Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
sākumbilance К списку тем

Kolibri 12.04.2006 16:24
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Ответы (28)
ОС ставить на учет.
В чем разница вышла по Д и К? Убытки? Прибыль?
В чем разница вышла по Д и К? Убытки? Прибыль?

C2h5oh 12.04.2006 16:44
1948 сообщений на сайте
1948 сообщений на сайте
kĀDĀ VĒRTĪBĀ LIKT PAMATLĪDZEKĻUS. ATLIKUŠAJĀ, KAS PALIKUSI RĒĶINOT PĒC DEGRESĪVĀS METODES IIN APRĒĶINĀŠANAI?

Kolibri 12.04.2006 16:48
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Разница между активом и пассивом при переходе с простого учета на учет в двойной записи - это, как правило, прибыль владельца, которую он не забрал. Поэтому можно поставить в нераспределенную прибыль прошлых лет.
ОС я бы ставила по начальной Д и сумму начисленного износа в К. Только мне не нравится регресивный метод. Но это дело вкуса.

C2h5oh 13.04.2006 07:43
1948 сообщений на сайте
1948 сообщений на сайте
Paldies Jums liels. Kļuva skaidrāks.
Kā man darīties ar PL? Atsevišķi katram pamatlīdzeklim izrēķināt kartīti pēc degresīvās metodes laikā kad bija IU maksātājs un pēc tam turpināt pēc lineārās metodes??? Vai tā būs pareizi?
Un kā ar ieņ., izd, kas nav iekļauti IIN maksātājam? Nesamaksātie debitoru parādi iekļaujami ieņēmumos un kā ar nesamaksātājiem kreditoru parādiem - vai tie arī jāiekļauj izdevumos, vai nē - sakarā ar preču vērtību korekciju IIN maksātājam?
Kā man darīties ar PL? Atsevišķi katram pamatlīdzeklim izrēķināt kartīti pēc degresīvās metodes laikā kad bija IU maksātājs un pēc tam turpināt pēc lineārās metodes??? Vai tā būs pareizi?
Un kā ar ieņ., izd, kas nav iekļauti IIN maksātājam? Nesamaksātie debitoru parādi iekļaujami ieņēmumos un kā ar nesamaksātājiem kreditoru parādiem - vai tie arī jāiekļauj izdevumos, vai nē - sakarā ar preču vērtību korekciju IIN maksātājam?

Kolibri 13.04.2006 08:02
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
ОС ставила по остаточной, определяла срок эксплуатации и расчитывала амортизацию в СИА уже по линейному методу, согласно методики в СИА. Так мне пояснили на консультации .
Да, так будет проще.
А с дебиторами -кредиторами Вам же все понятно было? вы же корекцию сделали?
А с дебиторами -кредиторами Вам же все понятно было? вы же корекцию сделали?

C2h5oh 13.04.2006 09:52
1948 сообщений на сайте
1948 сообщений на сайте
Debitoru un kreditoru summas man ir skaidras. Bet manuprāt arī šis te debitoru summas jāuzrāda pa arī kā ieņēmumi ji IU viņi netika uzrādīti kā ieņēmumi jo nebija saņemta nauda bankā. Tas pats ar izdevumime? Vai jā?

Kolibri 13.04.2006 10:11
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Если в доходах ИУ вы не показываете суммы, то думаю надо показать в доходах будущих периодов в СИА, ведь иначе дебет и кредит не сойдутся , ведь учет ПВН в ИУ ведется не получению денег.
Tieši tāpat domājua rī es, ka šie nesamaksātie debitoru parādi jāliek arī kā ieņēmumi SIA. Bet kā ir ar kreditoru parādiem un izdevumiem?

Kolibri 13.04.2006 14:52
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Es domaju, ja izdevumos IU tās summas netika ieslēgtas, tad viņiem jābūt vai krājumos vai nakamo periodu izdevumos ( atkarība kas par kreditorīm tie ir), citādi bilance nesanāk pec mana prāta
Debitorus un kreditorus bilancē esmu salikusi. Bet varbūt tiešām jāliek debitors un tā pati debitora summa bez pvn nākamo periodu izdevumi? Es biju domājusi, ka sākumbilancē šos ieņēmumus un izdevumus, kauri nav samaksāti un par kuriem nav samaksāts nelikt vispār, bet uzreiz ar 1. grāmatojumu pārgrāmatot uz SIA ieņēmumiem un izdevumiem. Bet ko atkal likt pretī? Varbūt tiešām tie varētu būt nākamo periodu izdevumi un nākamo periodu ieņēmumi???
Biju šodien uz VID konsultēies - neko man nevar pateikt.
Biju šodien uz VID konsultēies - neko man nevar pateikt.

Kolibri 13.04.2006 16:04
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Jūsu domu man grūti saprasts. Ja debitors ir debeta tad kas ir kredīta pusē? Pats par sevi debets nevar būt,kredīta puse jabūt ciparam, ja tā summa aizietu uz realizāciju IU, tad rezultats - īpasnieka peļņa vai IU sainmiecības rezultats pēc deklarācijas iesniegsanas.
Kolibri , pēc manām domām nesaņemtās summas un nesamaksātās summas uzreiz jāslēdz uz peļņu un zaudējumiem un rezultāts jāparāda pie pašu kapitāla peļņa vai zaudējumi iepriekšējo periodu uz SIA bilances sākumu. Jo PVN no šīm summām ir jau uzskaitīts un uzrādīts priekšnodoklī un savādāk ja neslēgsiet uz peļņu vai zaudējumiem kā tiksiet galā ar turpmāko periodu PVN deklarācijām.
Jā bet apdomāju savu uzrakstīto un tagad arī nevaru saprast kur liksiet summas saņemtās debitoru parāds un nesamaksātās kreditoru parāds tāda gadījumā.Jāpadomā vairāk
bet tagad nav laika - drusku jāatvadās no kolēģiem . Kā nekā 4 dienas bez viņiem - mūsu mīļajiem.

:-?

Kolibri 18.04.2006 13:39
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Vai kādam nav bijusi šāda situācija? Kā jūs rīkojāties?

Kolibri 18.04.2006 13:40
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Man šāda situācija nav bijusi , bet ieinteresēja. Palasījos ž.BILANCE 2003.gadajūnija mēnša NR. 11(71) .Tur ir garš raksts par IU pārejas kontējumiem uz SIA. Bet viena nelaime , tur manuprāt nav parādīts tāds IU , kurš ir PVN maksātājs. Ja tā nebūtu , tad lieta vienkāršāka . Ieņēmumus un izdevumu var parādīt kā iepriekšējo gadu ieņēmumus izdevumus aprēķinot peļņas nodokli papildus par iepriekšējo gadu. Par to tur smalki aprakstīts. Bet kur likt jau iepriekš uzskaitīto PVN , kas arī būs jāsaņem piem. ar debitoru parādu nav skaidrs.Vēl paskatīšos Leibus grāmatā par grāmatvedību vienkāršā ierakstā. Tur cik atceros lasīju arī apskatīts šis gadījums .
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть