Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Help! Administrātors , Au-Au! К списку тем

Help! Administrātors , Au-Au!
Уважаемый Ambera,Я не то что ответов на свой вопрос не вижу .Я не вижу вообще никакой информации ( ни свой вопрос ни свой ответ) .Открываю ссылку ,а там - белым-бело.Вижу в разделе тем, что 11 участников на теме "Период учёта- квартал", а что советуют или рекомендуют -не вижу . Как-то можно прорваться к обсуждению или нет?
Grok
Grok 07.04.2006 14:40
137 сообщений на сайте

Ответы (5)

Иногда форум глючит.
Dcba
Dcba 07.04.2006 16:37
1999 сообщений на сайте
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=36047
Dcba
Dcba 07.04.2006 16:37
1999 сообщений на сайте
Nataha

ziņojumu: 324 07.04.2006 12:51

Я первый раз слышу, что бывает учет рабочего времени поквартально. Почитайте закон о труде ст.130-140. Ст.140 - суммированное рабочее время: суммированное рабочее время не может превышать 56 ч. в нед. или 160 ч. в период четерех недель, если коллективным трудовым договором не орпеделено иное. Я думаю, что надо по месяцам учитывать и соответственно платить сверхурочные. Меньше отработал - меньше получил.

Iriss

ziņojumu: 2030 07.04.2006 12:52

Я думаю, надо платить за каждый месяц за фактически отработанные отработанные часы, и 2 часа сверхурочные за март.

Iriss

ziņojumu: 2030 07.04.2006 12:55

Поквартально учмтывать можно, только надо документально оформить период. А если работник увольняется полностью не отработав период, делается перерасчет и оплачиваются сверхурочные. У нас была проверка из трудовой, именно так они рекомендовали.

Dcba

ziņojumu: 911 07.04.2006 13:37

В ЗОТ написано что зарплата выплачивается не реже 1 раза в месяц. А расчитать зарплатц можно только если учитывается труд. Делаем умозаключение, что учитывать надо помесячно.

Dcba

ziņojumu: 911 07.04.2006 13:37

В ЗОТ написано что зарплата выплачивается не реже 1 раза в месяц. А расчитать зарплатц можно только если учитывается труд. Делаем умозаключение, что учитывать надо помесячно.

Iriss

ziņojumu: 2030 07.04.2006 14:04

Так и рассчитывайте зарплату помесячно, кто вам мешает?

Alekom

ziņojumu: 2763 07.04.2006 14:22

"и учётным периодом считается квартал."

Период чего ?

ЗоТ

69.pants Darba samaksas izmaksas laiks

(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt darba samaksu ne retāk kā divas reizes mēnesī, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies par darba samaksas izmaksu reizi mēnesī.

(2) Ja darba samaksas izmaksas laiks nav nolīgts vai tā aprēķināma par noteiktu laikposmu, darba samaksa atbilstoši paveiktajam darbam izmaksājama pēc darba pabeigšanas vai attiecīgā laikposma beigšanās, bet ne retāk kā reizi mēnesī.

(3) Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas at
Ambera
Ambera 07.04.2006 16:39
21759 сообщений на сайте
(3) Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas atpūtas dienu vai svētku dienu, darba samaksu izmaksā pirms attiecīgās dienas.

140.pants Summētais darba laiks

(1) Ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajai darbinieku kategorijai noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem nosaka summēto darba laiku.

(2) Summētais darba laiks nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā un 160 stundas četru nedēļu periodā, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts citādi.

(3) Darbs, kuru darbinieks veicis virs šā panta otrajā daļā noteiktā laika, uzskatāms par virsstundu darbu.

(4) Ja ir noteikts summētais darba laiks, atpūtas laiku darbiniekam piešķir saskaņā ar darba grafiku.

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 12.12.2002. likumu, kas stājas spēkā no 01.01.2003.)

Alekom

ziņojumu: 2763 07.04.2006 14:22

136.pants Virsstundu darbs

(1) Virsstundu darbs ir darbs, kuru darbinieks veic virs normālā darba laika.

(2) Virsstundu darbs ir pieļaujams, ja darbinieks un darba devējs par to vienojušies rakstveidā.

(3) Darba devējam ir tiesības nodarbināt darbinieku virsstundu darbā bez viņa rakstveida piekrišanas šādos izņēmuma gadījumos:

1) ja to prasa sabiedrības visneatliekamākās vajadzības;

2) lai novērstu nepārvaramas varas, nejauša notikuma vai citu ārkārtēju apstākļu izraisītas sekas, kas nelabvēlīgi ietekmē vai var ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā;

3) steidzama, iepriekš neparedzēta darba pabeigšanai noteiktā laikā.

(4) Ja šā panta trešajā daļā minētajos gadījumos virsstundu darbs turpinās ilgāk par sešām dienām pēc kārtas, darba devējam ir nepieciešama Valsts darba inspekcijas atļauja turpmākajam virsstundu darbam, izņemot gadījumus, kad līdzīgu darbu atkārtošanās nav paredzama.

(5) Virsstundu darbs nedrīkst pārsniegt 144 stundas četru mēnešu periodā.

(6) Aizliegts nodarbināt virsstundu darbā personas, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, grūtnieces un sievietes pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sievi
Ambera
Ambera 07.04.2006 16:42
21759 сообщений на сайте
Alekom

ziņojumu: 2763 07.04.2006 14:25

Если Вы имеете ввиду

ЗоТ 136(5) Virsstundu darbs nedrīkst pārsniegt 144 stundas četru mēnešu periodā

То необходимо считать сверхурочные согласно требованиям ст.140 (2) ЗоТ

Для определения сверхурочных необходимо не только считать 160 часов за 4 недели , но и 56 часов за неделю.

Alekom

ziņojumu: 2763 07.04.2006 14:27

примеры здесь

http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=30556
Ambera
Ambera 07.04.2006 16:44
21759 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.