Prakse rāda, ka līdz zinamam darba apjomam ievādīt informāciju Excelī ir ātrāk nekā gr.programmā. ATKARTOJU, līdz zinamam apjomam!
Ir vēl daži informācijas uzkrāšanas un analīzes faili.
Mēneša beigās izdrukāju žurnālorderus un kopsavilkumus. Kopsummas no rokas ierakstu žurnālā virsgrāmatā. Tai ir 6 - 10 ieraksti mēnesī. No tās informāciju ierakstu failā "kontu apgrozījuma pārskats". Sākot ar virsgr.rakstīšanu vajag 1-1.5 stundu mēnesī lai katru mēnesī būtu gatava bilance un PZA
Otrais fails - Rēķini. Fails vesela gada informācijai. Saņemto rēķinu par precēm un pakalpojumiem uzkrājuma saraksts, Izrakstīto rēķinu par pakalpojumiem uzkr.sar., Izrakstīto avansa rēķinu uzkr. sar.
Tas ir šahveida tabulas, kur vertikāli pa mēnešiem saņemtie rēķini. Sākas ar iepriekšējo gadu nesamaksātajiem (atlikušais parāds pa rēķiniem). Horizontāli pa mēnešiem samaksa, kopēja samaksāta summa, nesamaksāts atlikums.
Debitoru parādu kopsavilkums pa pasūtītājiem izmantojot formulu summif. Kreditoru parāds kopējais ir redzams nakamājā stabiņā aiz atlikuma, izmantojot formulu if. Ielikt kolonnas virsrakstā firmas kodu un būs redzama parāda kopsumma un pretī katram šīs firmas rēķinam parādisies nesamaksāta summa.
Failā ir arī klientu saraksts ar klienta rekvizītiem un kodu. Grāmatojot rēķinu, ievadu klienta kodu paradās arī nosaukums. Ir informācija par maksāšanas termiņiem, tātad var atlasīt tos, kam ir pienācis laiks maksāt.
Fails "algas aprēķins"
Prakse rāda, ka līdz zinamam darba apjomam ievādīt informāciju Excelī ir ātrāk nekā gr.programmā. ATKARTOJU, līdz zinamam apjomam!
Ir vēl daži informācijas uzkrāšanas un analīzes faili.
Mēneša beigās izdrukāju žurnālorderus un kopsavilkumus. Kopsummas no rokas ierakstu žurnālā virsgrāmatā. Tai ir 6 - 10 ieraksti mēnesī. No tās informāciju ierakstu failā "kontu apgrozījuma pārskats". Sākot ar virsgr.rakstīšanu vajag 1-1.5 stundu mēnesī lai katru mēnesī būtu gatava bilance un PZA
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть